files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín opäť v prvej šestke. Teraz je už možné všetko, znie z ich šatne

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce po druhýkrát v rade postúpili do nadstavbovej časti o titul. V nej si zahrá šesť najlepších tímov a v sezóne tak skončia maximálne na šiestom mieste. V hre je však aj lepšie umiestnenie. Aktuálne im patrí štvrtá priečka a ďaleko nevisí ani prvá trojka. Na tretiu Dunajskú Stredu strácajú osem bodov a keďže sa hrá ešte o tridsať bodov, možné je všetko. A cesta do pohárovej Európy môže stále viesť aj cez baráž. Možné je teda všetko. Aj to, že Michalovčania budú mať po Iuvente druhého reprezentanta v pohárovej Európe!

„Musíme byť skromní. Ja vždy hovorím, ideme od zápasu k zápasu. Určite teraz na európsky pohár pozerať nechceme. Zápasy nadstavbovej časti si predovšetkým chceme užiť. Už na nás nebude vyvíjaný taký tlak a teda možné bude všetko,“ zdôrazňuje brankár MFK Zemplín Matúš Kira, ktorý v 22 zápasoch základnej časti nevynechal ani jednu minútu. A keďže Jose Carillo Mancilla stál v sobotu proti Pohroniu pre žlté karty, iného hráča s takouto minútažou v šatni MFK Zemplín nenájdete. Kirovi sa raz dokonca ušla aj kapitánka páska. Tú pri neúčasti Igora Žofčáka nosil na rukáve prevažne Stanislav Danko. „Po postupe do prvej šestky z nás opadne strach a tlak. Teraz je už možné všetko. Strata na tretie miesto nie je veľká, tak prečo nie zabojovať o historické umiestenie?“ pýta sa michalovský kapitán Danko.

Cesta do lepšej šestky bola pre Michalovčanov poriadne tŕnistá. Opäť raz mali slabší štart do súťaže a k tomu sa pridala aj kríza, ktorá vyvrcholila koncom úspešného trénera Antona Šoltisa. Michalovčanom ale zmena prospela. Z 21 možných bodov získal jeho nástupca Jozef Majoroš 16 bodov a to vynieslo Zemplínčanov do prvej šestky. „Po tom slabšom začiatku a kríze, ktorú spomínate, je postup do prvej šestky pre nás všetkých balzamom na dušu. Sme dokonca na štvrtom mieste, čo je najlepšie umiestnenie,“ zdôrazňuje Stanislav Danko. „Je to zázrak!,“ reaguje na opätovné umiestnenie v prvej šestke Matúš Kira, ktorý vzápätí svoju odpoveď rozvíja. „V sezóne sme si prešli aj ťažkými časmi. Aj vtedy sme si ale hovorili, že kvalita tu je a musí sa prejaviť. Minulú sezónu sme boli v šestke a teraz sme v nej chýbať opäť nechceli. Verím, že tam nebudeme len do počtu a potrápime tam favoritov. My sme už svoj cieľ splnili, takže si to teraz môžeme užívať. Teraz už nemáme čo stratiť.“

Oproti minulej sezóne sa zoznam tímov v nadstavbovej časti o titul zmenil iba v jednom klube. Súperom Slovana Bratislava, Žiliny, Dunajskej Stredy, Michaloviec a Ružomberka tentoraz nebude Sereď, ale trnavský Spartak. „Sú to všetko tímy, ktoré majú svoje meno, majú svoju silu a hrajú najvyššiu súťaž dlhšie ako my. Všetci sa už predstavili aj v pohárovej Európe. Je to komplet slovenská špička a my sme medzi nimi. Je to krásne,“ zdôrazňuje Stanislav Danko a na jeho slová nadväzuje aj Matúš Kira. „Vlani sme si zahrali v prvej šestke a to bol náš cieľ aj teraz. Bolo by naivné si myslieť, že teraz tento cieľ nebol. Bol! Splnili sme ho a teraz nás čakajú zápasy so silnými súpermi, ktorí lákajú aj diváka. V tom je čaro tej prvej šestky. Je zaujímavejšia pre všetkých a my sme už druhý rok v nej. Je to výborný pocit,“ zakončuje Matúš Kira.

Peter Brendza



Uverejnené: 08.03.2020 21:36:07 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.