files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dostanú sa Zemplínčania opäť do lepšej šestky?

Po viac ako dvoch mesiacoch sa v sobotu opäť naplno rozbehne kolotoč zápasov najvyššej futbalovej Fortuna ligy. Deväťtýždňová zimná prestávka je na konci a hneď z kraja jarnej časti pôjde do tuhého. Vo zvyšných štyroch kolách základnej časti sa rozhodne, kto si zahrá v nadstavbe o titul a kto v nadstavbe o záchranu. Miestenka v lepšej nadstavbe neujde lídrovi súťaže Slovanu Bratislava a zrejme ani druhej Žiline či tretej Dunajskej Strede. O zvyšné tri sa črtá obrovský boj, v ktorom držia silné karty v rukách aj po jesennej časti piaty hráči MFK Zemplín Michalovce. Tí nechcú v lepšej šestke chýbať druhýkrát po sebe. Podarí sa im to?

Budú stačiť domáce víťazstvá s dvoma najslabšími?

O tri miesta sa zrejme pobije až sedem tímov. Štvrtý Ružomberok delí od desiatej Serede iba sedem bodov, čo sa v trojbodovom systéme zmazať v štyroch zápasoch dá. Michalovčanom aktuálne patrí piate miesto s dvojbodovou stratou na Ružomberok a s rovnakým počtom bodov ako má šiesta Trnava a siedme Zlaté Moravce. Trenčín na ôsmom mieste stráca ďalšie dva body, deviata Senica štyri a desiata je spomenutá Sereď.

Ak chcú Michalovčania zopakovať účasť v prvej šestke, vo zvyšných štyroch dueloch nadstavbovej časti by mali bodovať. Pri pohľade na vyžrebovanie to nie je nemožné, keďže budú hrať až s troma tímami, ktoré sú po jeseni pod nimi v tabuľke. Kľúčové zrejme budú domáce zápasy s Nitrou a Pohroním, ktoré by mali zvládnuť. Vonku zase nastúpia v prvom jarnom kole v Žiline proti Trenčínu, ktorý takisto bojuje o šestku a v Ružomberku, s ktorým síce ešte v lige nevyhrali, no na druhej strane, vlani tam dosiahli postupovú remízu. Šesť bodov z domácich duelov s predposledným a posledným tímom tabuľky síce stačiť nemusí, no vzhľadom na vyžrebovanie ďalších tímov „namočených“ do boja o prvú šestku stačiť môže. Okrem Zemplína sa napríklad každý jeden z tímov stretne aspoň raz s družstvom z prvej trojky, ktoré má šestku prakticky istú a ani jeden nemá vo zvyšných kolách oba po jeseni najslabšie tímy (Michalovčania ich majú dokonca oboch doma...).    

Kozmetické zmeny v kádri

V kádri najvýchodnejšieho fortunaligistu veľké zmeny počas zimy nenastali. Už po skončení jesennej časti bolo známe, že končia Slovinec Til Mavretič, Turek Emre Bekir, ku ktorým sa na začiatku prípravy pridal aj Ukrajinec Vadim Červak. Do českého Zlína prestúpil španielsky tvorca hry Pedro Martinez, no a najväčšou stratou pre trénera Jozefa Majoroša zrejme bude odchod albánskeho pravého obrancu Llazarosa Rotu, ktorý sa upísal holandskej Fortuna Sittard.

Rotu by mal na pravej strane obrany nahradiť 25-ročný Grék Dimitrios Konstantinidis, ktorý prišiel z Arisu Solún. Okrem neho do Michaloviec prišiel aj ukrajinský útočník Maxim Hirnij, či španielsky ľavý obranca Alejandro Mendéz Garcia. Obaja by mali pomôcť aj staršiemu dorastu. Ďalším prírastkom v kádri je grécky defenzívny stredopoliar Georgios Neofytidis, ktorý naposledy pôsobil v Olympiakose Píreus. Piatou posilou je slovenský mládežnícky reprezentant Šimon Kozák, ktorý prišiel na hosťovanie z anglického Southamptonu. Reprezentant do devätnásť rokov si ale na sústredení v Turecku zranil koleno a zdá sa, že bude dlhšie mimo. Trénerovi Jozefovi Majorošovi sa postupne do zostavy určite budú pýtať aj dlhodobí maródi Cheick Alain Diarra a Matej Trusa.   

Dá Sidibe dvojciferný počet gólov?

Sezóna 2019/2020 môže byť pre Michalovčanov špecifická aj tým, že konečne našli strelca. Teda hráča, ktorý vie strieľať góly. V Michalovciach ho hľadali už dlhšie. Neujali sa viacerí, a tak je dosiaľ najlepším strelcom osemgólový Martin Koscelník. Zdá sa, že tento rekord bude prekonaný. Na jeseň totiž zaznamenal Issa Sidibe Modibo sedem gólov a iba jeden presný zásah ho delí od vyrovnania rekordu.

Nigerský reprezentant má nakročené k tomu, aby sa po Samuelovi Garciovi Bayónu, ktorý to ale dokázal ešte v druhej lige, bol ďalším hráčom, čo zaznamená v michalovskom drese dvojciferný počet gólov. Navyše, Sidibe je v hre aj o najlepšieho strelca súťaže. Tam zatiaľ kraľuje dvanásťgólový Andraž Śporar, ktorý ale tento počet už nezvýši, keďže prestúpil do Sportingu Lisabon. Sidibemu aktuálne patrí medzi kanoniermi delené tretie miesto. Z hráčov, ktorí na jeseň ostali vo Fortuna lige, dal viac gólov iba Milan Ristovski z Nitry. Ten dal o jeden gól viac ako Sidibe.

Káder MFK Zemplín
Realizačný tím: Jozef Majoroš (hlavný tréner), Marek Ondrík (asistent trénera), Marek Rodák (tréner brankárov), Peter Ščobik (vedúci mužstva), Matej Čech, Martin Moroz (maséri), Jozef Petrík (lekár).

Hráčsky tím:
Brankári: Matúš Kira, Tomáš Dráb, Rostyslav Dehtiar (Ukrajina).
Obrancovia: Matúš Vojtko, José Carrillo Mancilla (Španielsko), Alejandro Méndez García (Španielsko), Martin Kolesár, Dimitrios Konstantinidis (Grécko), Šimon Kozák, Ian Pino Soler (Španielsko).

Stredopoliari: Jakub Grič, Peter Kolesár, Kyriakos Savvidis (Grécko), Igor Žofčák, Dimitrios Popovits (Grécko), Stanislav Danko, Cheick Alan Diarra (Francúzsko), Matúš Begala, Georgios Neofytidis (Grécko), Jozef-Šimon Turík, Marián Pásztor, Christos Kountouriotis (Grécko).

Útočníci: Milan Kvocera, Armen Hovhannisjan (Arménsko), Maxim Hirnij (Ukrajina), Matej Trusa, Issa Modibo Sidibé (Niger).

Prišli: Neofytidis (Olympiakos Pireus), Kozák (Southampton, hosť.), Konstantinidis (Arin Solún), Méndez (CD Alcoyano), Hirnij (Karpaty Ľvov).

Odišli: Červak (Sparta Praha, ukonč. hosť.), Martínez (Zlín), Bekir (Alanyaspor, ukonč. hosť.), Rota (Fortuna Sittard), Mavretič (hľadá si angažmán), Mensah (problémy s vízami).

Program MFK Zemplín do konca základnej časti

Kolo Zápas Dátum Čas
19. AS Trenčín - Michalovce Sobota 15. február 14.00 hod.
20. Michalovce - FC Nitra Sobota 22. február 14.00 hod.
21. MFK Ružomberok - Michalovce Nedeľa 1. marec 15.30 hod.
22. Michalovce - FK Pohronie Sobota 7. marec 15.30 hod.

Tabuľka po jesennej časti

1. ŠK Slovan Bratislava 18 14 3 1 42:11 45
2. MŠK Žilina 18 10 5 3 29:15 35
3. FK DAC 1904 Dunajská Streda 18 11 2 5 29:22 35
4. MFK Ružomberok 18 6 7 5 22:23 25
5. MFK Zemplín Michalovce 18 6 5 7 24:23 23
6. FC Spartak Trnava 18 7 2 9 22:23 23
7. FC Vion Zlaté Moravce - Vráble 18 5 8 5 18:20 23
8. AS Trenčín 18 5 6 7 29:29 21
9. FK Senica 18 5 4 9 22:30 19
10. ŠKF Sereď 18 4 6 8 17:26 18
11. FC Nitra 18 4 3 11 14:29 15
12. FK Pohronie 18 3 5 10 19:36 14

Program tímov "namočených" do boja o prvú šestku

Mužstvo Body 19. kolo 20. kolo 21. kolo 22. kolo
Ružomberok 25 Sereď (v) D. Streda (d) Michalovce (d) Slovan (v)
Michalovce 23 Trenčín (v) Nitra (d) Ružomberok (v) Pohronie (d)
Trnava 23 Slovan (d) Senica (v) Z. Moravce (d) D. Streda (v)
Z. Moravce 23 Žilina (v) Sereď (d) Trnava (v) Trenčín (d)
Trenčín 21 Michalovce (d) Slovan (v) Sereď (d) Z. Moravce (v)
Senica 19 D. Streda (v) Trnava (d) Pohronie (v) Nitra (d)
Sereď 18 Ružomberok (d) Z. Moravce (v) Trenčín (v) Žilina (d)

Peter Brendza



Uverejnené: 14.02.2020 19:39:02 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.