files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovce budú škrtať. Odnesie si to aj šport?

Súčasná situácia s koronavírusom nie je dobrá pre nikoho. Po tom, čo vírus opadne je každému jasné, že nás čaká ďalšia kríza, tentoraz finančná. Ekonomika štátu nejde na plný plyn, čo sa prejaví v nasledujúcom období. Škrtať zo svojich výdavkov bude zrejme každý, aj samosprávy.

V tej michalovskej zatiaľ nevedia presne, aké finančné straty utrpí mesto. „Zatiaľ presné čísla nevieme, no dá sa predpokladať, že príjmy budú nižšie, ako sme predpokladali pri tvorbe rozpočtu na konci minulého roka. Situáciu stále analyzujeme,“ zdôraznil pre náš portál primátor Michaloviec Viliam Zahorčák. Ten momentálne nevie povedať ani to, na čom sa škrtanie prejaví. „Zatiaľ je to predčasná otázka. Uvidíme neskôr. Dá sa však predpokladať, že budeme uberať na všetkom.“

Menej peňazí aj do športu?

Michalovská samospráva bola doteraz známa výdatnou podporou športu. Do klubov smerovalo spolu aj s podporou Mestskej športovej haly, zimného a futbalového štadióna, ktoré má mesto v správe, dokopy výrazne viac ako jeden milión eur ročne. Dá sa teda predpokladať, že mesto bude uberať aj športu. „Je to jedna z možností. Pracujeme ale s viacerými verziami,“ nechcel byť Záhorčák zatiaľ konkrétnejší.

Na druhej strane ale verí, že v budúcnosti sa Michalovce môžu opäť stať centrom športového diania. „Situácia je teraz ťažká pre všetkých. Každý sa bude musieť trošku uskromniť. A či sa vráti športový boom aj po skončení krízy? To bude závisieť aj od športových klubov, od športovcov a od divákov. Mesto, ak to bude čo i len trošku možné, chce naďalej šport a športové kluby podporovať,“ dodáva k tejto téme primátor mesta, ktoré sa v roku 2019 mohlo pýšiť honorom Európske mesto športu.

Podvihorlatský maratón nateraz zrušený

Zatiaľ v Michalovciach naďalej platí, že všetky akcie organizované samosprávou sú zrušené. Týka sa to aj jarného jurmarku, ktorý sa pravidelne koná na prelome apríla a mája. Spolu s ním sú nateraz zastavené aj Podvihorlatský maratón, Michalovský polmaratón a Veľká cena Michaloviec v parkúrovom skákaní, ktoré sú sprievodnými podujatiami jarného jurmarku. „Nateraz sú všetky zrušené. Zmeniť sa to môže len za predpokladu, že sa zmení situácia v súvislosti s pandémiou v celom štáte,“ podotýka primátor Michaloviec.

Peter Brendza



Uverejnené: 19.04.2020 09:59:29 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.