files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Boltun druhú sezónu po sebe bez ligového zápasu. Dostane opäť šancu od Dukly Ingema?

Jedným z najväčších smoliarov, čo sa týka slovenských hokejistov, je v poslednom období Peter Boltun. Šikovný útočník je už druhú sezónu bez ligového zápasu. V sezóne 2018/2019 chcel pokúsiť po prvýkrát zahraničia. Kontrakt s poľským Osvienčimom mu ale prerušil rozhrnutý krížny väz na v pravom kolene. Keď sa dal dokopy, rozhodol sa pre návrat do Michaloviec. Dukla Ingema postúpila do najvyššej Tipsport ligy a Boltun chcel byť súčasťou historickej sezóny michalovského hokeja. Žiaľ, krátko pred začiatkom sezóny si opäť zranil operované koleno a do sezóny tak nezasiahol opäť!

Odchovanca michalovského hokeja, ktorý v najvyššej Tipsport lige obliekal dresy Košíc a Popradu, zranenie veľmi mrzelo. Na návrat do Michaloviec sa totiž nesmierne tešil. „Bol som šťastný, že si môžem zahrať za Michalovce a dokonca v najvyššej súťaži. Opätovné zranenie ma veľmi mrzelo. Po mojej operácii som v nemocnici v televízii sledoval zápas so Slovanom Bratislava a dokonca som si poplakal, že nemôžem byť na ľade a pomôcť mužstvu,“ skormútene hovorí Peter Boltun.

Zranil sa na poslednom tréningu pred sezónou

Dvadsaťsedemročný útočník, ktorý sa v sezóne 2013/2014 stal s Košicami majstrom Slovenska, stihol za Duklu odohrať šesť zápasov v príprave na sezónu. Práve v prípravnom súboji s Košicami sa mu obnovilo zranenie operovaného pravého kolena. „Pri našej presilovke piatich proti trom som korčuľoval za pukom a nešťastne som spadol. Koleno sa mi ohlo a poriadne ma v ňom zabolelo. Zápas som nedohral. Dal som si päť dní voľno a po tomto čase som znova začal trénovať. Zdalo sa, že je všetko v poriadku. Posledný tréning pred sezónou som ale opäť spadol, zase sa mi koleno ohlo a už som vedel, že je zle! Diagnóza bola jasná. Opäť roztrhnutý predný krížny väz, ktorý som mal operovaný pred rokom. Čo sa týka pocitov, bol som sklamaný , nešťastný a vlastne som tomu ani nechcel veriť, že sa to môže stať mne znova po roku a znova nestihnúť ani jeden zápas...,“ opisuje svoje pocity Boltun, ktorý posledný súťažný zápas odohral ešte 6. marca 2018. V súboji s Banskou Bystricou utrpel zranenie kolena, ktoré mu následne artroskopicky operovali. Krátko pred angažmánom v Poľsku mu ale počas tréningového zápasu vo Fannsport lige koleno odišlo opäť a pauzoval preň celú sezónu.

Z jednej operácie boli tri

Po operačnom zákroku jeho zdravotné ťažkosti neskončili. Aj keď prognózy hovorili o jeho návrate na ľade ešte koncom sezóny, všetko zmarili ďalšie dni. „V nemocnici som dostal do operovaného kolena zápal a spravila sa mi krvná zrazenina. Musel som ísť okamžite pod nôž opäť, aby mi ju vybrali. Následne o tri dni neskôr mi robili výplach kolena. Zobudil som sa s troma hadičkami v kolene a s obrovskou bolesťou. Až vtedy som si uvedomil, že ďalšiu sezónu budem bez zápasu,“ konštatuje Boltun, ktorý výsledky michalovskej Dukly sledoval počas celej sezóny. „Najskôr prostredníctvom internetu, či televízie, keď som odhodil barly tak aj osobne na štadióne. Som veľmi rád, že sú Michalovce v najvyššej súťaži. Bol tu obrovský hokejový boom a myslím si, že ten môže pokračovať aj v ďalšej sezóne.“

Podá mu Dukla pomocnú ruku?

Aj keď posledný ligový zápas odohral pred dvoma rokmi, na koniec kariéry rozhodne nemyslí. „Koleno vyzerá v poriadku. Snažím sa s ním cvičiť a zdá sa, že to môže byť ok. Uvidíme, čo bude ďalej a či bude poslúchať aj na ľade. Rozhodne to ešte chcem skúsiť,“ zdôrazňuje Boltun. Ten by sa najradšej na ľad vrátil v michalovskom drese. „Ak sa vrátim a od Dukly by som dostal možnosť ukázať sa, určite by som sa veľmi tešil. K tomu ešte ale vedie veľmi dlhá cesta,“ dodáva na záver odchovanec michalovského hokeja.

pb



Uverejnené: 20.03.2020 17:39:19 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.