files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V čase núdzového stavu nahlásil bombu, 37-ročný muž už čelí obvineniu

V pondelok 16. marca krátko pred 19.30 hod. bolo na tiesňovú linku 112 mužským hlasom oznámené, že v jednej z predajní potravín v košickej mestskej časti Myslava je uložený nástražný výbušný systém.

 „Na miesto boli okamžite vyslané všetky záchranné zložky, ktoré vykonali všetky nevyhnutné bezpečnostné opatrenia. Takmer 20 ľudí, ktorí sa nachádzali v predajni, ju opustilo a policajné hliadky okolie predajne uzavreli. Na miesto bol vyslaný aj psovod so služobným psom špeciálne vycvičeným na vyhľadávanie výbušnín, ktorý však po dôkladnej prehliadke priestorov predajne prítomnosť nástražného výbušného systému nepotvrdil,“ informuje v tlačovej správe polícia.

Policajti okamžite spustili pátranie po zodpovednej osobe. „Podozrivá osoba, 37-ročný muž, sa nachádzal na mieste. Pravdepodobne si však veľmi rýchlo uvedomil, čo svojim nezodpovedným konaním spôsobil, a prítomným oznámil, že sa necíti dobre a pociťuje zdravotné problémy. Pracovníci RZP ho preto okamžite previezli do nemocnice, muž však nevykazoval žiadne príznaky v súčasnej dobe sa šíriaceho ochorenia a po vyhodnotení všetkých výsledkov, odobratých na jeho zistenie, ako negatívnych, bol zdravotníckym personálom prepustený,“ pokračuje polícia v tlačovej správe. Keďže muž svojim nezodpovedným konaním rozširoval informácie, o ktorých vedel, že sú nepravdivé, a tým úmyselne spôsobil znepokojenie časti obyvateľstva, vec na mieste prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach, ktorý v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre trestný čin šírenia poplašnej správy. „Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach po vykonaní potrebných procesných úkonov obvinil z prečinu šírenia poplašnej správy, a zároveň spracoval podnet na vzatie obvineného do väzby. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až 5 rokov,“ dodáva polícia v tlačovej správe.



Uverejnené: 18.03.2020 09:13:27 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.