files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Najlepší strelec Dukly Linet: Na túto sezónu nikdy nezabudnem

Traja hráči michalovskej Dukly strelili v jej premiérovej sezóne v najvyššej Tipsport lige štrnásť gólov. Zatiaľ, čo od legionárov Villeho Korhonena a Christopha Lalancetteho sa presné zásahy aj očakávali, vo veľmi pozitívnom svetle sa ukázal Jakub Linet. Útočník, ktorý je už prakticky spätý s Michalovcami, hlavne v úvode sezóny nadviazal na lanskú baráž so Žilinou, kde strelil nesmierne dôležité tri góly. Najskôr v treťom zápase v predlžení rozhodol o tom, že Dukla znížila na 1:2 a v siedmom zápase bol dokonca strojcom michalovského víťazstva 2:1, keď strelil oba góly.

Po postupe medzi slovenskú elitu sa museli hráči Dukly prispôsobovať vyšším nárokom, ako aj tomu, že nie vždy budú vyhrávať. O ťažších zápasoch ani nehovoríme... „Život ako taký sa nám nezmenil. Zmenilo sa iba to, že sme hrali proti silnejším súperom, ktorí mali väčšiu kvalitu,“ konštatuje útočník, ktorý v siedmom barážovom zápase vystrelil Michalovciam extraligu. A to podotýkame proti tímu, ktorého je odchovancom. „Ja som rád za to, že to vyšlo. Ono to väčšinou tak býva, že hráči sa dokážu vypnúť k lepším výkonom proti svojmu bývalému klubu. My sme išli od začiatku sezóny za postupom. Dreli sme, bojovali a nakoniec to vyšlo,“ pokračuje Linet.

Michalovce jeho druhým domovom

Dvadsaťdeväťročný center sa v Michalovciach prvýkrát objavil v sezóne 2012/2013 kedy Dukle pomohol k prekvapujúcemu striebru v prvej lige. V následnej sezóne už pôsobil v materskej Žiline, v závere ale opäť prišiel pomôcť Michalovciam k obhajobe striebra. Po ďalšej sezóne na Zemplíne následne zamieril do Bardejova a potom do francúzskeho La Roche su Yon. Po francúzskom dobrodružstve sa ale opäť vrátil v sezóne 2017/2018 a zažil tak dvojročnú zlatú éru v prvej lige, postup do najvyššej súťaže, ako aj účinkovanie v nej. „Ja na Michalovce nedám dopustiť. Práve tu som znova reštartoval svoju seniorskú kariéru. Rád spomínam na dve druhé miesta v prvej lige, ako aj na tituly a postup do extraligy,“ smeje sa Linet, ktorý sa už cíti ako Michalovčan. „Najkrajšie roky kariéry som strávil tu. Som samozrejme rodený Žilinčan, Michalovce sú ale môj druhý domov.“

So sezónou spokojnosť

Naša debata sa samozrejme dotkla aj nedávno predčasne skončenej sezóne. Dukla Ingema si ako nováčik počínala viac ako dobre. Vo svojej premiére medzi slovenskou elitou mala našliapnuté do play-off. Tri kolá pred koncom nadstavbovej časti bola na siedmom mieste a bola tak blízko k účasti do play-off. „Musíme byť s ňou spokojní,“ rozhovoril sa Linet na margo aktuálnej sezóny, v ktorej bol so štrnástimi gólmi spoločne s Lalancettem a Korhonenom najlepším strelcom tímu. „Asi nikto nečakal, že to z našej strany vypáli až takto. Pohybovali sme sa v tabuľke vysoko, dokonca sme bojovali aj o prvú šestku. Po predčasnom konci sme boli na siedmom mieste, s čím musíme byť spokojní. Darilo sa nám hlavne v domácich zápasoch, kde nás ťahal perfektný fanúšik. Bol zakaždým plný štadión, z čoho sme dokázali ťažiť. Je škoda, že hlavne vonku sme nedotiahli niekoľko zápasov do víťazného konca. Keby sa nám to podarilo, v tabuľke stojíme ešte vyššie. Spokojní však musíme byť aj so siedmym miestom,“ pokračuje Linet.

Gólovo ťahali viacerí

Tomu sa strelecky darilo hlavne v prvých troch mesiacoch sezóny. Práve v tomto čase ťahal svojimi gólmi Duklu za lepšími výsledkami. „Čo sa týka mojej individuálnej výkonnosti, som so sezónou takisto spokojný. To, že budem najlepším strelcom tímu som rozhodne nečakal. Každý z nás mal totiž nejaké úlohy v tíme. Zo začiatku sa darilo mojej päťke, potom Lalancette, v samom závere nás ťahali Giľák so Šimonom. Bolo teda dobré, že nás ťahali viacerí. Sezóna bola dobrá z každej strany a ja osobne na ňu nikdy nezabudnem,“ zdôrazňuje Linet, ktorý už druhú sezónu vytvoril výbornú dvojičku s ruským útočníkom Igorom Safaralejevom. „Rozumieme si spolu na ľade, aj mimo neho! Mne sa hrá s ním veľmi dobre. Výborne sme k sebe zapadli a fungovalo nám to spolu nielen v prvej lige, ale aj v extralige.“

Dáva si do poriadku byt, budúcnosť zatiaľ nerieši

Stredný útočník, pre ktorého sa stali Michalovce druhým domovom, zatiaľ nechce špekulovať o tom, kde bude hrať nadchádzajúcu sezónu. „Všetko to skončilo iba nedávno, dokonca predčasne, takže som sa nad tým ešte nezamýšľal. Všetko sa bude utriasať v najbližších týždňoch. Nevylučujem ani to, že ďalšiu sezónu ostanem v Michalovciach, kde sa cítim veľmi dobre,“ podotýka Jakub Linet. Ten momentálne dni trávi ako každý doma.  „Som v podstate iba doma. Snažím sa nevychádzať von, iba v minimálnych prípadoch. Robím tie veci, na ktoré som nemal čas v priebehu sezóny. Momentálne si idem dávať do poriadku byt,“ dodal na záver Linet.

pb



Uverejnené: 29.03.2020 14:43:36 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.