files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prezident Dukly Martin Burinský: Bez divákov by hrať nemalo zmysel, prioritou je zdravie!

Po prvýkrát v histórii sa stane, že Slovensko nespozná hokejového majstra. Šíriaci sa nebezpečný koronavírus, ktorý ruší podujatia v celej Európe, spôsobil, že naša najvyššia hokejová Tipsport liga sa v sezóne 2019/2020 nedohrá. Dohodli sa na tom predstavitelia klubov. Historická sezóna pre michalovský hokej teda neskončí happyendom, aký si v klube po prípadnom postupe do play-off predstavovali.

Bez diváka hrať nechceli

V najvyššej hokejovej súťaži platil rovnako ako pri ostatných športoch od pondelka štrnásťdňový zákaz, ktorý vyhlásil premiér SR Peter Pellegrini po rokovaní bezpečnostnej rady. No a keďže ani po jeho prípadnom skončení by zrejme vírus na ústupe nebol a hralo by sa zrejme bez divákov, čo kluby nechceli, rozhodli sa konať takto. „V pondelok bolo zasadnutie klubov k tejto situácii. Niekoľko hodín na to ale prišlo nariadenie vlády, ktoré menilo situáciu. Vysvitlo, že aj keď by došlo po štrnástich dňoch k zrušeniu nariadenia, v najbližších týždňoch by sa hralo bez divákov. To bola nová informácia, ktorá nás podnietila k ďalšej diskusii. Hrať bez divákov totiž nechce nikto. Na základe toho športová rada odporučila ligovej rade, aby sa sezóna zrušila, s čím sa stotožnili aj kluby,“ poznamenal pre náš portál prezident HK Dukla Ingema Michalovce Martin Burinský.

Tipsport liga by sa zrejme nebyť zrušenia dohrávala bez divákov...

Cestovali s tým, že chceli hrať ďalej

Na stredajšie stretnutie klubov vo Zvolene cestoval prezident Dukly spoločne s manažérom Petrom Tirpákom s tým, že chcú súťaž dohrať. „Myslím, že to chceli všetky kluby. Situácia sa ale po pondelku zmenila. Aj keby prišlo k zrušeniu zákazu, hralo by sa bez divákov, čo sme nechceli. S nimi na tribúne by sa hralo možno až do konca mája. Preto prišlo takéto rozhodnutie,“ zdôrazňuje Burinský. Súťaž tak skončí bez vyvrcholenia, teda bez play-off. Nebudeme poznať majstra, ani to, či by michalovskí hokejisti svoju historickú sezónu premenili v účasť vo vyraďovacej časti. Zrušenie najdôležitejšej časti sezóny bude mať určite aj vážne ekonomické dôsledky pre jednotlivé kluby. „Bude to mať dopad na všetkých. Aj my sme sa už pripravovali na play-off, hoci sme tam ešte neboli. Je nám tejto situácie veľmi ľúto, zdravie je však na prvom mieste!“ pokračuje prezident Dukly.

Začnú pracovať na nasledujúcej sezóne

Klub navyše v týchto dňoch musí vyriešiť aj situáciu s lístkami na zrušený utorkový zápas s Miškovcom, ktoré sa predali ešte pred zákazom športových podujatí. „Pracujeme na tom. Verejnosť budeme informovať v najbližších dňoch,“ ubezpečuje prezident Dukly. Ten zároveň naznačil, že už v najbližších dňoch začne klub robiť aj na nastávajúcej sezóne. „Musí sa zísť správna rada a vyhodnotiť aktuálnu sezónu. Potom môžu prísť na rad ďalšie kroky. Uvidíme, ako to bude s limitom cudzincov, ako aj s mladými hráčmi. Všetci veríme, že podmienky budeme poznať skôr, ako pred touto sezónou, kedy sa čakalo, čo bude so Slovanom Bratislava,“ dodáva na záver Martin Burinský.

Peter Brendza



Uverejnené: 11.03.2020 18:15:25 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.