files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčania pred posledným kolom optimistami: Všetko máme vo svojich rukách

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce v jarnej časti v treťom zápase zaknihovali tretí možný výsledok. Po prehre 1:8 v Trenčíne a domácom víťazstve 1:0 nad Nitrou v nedeľu remizovali v Ružomberku 1:1. Po nej síce opäť vypadli z prvej šestky, no stále držia v rukách najlepšie karty zo všetkých tímov bojujúcich o ňu. O všetkom rozhodne posledné kolo, v ktorom privítajú na svojom trávniku posledný FK Pohronie Žiar nad Hronom.

Michalovčania mohli mať ešte ideálnejšiu pozíciu. V Ružomberku viedli po góle Stanislava Danka, päť minút pred koncom ale vyrovnal utešenou strelou Kmeť. Chvíľu predtým sa zaskvel brankár Kira, ktorý parádnym zákrokom chytil penaltu Twardzikovi. Do karát im následne nezahrali ani výhry Trenčína s Trnavou, po ktorých klesli na siedme miesto. „Do Ružomberka sme išli s nejakým zámerom. Chceli sme bodovať, čo sa nám aj podarilo,“ rozhovoril sa tréner Jozef Majoroš, ktorého tím ani na štrnásty pokus nezdolal majstra z roku 2006. „Domácich sme držali na dištanc. Nepúšťali sme ich do šancí. Sami sme sa sústredili na brejkové situácie. Od nás mi chýbal lepší prechod do útoku. Síce nám vyšli niektoré situácie, z ktorých sme aj skórovali, no aj tak som od toho čakal viac. Spokojnejší som bol s defenzívou. Škoda inkasovaného gólu. Bod by sme pred zápasom brali a berieme ho aj teraz,“ pokračuje Majoroš. Ten v novembri minulého roka na trénerskom poste vymenil Antona Šoltisa, ktorému robil dovtedy asistenta.


Ani predposledné kolo základnej časti nevyriešilo tajničku ohľadom účasti v hornej šestke. Do nedele o tri miesta (Slovan Bratislava, Žilina a Dunajská Streda si ju vybojovali už skôr) bolo v hre až sedem tímov, po nej z boja vypadli Sereď a Zlaté Moravce. Aktuálne má najlepšie vyhliadky práve Ružomberok, ktorý má pred trojicou Trenčín, Trnava a Michalovce jednobodový náskok. Ďalšie tri stráca Senica, ktorá má ešte takisto nádej na účasť v lepšej šestke. O všetkom rozhodne posledné kolo, v ktorom držia najlepšie karty Michalovčania. Tí doma privítajú posledné FK Pohronie, Ružomberok, Trnava a Trenčín sa predstavia u súperov, konkrétne na Pasienkoch proti Slovanu Bratislava, Zlatým Moravciam a Dunajskej Strede. „Všetko máme vo svojich rukách. Víťazstvo nad Pohroním nás posunie do hornej šestky. Nebude to určite ľahké, no máme šancu to potvrdiť doma a urobíme preto všetko,“ pokračuje Jozef Majoroš.

Peter Brendza



Uverejnené: 03.03.2020 09:47:01 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.