files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Z minulosti michalovského futbalu: Príchod nového partnera a vynovenie infraštruktúry

Michalovský futbal sa postupne v druhej najvyššej súťaži aklimatizoval. Postupnými krokmi sa MFK Zemplín zaradzoval medzi špičku ligy a každou sezónou mal vyššie ambície. Potrebné bolo ale aj fungovať navonok. Aj preto vedenie klubu postupne zveľaďovalo stánok. Rekonštrukciami prešli najskôr obe tribúny a trávnik. Následne prišlo aj na ďalšie atribúty na skrášlenie štadióna.  

Do ligy vyprevadili Košice aj Slovan

V minulom článku sme sa zamerali na prvú sezónu michalovského MFK Zemplín v druhej lige. Sezóna 2004/2005 mala pre Michalovčanov dve tváre. Tú lepšiu ukazovali na jeseň, horšiu v jarnej časti, kedy ich okrem Nitry predstihol aj Slovan Bratislava a Steel Trans Ličartovce (potom MFK Košice). Práve títo dvaja rivali boli v ďalšej sezóne hlavnými favoritmi na postup do najvyššej súťaže, ktorá sa rozširovala z desiatich tímov na dvanásť. Cieľ Michalovčanov bol iný, chceli sa v druhej lige aklimatizovať. Pomôcť k tomu mal aj príchod nového partnera, firmy Scorp, ktorá funguje pri futbale až doteraz. Všetko išlo podľa predpokladov. Michalovčania sa vo svojej druhej sezóne v druhej lige bezpečne zachránili, Košice a Slovan Bratislava spoločne so Sencom si vybojovali postup o súťaž vyššie.

 

 Záber zo zápasu Michalovce - MFK Košice. Na snímke sú Michalovčan Leonid Shitov a Košičan Nemanja Matič, dnes hviezda Manchestru United (foto: Jaroslav Čúrny).

V ďalších sezónach bez výrazného úspechu

Päť sezón bolo z pohľadu michalovského futbalu ako na hojdačke. Postupne sa MFK Zemplín v druhej najvyššej súťaži aklimatizoval. V sezóne 2005/2006 skončil na siedmom mieste, v sezóne 2006/2007 obsadil konečné šieste miesto, v ďalšej sezóne sa bil o záchranu až do posledného kola, nakoniec skončil na deviatom mieste. V sezóne 2008/2009 Michalovčania angažovali na trénerský post známeho kormidelníka Mikuláša Komanického, ktorý mal predtým skúsenosti aj s reprezentáciami. Ani tento skúsený tréner ale nevydržal na horúcej trénerskej stoličke celú sezónu, v jej samom závere, už za záchranárskej definitívy, ho vymenil Vladimír Rusnák. Pod jeho vedením nakoniec Zemplín obsadil opäť deviate miesto, hoci na jeseň sa pohyboval aj v prvej päťke. No a v druhej polovici tabuľky skončili Zemplínčania aj v sezóne 2009/2010, kedy obsadili šieste miesto.

 

Za éry Mikuláša Komanického hrali Michalovčania v domácom prostredí ofenzívny futbal. Prešovský rodák ale celú sezónu v Zemplíne nevydržal (foto: Jaroslav Čúrny).

Kamenné ovály minulosťou, pribudlo aj ihrisko s umelou trávou

Za šesť sezón v druhej najvyššej súťaže sa postupne Michalovčania etablovali. Začali poškuľovať aj po vyšších métach. K tomu sa ale museli zlepšiť vo všetkom. Vo vynovení kádra, realizačného tímu a takisto aj infraštruktúry.

Staručký štadión ešte komunistického typu, aj s atletickou dráhou, sa postupne začal meniť. Najskôr prišli na rad obe tribúny, ktoré prešli vynovením a takisto aj hracia plocha. Následne sa robotníci pustili do nekrytých tribún na stranách a ako posledné prišli na rad aj kamenné ovály za bránkami, ktoré sa stali takisto minulosťou. V sezóne 2009/2010 tak hrali Zemplínčania už na jednom z najkrajších štadiónov na Slovensku.

To už bola k dispozícii aj umelá tráva na vedľajšom b-ihrisku, ktoré viacerí nazývali dovtedy „škvarové“, no a postupne pribudli aj umelé osvetlenie, či vyhrievaný trávnik. O zmene šatu futbalového štadióna vám prinesieme článok neskôr, teraz sme vám len chceli priblížiť situáciu, ako sa zmenilo prostredie pre Zemplínčanov. Infraštruktúru tak vedenie zvládlo. Pri hráčskom kádri sa čoraz viac začali spoliehať aj na talenty, ktoré mali v mládeži. Keď ale chceli ísť Michalovčania vyššie a v budúcnosti sa pozrieť aj do najvyššej súťaže, bolo potrebné urobiť zmeny aj v realizačnom tíme. Trénerská bomba na Zemplíne vybuchla v lete roka 2010. Vedenie klubu totiž na trénerský post angažovalo Vlastimila Petrželu, ktorý v minulosti viedol dokonca aj Zenit Petrohrad. O jeho pôsobení v Michalovciach si povieme nabudúce...

Kamenné ovály za bránkami sa stali minulosťou v roku 2009

 

 

Vtedy skončila aj „nová tribúna“

Peter Brendza (foto: Jaroslav Čúrny)



Uverejnené: 08.04.2020 22:00:45 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.