files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dôverčivú starenku obral o desať tisíc eur

Dôchodcovia patria k ohrozenej skupine ľudí najmä svojou dôverčivosťou a dobrosrdečnosťou, a v mnohých prípadoch aj svojou neschopnosťou účinne sa brániť. Seniori sa vo väčšine prípadov stávajú obeťami rôznych podvodov, ktorých cieľom je dostať sa k ich úsporám.

Náročnosť objasňovania týchto prípadov ovplyvňujú neraz slabšie pamäťové vlastností poškodených, najmä v súvislosti s popisom páchateľov, a rovnako tak ich oznámenia s väčším časovým odstupom. Pri objasňovaní týchto prípadov Policajný zbor uvíta, ak by takéto osoby kontaktovali políciu už pri prvých náznakoch, že ich chce niekto uviesť do omylu a pripraviť ich o financie. A to aj vtedy, ak by sa podvodné konanie nepreukázalo.

84-ročnú starenku z rožňavského okresu o niekoľkotisícové úspory pripravil 25-ročný Mário z okresu Rožňava, ktorý od nej od roku 2017 pod rôznymi zámienkami lákal financie. Najprv jej po poskytnutí zálohy sľúbil palivové drevo, ktoré aj napriek urgenciám nedodal, potom pýtal ďalšiu zálohu za náklady spojené s ťažbou dreva a dodania predtým nedodaného, ani z toho však nakoniec nič nebolo. Keď už vymyslené príbehy o dreve na starenku nezaberali, navštívil ju a vylákal od nej peniaze na cestu do Českej republiky po peniaze, ktoré mu dlží bývalý zamestnávateľ a z ktorých vyrovná všetky svoje dlžoby voči starenke, a následne peniaze na súdny spor s týmto zamestnávateľom.  Dôverčivá žena jednotlivé finančné čiastky, ktoré od nej Mário požadoval, postupne vyberala zo svojho účtu, ale napožičiavala si aj od svojich známych. Celkovo tak prišla o takmer 10.700 eur. "Chvalabohu, pohár trpezlivosti tejto dôverčivej ženy raz pretiekol a všetko oznámila polícii. Rožňavskí kriminalisti muža vypátrali a zadržali. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Rožňave začal v tejto súvislosti trestné stíhanie a po vykonaní potrebných procesných úkonov, zhromaždení a vyhodnotení všetkých dôkazových materiálov 25-ročného Mária obvinil zo zločinu podvodu. Zároveň bol spracovaný podnet na vzatie obvineného do väzby. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až 10 rokov," píše sa v tlačovej správe polície.



Uverejnené: 29.05.2020 10:18:32 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.