files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zack Phillips: Väčšie klzisko mi vytvára priestor, teším sa na ďalšie zápasy

V poradí ôsmym legionárom v kádri HK Dukla Ingema Michalovce sa stal v týchto dňoch kanadský útočník Zack Phillips. Ten v Michalovciach doplnil svojho krajana Christophe Lalancetta, dvoch Rusov (Vorobjov a Safaralejev) a štyroch hráčov z Fínska (Pukka, Korhonen, Mesikämmen a Ventelä). 27-ročný útočník si svoju premiéru v drese „líšok“ odkrútil v utorok proti Nitre (4:5) a hneď sa aj bodovo uviedol. Na góly nabíjal Petrovi Galambošovi a Jakubovi Linetovi.

„Určite by som sa cítil lepšie, ak by sme vyhrali,“ povzdychol si rodák z Frederictonu draftovaný v roku 2011 Minnesotou v prvom kole draftu, ktorý následne k utorku dodal. „Žiadna prehra nepoteší. Bolo tam ale veľa pozitív. Isté je, že musíme menej faulovať a ak budeme hrať v plnom počte, tak to bude vyzerať určite lepšie.“  

Kanadský útočník síce doteraz hrával prevažne za morom, má ale už aj skúsenosti z Európy. V sezóne 2016/2017 hrával za druholigový švédsky Tingryds AIF, sezónu na to strávil vo Veľkej Británii v tíme Nottingham Panthers a v ďalej sezóne si zahral v drese Feherváru aj nadnárodnú EBEL ligu. „Myslím si, že tento štýl hokeja mi bude vyhovovať. Väčšie klzisko mi totiž vytvára priestor pre uplatnenie mojich silných stránok. Teším sa na ďalšie zápasy,“ podotýka Phillips na margo európskych klzísk, ktoré prevažne zámorským hráčom nevyhovuje a musia sa na ne dlhšie prispôsobovať.

V samom závere sa víťaz prestížneho Memorial Cup z roku 2011 predstavil michalovským divákom. „Mám rád ofenzívny hokej. Rád strieľam na bránku a spoluhráčov zásobujem prihrávkami. Budem rád, keď sa mi v Michalovciach bude dariť. V prvom zápase nás prišiel povzbudiť plný štadión a verím, že to takto bude aj v ďalších zápasoch. My im to potom vrátime výkonmi na ľade a verím, že aj postupom do play-off, čo je cieľom tímu,“ uzatvára debatu Zack Phillips.

Peter Brendza



Uverejnené: 13.02.2020 11:54:56 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.