files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Až v dôchodku našla čas na tvorbu

 


V týchto dňoch si môžete v Zemplínskom osvetovom stredisku v Michalovciach (ZOS) vychutnať podmorský svet, krásu prírody, kvetinový raj či jesennú pestrofarebnosť. To všetko Vám ponúka a srdečne Vás na svoju siedmu samostatnú výstavu obrazov pozýva Michalovčanka Mária Kačírková.


Postup v jej tvorbe

 

Maľovaniu sa začala venovať už v detstve, jej talent ocenila aj učiteľka výtvarnej výchovy Muľarová. Svoje nadanie ďalej rozvíjala na hodinách u profesora Jozefa Saloňa. Maľovala a kreslila s ďalšími výtvarníkmi v Zemplínskom múzeu. Zúčastnila sa školení a plenérov v ZOS, Zemplínskej šírave, kde sa popri tom aj vzdelávala. V rokoch 1990 až 1994 usporiadala tri samostatné výstavy. Získala čestné uznanie a boli jej udelené diplomy za 2. a 3. miesto v kategórii maľba v regionálnych tvorivých súťažiach prác výtvarníkov pod názvom „Tvorba“. Niekedy maľovala často, inokedy mala obdobie, kedy štetec nechytila do ruky aj päť rokov, ale keďže je už na dôchodku, venuje sa tomu už naplno.


 

Ponára sa až do podmorského sveta

 

Vystavené diela Kačírkovej pozostávajú z olejomalieb, akvarelov a malieb na sklo. Do svojich prác dáva všetku lásku. Sú veľmi nežné, snaží sa nimi otvoriť naše zmysly pre krásno. Z vytvorených obrazov je cítiť, že maľovanie vychádza z jej duše, odráža schopnosť tešiť sa z jednoduchých malých vecí, ktoré prináša sám život. Maľbou vyjadruje svoje pocity obdivu, radosti a pokory.  „Tvorím technikou alla prima, najradšej maľujem olejovými farbami. Využívam aj zapúšťaný akvarel, čím dosahujem vzdušnosť a harmóniu svetla, farieb a tvarov“, povedala autorka Kačírková a dodala: „Maľovanie vychádza z môjho vnútorného sveta, pozitívnych vibrácií, vnímania krásy a rozmanitosti prírody, nádhery a múdrosti vesmíru i fascinácie podmorským svetom. Vyjadrujem ním svoje emócie s cieľom vniesť do duše harmóniu, pokoj a šťastie“. Výstava autorky Kačírkovej je prístupná do konca septembra.

                        Martina Králiková



Uverejnené: 25.09.2010 09:59:13 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.