files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín štartuje tréningový proces, v Iuvente a Dukle sú zatiaľ opatrní

Uvoľnenie opatrení v súvislosti so šíriacim sa koronavírusom, ktoré predstavila v pondelok vláda, umožňujú začať tréningový proces aj futbalistom MFK Zemplín Michalovce. Tí ho odštartujú už vo štvrtok, kedy sa zídu po viac ako mesiaci.

Najskôr budú zverenci trénera Jozefa Majoroša trénovať po skupinkách, čo im umožňuje zrušenie vládneho nariadenia o uzavretí vonkajších športovísk. Stále ale platí zákaz združovania viacerých osôb na jednom mieste a preto musia trénovať po skupinkách. „Tréningový proces by sme mali odštartovať vo štvrtok. V hre bol síce aj budúci pondelok, no rozhodli sme sa nečakať a hneď využiť príležitosť na začiatok tréningov. Hráči budú trénovať po skupinkách, tak, aby sme neporušili stále plynúce nariadenie vlády,“ poznamenal športový riaditeľ MFK Zemplín Marek Zahorčák.

Ako v Iuvente a Dukle?

Začiatkom júna by mali s prípravou na novú sezónu začať aj hádzanárky Iuventy Michalovce. Uvoľnením opatrení sa k tomu po pondelku síce priblížili, ale... „Naša Chemkostav aréna je stále zatvorená. Do júna sa to ale môže zmeniť,“ zdôrazňuje športový riaditeľ Iuventy Jan Beňadik, podľa ktorého ďalších slov momentálne v klube nevedia povedať, ako s prípravou. „Uvoľnením opatrení samozrejme nastala nová situácia. Hráčky môžu trénovať po skupinkách na otvorených športoviskách. Situáciu teraz analyzujeme, konkrétne dátumy na začiatok prípravy ale odo mňa teraz nedostanete. Zatiaľ ich nevieme,“ pokračuje Beňadik.

O čosi skôr, v druhej polovici mája, mali začať s prípravou na suchu aj hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce. Aj keď pre náš portál prezident klubu Martin Burinský v pondelok povedal, že letná príprava je ohrozená, po pondelkovom uvoľnení opatrení sa zdá, že aj tu začína byť vidno svetlo na konci tunela. „Nás sa to zatiaľ netýka,“ poznamenáva športový manažér Dukly Peter Tirpák, ktorý následne k letnej príprave na suchu dodáva. „Zatiaľ nevieme, čo a ako bude, ako sa budú uvoľňovať ďalšie opatrenia a hlavne nevieme, na aký dátum máme smerovať začiatok prípravy, keďže stále nie je jasné, kedy naša súťaž odštartuje. Čo sa týka letnej prípravy na suchu, ktorá u nás prebiehala vlani v mesiacoch máj a jún, je predbežná dohoda, že hráčom budú zasielané tréningové plány a budú tak trénovať individuálne.“

pb



Uverejnené: 22.04.2020 15:23:18 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.