files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Víťazstvo juniorov HK Mládež v Skalici

Úvodným dvojkolom sa počas minulého víkendu začalo play-out, alebo ak chcete baráž o najvyššiu juniorskú Extraligu. V nej má zastúpenie aj HK Mládež Michalovce, ktorý si v úvodnom dvojkole pripísal tri dôležité body. Zverenci trénera Ivana Boržíka síce najskôr prehrali na ľade Trnavy hladko 1:7, v druhom kole ale prekvapili, keď vyhrali v Skalici 8:6.

Návrat zo západu Slovenska tak Michalovčanom chutil viac ako dobre. „Sme spokojní,“ v skratke zhrnul dvojzápas tréner Ivan Boržík, ktorý svoje slová následne rozmenil na drobné. „V Trnave sme zaplatili obrovskú daň. Na hráčoch bolo vidno až prílišné chcenie, z ktorého vytvárali chyby. V prvej tretine sme súpera prestrieľali tuším 14:7, prehrali sme ju ale 1:2. Chlapci mali zviazané ruky, nohy a chýbal nám aj kúsok šťastia. Výsledok ukazuje, že nás prevalcovali, čo ale nie je pravda. Kto videl zápas na vlastné oči musel povedať, že sme s nimi hrali vyrovnanú partiu. V Skalici to zase bola gólová prestrelka. Nám zabrali niektoré opory, ktoré rozhodli zápas. Jasne sa ukázalo, že úroveň baráže je niekde inde, ako zápasy prvej ligy. Nám to ukázalo veľa. Chlapci sa o tom sami presvedčili a teraz môžu byť na ďalšie zápasy pripravení lepšie. Aj kvôli tomu ma trojbodový zisk zo Skalice veľmi teší.“

Michalovskí juniori sa tak cez víkend v novej súťaži „rozkukali“ a počas najbližšieho víkendu už budú musieť zapnúť naplno. Ich cieľom je totiž vybojovať účasť v najvyššej súťaži, kde postúpia najlepší dvaja z baráže. K tomu cieľu by ich priblížili domáce víťazstvá s Považskou Bystricou a Dubnicou, ktoré na nich čakajú cez víkend. Považskú Bystricu privítajú v sobotu od 15.45 hod., zápas s Dubnicou nad Váhom je na programe v nedeľu od 11.15 hod. „Nechcem príliš zdôrazňovať, že to budú pre nás dôležité zápasy. Každý jeden z desiatich, ktoré odohráme, bude dôležitý. Hráme však doma a kto chce postúpiť, doma musí bodovať. Dáme do toho všetko, no v podobnom duchu určite nastúpia aj naši súperi. Nám sa podarilo z prvého dvojzápasu doniesť tri cenné body, teraz ich ale musíme potvrdiť doma,“ pokračuje Ivan Boržík, ktorý verí, že na víkend už bude mať k dispozícii aj obrancu Alexandra Zekuciu. Ten ostal počas víkendu v Michalovciach pre potreby chorobami zdecimovanej Dukly. „Určite, že s ním budeme silnejší. Je to už relatívne na juniorské pomery skúsený hráč, ktorý keď za nás hral, patril medzi opory.“

HK Gladiators Trnava - HK Mládež Michalovce 7:1 (2:1, 2:0, 3:0)
Góly:
3. Ibolya (Litavec, Lavrenov), 17. Marguš (Mrva), 23. Révész (Tóth), 36. Sliva (Tóth, Révész), 52. Jakab (Mrva, Tóth) pres/1, 53. Lavrenov (Ibolya, Litavec), 60. Mrva (Polák) - 4. L. Gurčík.
HK MLÁDEŽ:
Gombár (53. Hancin) - Šulof, Rudy, Stripai, Lorinc, Mičej, Kakoš - Kukľa, Opryska, Havrilko - Ragan, Lačný, Borov - Gavura, Farkaš, Soľár - Olbert, L. Gurčík, Béreš. 

MHKM Skalica - HK Mládež Michalovce 6:8 (2:3, 3:2, 1:3)
Góly:
7. Rajčák (Nemec) oslab/1, 10. Mikula (Balát, Kuba), 34. Derkin (Kadlečík), 36. Mikula (Nemec) pres/1, 37. Pobuda (Kuba), 46. Pobuda (Malík, Derkin) - 4. Borov (Rudy), 4. Farkaš (Lorinc, Stripai), 19. Gavura (L. Gurčík, Farkaš), 27. L. Gurčík (Ragan, Borov), 29. Lačný (Béreš, Šulof), 48. Borov (Lačný), 48. Borov (Ragan), 56. Lačný (Ragan).
HK MLÁDEŽ:
Gombár - Mičej, Kakoš, Šulof, Rudy, Lorinc, Stripai - Ragan, Borov, L. Gurčík - Gavura, Farkaš, Havrilko - Lačný, Soľár - Olbert, Opryska, Kukľa.




Uverejnené: 25.02.2020 15:33:23 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.