files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V autobusoch Arriva pribudli ochranné štíty pre vodičov

Ochranu cestujúcich i vodičov a minimalizáciu šírenia koronavírusu prinesú ochranné štíty vodičov v autobusoch ARRIVA Michalovce. Ich nákup a distribúciu schválil objednávateľ prímestskej autobusovej dopravy – Košický samosprávny kraj. Ochranné štíty budú mať vodiči k dispozícii od mája.

„Vodiči autobusov počas aktuálnej pandémie stoja tiež v takzvanej prvej línii. Denne prichádzajú do kontaktu s desiatkami cestujúcich, do práce vozia zdravotné sestry, opatrovateľky v sociálnych zariadeniach, poštárov či predavačov. Je preto našou prioritou zabezpečiť ochranu ich zdravia a minimalizovať šírenie nákazy. Okrem dezinfekcie autobusov a povinného nosenia rúšok sme sa preto rozhodli vybaviť ich aj ochrannými štítmi, ktoré sú účinnou ochranou pred šírením vírusu,“ povedal Rastislav Trnka, predseda Košického samosprávneho kraja.

V rámci spoločností ARRIVA na Slovensku pristúpila aj spoločnosť ARRIVA Michalovce k tomuto bezpečnostnému opatreniu: Teší nás, že vedenie kraja podporilo zvýšenie bezpečnosti a tiež schválilo zabezpečenie ochranných štítov pre vodičov. Veľké poďakovanie patrí našim kolegom – vodičom autobusov, ako aj všetkým zamestnancom, ktorí aj v týchto dňoch zabezpečujú chod verejnej autobusovej dopravy. Podobne ako ďalšie povolania, aj oni sú v permanentnej službe verejnosti, uviedol Gejza Sačko, generálny riaditeľ ARRIVA Michalovce. Stále platia preventívne opatrenia, ktoré prijali všetky spoločnosti ARRIVA na Slovensku už pred takmer dvoma mesiacmi. Kvôli ďalšiemu zvýšeniu bezpečnosti cestujúcich i vodičov spoločnosť intenzívnejšie dezinfikuje autobusy – polymérovou metódou. Pre kolegov – vodičov – zabezpečila ARRIVA rúška i ochranné rukavice a všetkým zamestnancom poskytlana podporu imunity aj vitamín C 1000. Okrem zabezpečenia ochranných pomôcok pre vodičov boli prijaté rozšírené opatrenia na zvýšenie bezpečnosti cestujúcich i vodičov, vrátane vyznačenia potreby dodržiavania bezpečnej vzdialenosti od vodiča.

Všetci cestujúci majú povinnosť nastupovať vždy s rúškom, resp. inou ochranou tváre. Cestujúci sú v tejto veci veľmi disciplinovaní a veľmi pekne im za to ďakujeme. O povinnosti nosiť rúško boli cestujúci od začiatku nariadenia informovaní prostredníctvom plagátov priamo v autobusoch a na kontrolu dodržiavania tohto nariadenia sa zameriavajú aj  dopravní kontrolóri. Všetky aktuálne informácie získajú záujemcovia na webe ARRIVA Michalovcei prostredníctvom linky zákazníckej podpory na čísle +421 915 733 733, a to každý deň vrátane víkendov a sviatkov od 8.00 do 20.00. ARRIVA prijala aj ďalšie opatrenia na zlepšenie dostupnosti informácií pre cestujúcich, nakoľko v dôsledku rôznych opatrení dochádza k viacerým zmenám v cestovných poriadkoch a prevádzkových hodinách zákazníckych centier. Pre cestujúcich je na webových stránkach spoločnosti vytvorená špeciálna sekcia LIVE,  kde sú informácie o aktuálnych opatreniach a zmenách. Cestujúci majú možnosť aktuálne informácie dostávať online do svojich emailových schránok. Stačí, ak sa  prihlásia na odber noviniek na internetovej stránke spoločnosti.



Uverejnené: 12.05.2020 11:37:53 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.