files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla hektický záver prestupového obdobia zvládla, do nadstavby ide posilnená

Pondelok 17. januára bol definitívnym koncom hokejového prestupového obdobia. Keď po tomto termíne nastúpi hráč za nejaký klub, už musí ostať v ňom až do konca sezóny. Záver prestupového obdobia bol hektický pre viaceré kluby na Slovensku. Tie sa posilňovali hráčmi zo zahraničia, ale aj od tímov, ktoré majú do play-off ďaleko.

Záver prestupového obdobia využili na posilnenie aj v michalovskej Dukle. Tipsportligového nováčika posilnil pred dvoma týždňami kanadský útočník Zack Phillips a v samom záver aj Tomáš Torok z Detvy a Andreas Štrauch zo Zvolena. Naopak, do Banskej Bystrice odišiel Tomáš Hričina a klub zmenil aj odchovanec michalovského klubu Radoslav Mesaroš, ktorý skončil v Banskej Bystrici a namieril si to do druholigového Humenného.

So zmenami sú spokojní, pozerali aj do budúcnosti

Zisk troch zaujímavých útočníkov kvituje aj prezident HK Dukla Ingema Michalovce Martin Burinský. „So zmenami, ktoré sme uskutočnili v závere prestupového obdobia, sme spokojní,“ rozhovoril sa pre náš portál prvý muž michalovského hokeja, ktorý následne dodáva. „Je pravdou, že nie všetko nám vyšlo podľa predstáv. Do poslednej možnej chvíle sme pracovali aj na niekoľkých ďalších hráčoch. Mali sme teda rozrobené aj iné veci, no berieme aj to, čo je. Treba brať do úvahy aj to, že sme nováčikom najvyššej súťaže a zatiaľ nemáme históriu. Možno aj to zavážilo pri rozhodovaní jednotlivých hráčov. Naším cieľom do ďalších týždňov či mesiacov bude presvedčiť tak, aby sa tu hráči nebáli chodiť a aby pre nich Michalovce neboli ďaleko. Pri posilňovaní sme už pozerali aj na ďalšie sezóny. S viacerými hráčmi sme už o tom hovorili. Budeme radi, keď tu ostanú aj po sezóne. Teraz sa ale momentálne najviac musíme sústrediť na zostávajúce zápasy základnej a nadstavbovej časti, aby družstvo splnilo stanovený cieľ – postup do play-off.“   

Tomáš Hričina zamieril do Banskej Bystrice

Záväzok voči divákovi

Práve postup do vyraďovacej časti je pre Michalovčanov dôležitým faktorom. Nováčik Tipsport ligy sa v nadstavbovej časti o dve postupové miesta zrejme pobije s Nitrou a Miškovcom. „Postup do play-off je pre nás takým záväzkom pre fanúšika a odmenou pre neho za to, že navštevuje naše zápasy. Reagovali sme na to angažovaním hráčov kalibru Pukka alebo Korhonen, ktorí by nám tento cieľ mali pomôcť naplniť. Na začiatku prípravy sme ešte nevedeli, aký bude mať liga formát a kto v nej bude. Postupom času sa to všetko vykryštalizovalo a aj my sme prehodnotili naše ciele. Vo svojej premiérovej sezóne si chceme zahrať v play-off. Tomu sme podriadili aj skladbu kádra. Ako som povedal, je to náš záväzok voči divákovi,“ pokračuje Martin Burinský.

Andreas Štrauch prišiel do Michaloviec zo Zvolena (foto hkm zvolen)

V nadstavbovej časti začnú doma

Piatkovým domácim súbojom so Zvolenom (začiatok o 18.00 hod.) ukončia Michalovčania základnú časť Tipsport ligy. Hneď v nedeľu začne desaťkolová nadstavba, v ktorej sa Zemplínčania stretnú s tímami, ktoré v základnej časti skončili od siedmeho do dvanásteho miesta. Odohrajú desať zápasov, päťkrát sa predstavia doma a päťkrát vonku. Mužstvá, ktoré skončia po základnej časti na siedmom, ôsmom a deviatom mieste, teda aj Michalovčania, začnú nadstavbu na domácom ľade. „Konkrétne vyžrebovanie bude známe až po piatku, kedy sa skončí základná časť. V stredu by sme už ale mali mať vyžrebovanie aspoň s jednotlivými číslami, teda budeme vedieť, s akým tímom budeme hrať v každom kole, keď skončíme na siedmom, ôsmom, či deviatom mieste. Zatiaľ je isté len to, že v nedeľu budeme hrať pravdepodobne taktiež doma,“ dodáva na záver Burinský.

Súčasný káder HK Dukla Ingema Michalovce
Brankári: Adam Trenčan, Filip Surák, Vladimír Glosár.
Obrancovia: Konsta Mesikämmen, Daniel Hančák, Dmitrij Vorobjov, Marek Kolba, Sameli Ventelä, Ján Ťavoda, Alexander Zekucia, Mikko Pukka, Martin Bdžoch.
Útočníci: Ville Korhonen, Jakub Linet, Samuel Chalupa, Peter Galamboš, Matej Farkaš, Christophe Lalancette, Tomáš Török, Marek Mašlonka, Igor Safaralejev, Gabriel Spilar, Zack Phillips, Lukáš Toma, Andreas Štrauch, Dominik Borov, Matej Giľák, Lukáš Hvila, Eduard Šimun.

Peter Brendza



Uverejnené: 18.02.2020 17:01:49 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.