files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Koronavírus zatvára futbalové stánky. Dokončí sa Fortuna liga?

Futbalové ligy na celom starom kontinente momentálne ustupujú šíriacemu sa koronavírusu. Ten zatvára všetky štadióny v Európe, kde na sa hrá už len v Rusku, Bielorusku, či Turecku. Stopnuté sú aj európske pohárové súťaže. Koronavírus zavrel aj brány slovenskej futbalovej Fortuna ligy. Tímy v nej trénujú buď spolu, alebo hráčom dali individuálny tréningový plán. Ten nastal aj pri michalovských futbalistoch, ktorí trénovali do minulého piatku. Teraz prišla zmena, keďže okrem mládeže sa zrušil tréningový proces aj pri mužoch MFK Zemplín.

Tréneri zvažovali už od zákazu športových podujatí, že dajú hráčom voľno. Problém by ale nastal s legionármi. „Bolo by to potom komplikované, ak by po reprezentačnej prestávke súťaž odštartovala. Máme veľa zahraničných hráčov a pravdupovediac, každý z nich by išiel domov, ak by sme sa rozhodli pre dvojtýždňové voľno. Nechceli sme, aby išli do zbytočného rizika," zdôraznil tréner Jozef Majoroš, ktorý príliš nevidí realisticky to, že by súťaž mala odštartovať po naplánovanej reprezentačnej prestávke. „Som skôr skeptický..."

Najvyššej futbalovej súťaži skôr hrozí v lepšom prípade dlhšia pauza. Horší prípad je predčasné ukončenie sezóny, čo je takisto reálne v hre. Vedel by si tréner Zemplínčanov predstaviť, že by sa začalo hrať trebárs po dvoch mesiacoch, alebo bez divákov? „Teoreticky áno, no to my sme museli vytvoriť termín na prípravu, aby sa súťaže mohla dohrať. Určite nie je možné, aby hráči po dlhšom voľne odohrali ligový zápas. Bolo by tu veľké riziko zranenia, čo by nebolo ideálne. Ak by sa ale pred reštartom súťaže spravila dvoj alebo trojtýždňová príprava, súťaž by sa neskôr mohla dohrať. To sú však len špekulácie, rozhodujúce slovo má ÚLK a my sa rozhodnutiu vedenia ligy prispôsobíme. Čo sa týka vašej druhej otázky, som za takú alternatívu, ktorá bude znamenať minimálne riziko. Ak by sa dalo hrať bez divákov a nemalo by to žiadny vplyv na zdravie hráčov a ostatných členov tímu, tak by sme to museli dohrať takto. Ale každý dobre vie, že šport bez divákov nemá patričnú úroveň. Futbal robíme pre ľudí, ideálne by preto bolo dohrať sezónu s fanúšikmi. My však o tom nerozhodujeme.“

Michalovčanom patrí po základnej časti štvrtá priečka. Ani jedno kolo nadstavbovej časti sa už hrať nestihlo. V prípade teda, že ÚLK rozhodne o zrušení súťaže, môžu byť účastníkmi predkola Európskej ligy. „Je ešte skoro na takéto špekulácie. Vieme, že vďaka lepším vzájomným zápasom s Trnavou sme na štvrtej priečke. Teraz ale čakáme, čo bude ďalej a budeme reagovať na situáciu, ktorá vznikne. Opakujem, o všetkom rozhodne ÚLK,“ máva rukou nad špekuláciami tréner Michalovčanov Jozef Majoroš.

pb



Uverejnené: 16.03.2020 19:59:13 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.