files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa opäť lovila v prešovských vodách, od novej sezóny má reprezentantku Popovcovú

Iuventa Michalovce bude mať v kádri od novej sezóny jeden z najväčších talentov na Slovensku. Dvanásťnásobnému majstrovi sa totiž upísala slovenská reprezentantka, devätnásťročná Martina Popovcová, ktorá momentálne pôsobí v materskom Prešove.

Martina Popovcová nasúkala michalovským dorastenkám v sobotu pri výhre svojho ŠŠK 45:24 pätnásť gólov (foto: Peter Brendza)

Šikovná ľavá krídelníčka dala o sebe vedieť aj v sobotňajšom stretnutí starších dorasteniek, kde v Chemkostav aréne nasúkala Iuvente pätnásť gólov. Popovcovej sa takto darilo aj v MOL Lige, keď dala štrnásť gólov Šali, šestnásť Písku a sedemnásť Hlohovcu! „O jej kvalitách sme vedeli už dávno. Rozhodli sme sa preto osloviť ju s ponukou. Všetci veríme, že to bude dobré aj pre jej kariérny rast. V lete sme začali prestavbu nášho družstva. Po odchode Wollingerovej už prakticky nemáme celú základnú zostavu z minulej sezóny. Martina Popovcová k nám prichádza ako výborná voľba do budúcnosti. Je ešte relatívne mladá, no v lige už ostrieľaná. Ide o hráčku z regiónu, Slovenku a preto nám prišlo logické jej dať ponuku. Aj pre ňu to bude krok ďalej. Bude hrať európsky pohár, čo doteraz nehrala. Pri nej je obrovský predpoklad, žeby sa mohla posúvať ďalej,“ zdôraznil na margo novej posily v kádri športový riaditeľ Iuventy Jan Beňadik. Tá by mala v Michalovciach skĺbiť študentský život so športovým. „Martina bude študovať na vysokej škole. Tak ako väčšine našich hráčok jej to samozrejme umožníme. Ide nám totiž aj o ich vzdelanie, aby keď pôjdu do hádzanárskeho sveta, boli lepšie pripravené,“ dodáva Beňadik.  

Prešovu sa to príliš nepáčilo

Z prešovského ŠŠK tak v krátkom čase k slovenskému majstrovi prichádza druhá hráčka. Po Lívii Klučkovej našla spoločnú reč s michalovskými funkcionármi aj Popovcová. „Môjmu terajšiemu klubu sa to príliš nepáčilo,“ rozhovorila sa pre náš portál Popovcová, ktorá už nakukla aj do slovenskej reprezentácie. „Pre mňa osobne je to zmena, ktorú asi potrebujem. Prešov má určitú hranicu a mne sa zdá, že som ju už prekonala. Keď chcem napredovať, musím sa posunúť ďalej a Iuventa je podľa mňa momentálne na to ideálny klub. Z nej sa dá určite dostať do hádzanárskeho sveta ďalej,“ pokračuje Martina Popovcová.

Športový riaditeľ Iuventy Jan Beňadik pracuje na posilnení kádra

Udeje sa ešte niečo do konca prestupového obdobia?

Trénerovi aktuálne druhého tímu MOL ligy by sa hráčka Popovcovej kvalít zišla hneď teraz. Veď postupne mu z kádra vypadlo už päť hráčok. Ešte v novembri sa zranila úderná spojka Kompaniecová, ktorá sa minulý týždeň podrobila operácii kolena, zranené koleno vyradilo z hry aj ďalšiu spojku Mirku Milenkyovú, o tehotenstve Wollingerovej sme už takisto písali a zranená je aj ďalšia spojka Michaela Štefánová. K tomu všetkému sa pridružilo aj zranenie kridelničky Radovičovej, ktorej takisto hrozí operácia, nie však kolena, ale ramena... Aj preto vedenie klubu pracuje na vystužení kádra. Čas má do konca februára, teda do soboty. „Je pravda, že nás trápia zranenia, preto by sme to ešte chceli vystužiť. Pracujeme na niekoľkých alternatívach posilnenia kádra. Máme ešte pár dni čas, takže uvidíme, čo sa nám podarí vybaviť,“ podotýka športový riaditeľ Iuventy. My len dodajme, že Michalovčanky sa v sobotu opäť predstavia doma, keď v tradičnom čase od 17.30 hod. privítajú Zlín.

Peter Brendza



Uverejnené: 26.02.2020 10:44:46 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.