files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prímestská autobusová doprava pozastavená

Autobusy prímestskej dopravy, ktoré jazdia v Košickom a Prešovskom samosprávnom kraji, nebudú premávať štyri dni, od piatka 10. apríla do pondelka 13. apríla.

Pozastavenie spojov počas veľkonočných sviatkov patrí k ďalším opatreniam pred šírením ochorenia COVID-19. Ide zároveň o reakciu na zásadný pokles cestujúcich autobusmi za posledné obdobie. Opatrenie vzniklo po dohode Košického aj Prešovského samosprávneho kraja v spolupráci s IDS Východ s.r.o. Na rozhodnutie mal vplyv aj návrh premiéra obmedziť počas sviatkov pohyb osôb. „Väčšina najväčších zamestnávateľov v kraji počas Veľkej noci obmedzí, alebo úplne odstaví výrobu. Okrem soboty zostanú v uvedenom termíne zatvorené aj potraviny či drogérie. Aby sme sa vyhli nehospodárnemu využitiu autobusov, no predovšetkým aby sme zamedzili šírenie nového koronavírusu, rozhodli sme sa počas sviatkov pozastaviť prímestskú autobusovú dopravu. Toto opatrenie sme prijali aj v súlade s návrhom premiéra obmedziť pohyb obyvateľov počas veľkonočných sviatkov. Sme si vedomí, že síce je to malé percento, no predsa sú tu ľudia, ktorí musia pracovať aj počas sviatkov. V záujme ochrany verejného zdravia však veríme, že počas týchto štyroch dní budú vedieť využiť individuálnu dopravu,“ uviedol košický župan Rastislav Trnka.

Počas štyroch dní sa tak pozastavia linky zmluvných dopravcov Košického kraja, a to spoločnosti  ARRIVA Michalovce a.s. a eurobus a.s. V rámci Prešovského kraja pôjde o SAD Prešov, a.s., SAD Poprad, a.s., SAD Humenné, a.s. a BUS KARPATY spol. s r.o. Situácia v posledných týždňoch, ktorá si vyžiadala zatvorenie škôl i viacerých prevádzok, mala výrazný vplyv na pokles cestujúcich. Tí pracujú z domu, alebo uprednostnili individuálnu dopravu. Podľa Trnku, týmto riešením chce župa predísť zhromažďovaniu skupín ľudí a ich presunom. Sviatky sú zároveň pre väčšinu ľudí obdobím stretávania sa, tento rok však budú iné, než na aké sme zvyknutí. Zostať doma je preto to najlepšie, čo pre seba aj ostatných môžeme urobiť.“ Všetky potrebné informácie sa cestujúci dozvedia na webových stránkach jednotlivých dopravcov, župy  www.vucke.skawww.cp.sk.



Uverejnené: 06.04.2020 13:31:31 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.