files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Výsledky testov u košických policajtov koronavírus nepotvrdili

V priebehu tohto týždňa sa informácia o prítomnosti podozrenia na koronavírus objavila aj na jednom z košických obvodných oddelení. Ihneď, ako sa kompetentné osoby dozvedeli, že žena, ktorá na oddelení pracuje ako pracuje ako sekretárka, prijali všetky nevyhnutné opatrenia na zamedzenie vzniku šírenia tohto ochorenia.

Okamžite boli vydezinfikované všetky priestory oddelenia i motorové vozidlá. Všetky potencionálne osoby, a to viac ako 30 policajtov, ktoré s touto ženou mohli prísť do kontaktu, boli po konzultácii s medicínskymi pracovníkmi a hygienikmi podrobení testom, aby bolo možné vylúčiť prenos nákazy a prípadné znefunkčnenie oddelenia. „Nevyhnutné odbery boli všetkým osobám urobené v čo najkratšom čase, do 3 hodín od oznámenia ochorenia bola vzorka na zistenie prítomnosti ochorenia odobratá všetkým, ktorí so ženou mohli prísť do kontaktu, aby sa vylúčilo riziko ďalšieho šírenia nákazy,“ informuje v tlačovej správe policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Podľa vyjadrenia lekárov mala žena ľahký priebeh ochorenia bez komplikácií a bola v domácom liečení. Aj napriek tomu boli všetci policajti, ktorí s ňou mohli prísť do kontaktu, až do doručenia výsledkov všetkých z nich taktiež v domácej karanténe. „Zaznamenali sme, že sociálnymi sieťami sa šírili názory samozvaných „expertov“, ktorí burcovali verejnosť, ako by to malo byť, ale aj to, ako a prečo to nefunguje, a, žiaľ, takúto „aktivitu“ sme zaznamenali aj u samotných príslušníkov Policajného zboru, prípadne ich rodinných príslušníkov, ktorí komentovali postup nadriadených a vnášali medzi seba zbytočnú neistotu, čo využili mnohé periodiká, ktoré prinášali „zaručené“ informácie o tom, ako musia policajti napriek karanténe nastúpiť do výkonu služby,“ pokračuje Ivanová.

Aj napriek rečiam tých, ktorí sa snažili vyvolať medzi ľuďmi paniku šírením nepravdivých informácií, bolo fungovanie najväčšieho obvodného oddelenia Policajného zboru na Slovensku zabezpečené tak, aby opatrenia, ktoré bolo nevyhnutné v rámci Policajného zboru a výkonu služby prijať, verejnosť výrazne nepocítila a nebola žiadnym spôsobom obmedzovaná. Všetky rozhodnutia, ktoré boli z pozície kompetentných osôb prijaté, boli konzultované nielen s vedením Prezídia Policajného zboru, no najmä so skutočnými odborníkmi v tejto oblasti, epidemiológmi či expertmi na infekčné ochorenia. Výsledky testov, ktorým boli policajti Obvodného oddelenia Policajného zboru Košice Staré Mesto podrobení nepreukázali prítomnosť ochorenia ani u jedného z nich,“ dodáva Ivanová.



Uverejnené: 15.03.2020 12:58:36 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.