files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ženu zo zajatia vyslobodili až kukláči

Rušný podvečer zažili včera obyvatelia jednej z trebišovských ulíc. Po tom, čo pracovníci RZP v jednom z bytov v Trebišove boli privolaní matkou podozrivého za účelom jeho ošetrenia, posúdenia jeho zdravotného stavu a usúdili, že je potrebný jeho prevoz do nemocnice, 25-ročný syn ju fyzicky v byte napadol.

Keďže muž nožom ohrozoval aj tam prítomných záchranárov, tí okamžite zalarmovali policajtov a z obavy o život vyšli z bytu von. To muž využil a uzamkol vchodové dvere. Matku nechcel z bytu pustiť a vo vnútri ju rukami sotil tak, že poškodená žena spadla na zem, zranenia však neutrpela. Po chvíli sa žene podarilo presunúť do jednej z izieb, muž však držal kľučku na dverách, aby z nej nemohla vyjsť. Potom vošiel do izby k nej, dvere zabarikádoval skrinkou a po tom, čo zistil, že žene sa podarilo telefonicky kontaktovať políciu, jej mobilný telefón zobral a zamknutý s ňou zostal v izbe. Policajti sa s touto osobou snažili cez dvere komunikovať, muž však na ich slová ani výzvy, aby dvere otvoril a upustil od svojho konania, nereagoval a odmlčal sa.

"Vzhľadom na vyhrotenú situáciu a skutočnosť, že žena môže byť zranená a konanie muža môže byť pre ňu, ako aj pre neho samotného, nebezpečné, bolo rozhodnuté o vykonaní služobného zákroku pohotovostného policajného útvaru Košice s cieľom zabrániť ďalšiemu konaniu podozrivého muža. Počas celej doby sa policajný vyjednávač snažil s mužom komunikovať, ten však odmietal spolupracovať, a aj napriek opakovaným výzvam, aby dvere otvoril, s upozornením na možnosť použitia donucovacích prostriedkov, muž nereagoval. „Kukláči“ preto do bytu násilne vnikli, obe osoby našli, muža spacifikovali a obmedzili na osobnej slobode. Nože, ktorými muž ohrozoval záchranárov, policajti zaistili a zaslali na kriminalisticko-expertízne skúmanie," píše Polícia vo svojej tlačovej správe.

Po vykonaní potrebných procesných úkonov bol 25-ročný Dominik vzhľadom na jeho zdravotný stav hospitalizovaný na jednom z oddelení trebišovskej nemocnice, kde je doposiaľ strážený políciou. "Vec prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Trebišove, ktorý v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre zločin obmedzovania osobnej slobody. Vo veci bude ďalej vykonávať potrebné procesné úkony, zhromažďovať a vyhodnocovať všetky potrebné dôkazové materiály," pokračuje Polícia vo svojej tlačovej správe.



Uverejnené: 23.02.2020 17:02:01 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.