files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská futbalová zostava desaťročia

Michalovský MFK Zemplín pôsobí v najvyššej súťaží už piatu sezónu, v druhej lige hral od sezóny 2004/2005. My sme sa skúsili pozrieť na ideálnu zostavu desaťročia, teda od roku 2010. Skúsili sme rozanalyzovať každý jeden post a navrhli sme aj lavičku. Tu je naša dvadsaťjednotka. Súhlasíte s takouto zostavou?

Brankár

Brankársky post je momentálne tretiu sezónu vyárendovaný pre Matúša Kiru. Ten sa stal jednotkou medzi troma žrďami a aj jedným z najlepších brankárov Fortuna ligy. V nej bol v premiérovej sezóne medzi slovenskou elitou jednotkou Marián Kelemen, potom prišiel čas Čecha Patrika Maceja, ktorého si so sebou zobral tréner brankárov Martin Raška do Dunajskej Strede. Aj Raška bol jeden čas jednotkou, ešte v druhej lige. My sme sa nakoniec do ideálnej zostavy rozhodli zaradiť Matúša Kiru. Rozhodla konzistencia výkonov a aj najlepšie výsledky Zemplínčanov v čase, keď bol v bráne. Ako dvojku by sme do zostavy zaradili Mariána Kelemena, ktorého v našom internom súboji trochu hendikepovalo to, že v Michalovciach odchytal iba jednu necelú sezónu.

Pravý obranca

Na tento post máme dvoch ašpirantov, zhodou okolností oboch legionárov. Prvým je Španiel Marcos Calero Perez, ktorý sa postupom času vypracoval na obrovskú oporu, o ktorú mali záujem viaceré kluby. Perez vynikal hlavne ofenzívnym štýlom. Moderným prototypom krajného obrancu bol aj Albánec Llazaros Rota. Ten si svojimi výkonmi v Michalovciach dokonca vydobyl prestup do holandského Fortuna Sittard. A práve jeho sme sa rozhodli zaradiť zo základnej zostavy.

Pravý stopér

Opäť tu máme viacero kandidátov. V postupovej sezóne bol veľkou oporou Michal Gallo, ktorý ale na to výkonmi nenadviazal v najvyššej súťaži. V nej bol obranným pilierom gruzínsky reprezentant Akaki Khubuthia, ktorý vynikal pozičnou hrou a aj jej výborným čítaním. Svoje v Michalovciach odohral aj Peter Kavka. No a v súčasnosti je tu španielsky obranný pilier Jose Carrillo. O tomto poste sme veľa rozmýšľali, nakoniec sme naň uprednostnili Carilla tesne pred Khubuthiom.

Ľavý stopér

Aj na tento post máme viacero variant. Tréneri by naň mohli zaradiť trebárs aj Petra Kavku, či Olivera Podhorína. My sme sa ale rozhodli pre Vernona de Marca. Španielskeho síce vzrastom menšieho obrancu, no s parádnym výskokom a "timingom" vyniesli výkony v michalovskom drese až do Slovana Bratislava. V ňom síce nemal na ružiach ustlané, no momentálne je už pevnou súčasťou základnej zostavy trénera Jána Kozáka mladšieho. Síce v Slovane hrá na ľavej strane obrany, my ho zaradzujeme na post stopéra, na ktorom odohral v Michalovciach najviac.

Ľavý obranca

V prípade, že Vernon de Marco by hral stopéra, na ľavej strane obrany by sa otváralo miesto trebárs pre Milana Šimčáka, ktorý bol jej pevnou súčasťou od roku 2014. Svojimi výkonmi si dokonca vypýtal zmluva od Dunajskej Stredy, teda popredného tímu najvyššej súťaže. My sme sa rozhodli na ľavej strane práve pre neho. Vhodnou alternatívou na jeho doplnenie by mohol byť Juhoafričan Isaacs Waseem, ktorý tu bol počas pôsobenia trénera Vlastimila Petrželu.

Defenzívny záložník

Veľmi dôležitý post, na ktorý máme takisto veľa alternatív. Dlho na ňom hrali Tomáš Sedlák, Jakub Grič alebo Jozef Šimon Turík. Všetci mali svoje prednosti a tento post bol pre nich dominantný. Takisto aj pre Albánca Qoseho. Všetci boli bojovníci na pohľadanie, pre ktorých nie je stratená ani jedna lopta. Na tomto poste by mohol hrať aj Vernon de Marco, toho sme ale dali do obrany. Ani Grék Savvidis by nebola zlá alternatíva. Nakoniec o prsia u nás víťazí Tomáš Sedlák, ktorý tromfol Jakuba Griča. Ten by mohol zápas začínať na lavičke náhradníkov.

Pravý stredopoliar

Tento post sme vyárendovali pre súčasného kapitána Zemplína Igora Žofčáka. Ten už štvrtú sezónu ukazuje Michalovčanom svoje futbalové umenie. Hlavne v prvých dvoch sezónach bol dominantným hráčom stredu poľa a ťahúňom tímu. Aj momentálne ale ukazuje, že mu má čo dať. Pre nás na tento post jednoznačne alternatíva číslo jedna. Na lavičke by mohol byť trebárs Stanislav Danko alebo Miroslav Božok či Martin Koscelník. Pre toho sme ale otvorili druhú stranu.

Ľavý stredopoliar

V súčasnosti hráč Slovana Liberec Martin Koscelník je pre nás prvou alternatívou na tento post. Za svojho pôsobenia v Michalovciach sa z neho stal jeden z ťahúňov tímu a zaslúžene si vypýtal zmluvu od Liberca, kde sa takisto nestratil. Na ľavej strane by si určite rozumel so svojim kamarátom Milanom Šimčákom, vhodnou alternatívou by mohol byť trebárs Miroslav Božok, či spomenutý Waseem. Nesmieme zabúdať ani na Emmanuela Mensaha, ktorý bol v určitom čase najlepším hráčom Zemplínčanov.

Ofenzívny záložník

Koho pod hrot? Na tom by tréneri určite hútali. Nie zlá by bola alternatíva trebárs so Žofčákom či Savvidisom, alebo Stanislavom Dankom. Výkonmi by sa tam pýtal aj Jozef Šimon Turík. My sme sa ale rozhodli pre Róberta Kovaľa (foto: Denník Korzár: Róbert Andrejov), ktorý sa do zostavy prepracoval hlavne v prvých rokoch desaťročia. Takisto si vypýtal zmluvu od tímu českej najvyššej súťaže Dukly Praha. Jeho kariéru ale stopujú viaceré zranenia. Kovaľ zvíťazil tesne pred Španielom Samuelom Garciom Bayónom, ktorý bol v postupovej sezóne najlepším strelcom tímu. Našim druhým ofenzívnym stredopoliarom je Stanislav Danko.

Útočník

Ďalší post, ktorý vyvoláva polemiku. Čo sa týka výkonov, určite by v rozhodovaní trénerov mali čo povedať dvaja hráči čiernej pleti – Ghančan Sulley a Nigerčan Sidibe. Možnou alternatívou by bol aj Dominik Kunca, najlepší strelec Zemplínčanov v ich prvej sezóne medzi slovenskou elitou. Prekvapením by bola možno aj zaradenie Mensaha na hrot. V druhej lige bol zase najlepším strelcom Michal Hamuľak, ktorému parádne vyšla sezóna 2013/2014. My sme sa nakoniec rozhodli lokálpatriotsky a zaradili sme tu Dominika Kuncu.

Ideálna zostava desaťročia: Kira – Rota, Carrillo, Vernon, Šimčák – Sedlák – Žofčák, Kovaľ, Danko, Koscelník – Kunca. Náhradníci: Kelemen, Perez, Kavka, Turík, Grič, Božok, Mensah, Podhorín, Sidibe, Bayón.

Peter Brendza



Uverejnené: 15.04.2020 17:14:28 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.