files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovskí poslanci schválili balík pomoci obyvateľom a podnikateľom

V piatok 29. mája sa v Michalovciach uskutočnilo Mestské zastupiteľstvo, ktoré vo svojom pláne malo aj zákony na pomoc podnikateľom a občanom zasiahnutých koronakrízou.

Poslanci sa venovali dopadu na obyvateľov Michaloviec a podnikateľské subjekty pôsobiace v meste. Na svojom zasadnutí schválili dodatky k šiestim všeobecne záväzným nariadeniam. „Nájomcovia mestských priestorov za obdobie uzatvorenia svojich prevádzok zaplatia jedno euro za mesiac. Prevádzkovateľom mestských terás mesto vyrubí jednotnú sadzbu vo výške päť eur mesačne. Ak dôjde k opätovnému uzatvoreniu prevádzok, upraví sa sadzba na jedno euro za mesiac,“ píše sa v tlačovej správe mesta na jeho facebooku.

Ďalšie opatrenia sa týkajú taxislužieb, ale aj škôl. „Prevádzkovatelia taxislužieb zaplatia jedno euro za mesiac. Bude to za obdobie, kedy svoje služby nemohli prevádzkovať. Materské školy nebudú rodičom detí účtovať za predmetné obdobie žiadne poplatky. Rovnako tak riaditelia základných škôl určia výšku príspevku v školských kluboch a centrách voľného času pri základných školách podľa vlastného uváženia. S prihliadnutím na dištančný spôsob vzdelávania má taktiež riaditeľka základnej umeleckej školy stanoviť výšku príspevku,“ uvádza sa ďalej v tlačovej správe.

Poslanci schválili prijatie dvoch až ôsmich zamestnancov do miestneho domova seniorov, v ktorom mesto zriadilo karanténne centrum. Stalo sa tak z dôvodu, že mestá nad 20 000 obyvateľov musia zriadiť karanténne miesta pre príjem žiadateľov o bezodkladné poskytovanie sociálnych služieb v pobytových zariadeniach. „Za 14-dňový pobyt v tomto mestskom karanténnom centre vyčíslilo mesto na 95,62 eura za ubytovanie, 28,70 eura za sociálnu odkázanosť a celodennú stravu vrátane menu boxu na 47,60 eura.“ Mesto ukončilo platnosť harmonogramu zberu komunálneho a drobného stavebného odpadu. Fyzická osoba, teda podnikateľ a právnická osoba je povinná požiadať Technické a záhradnícke služby o schválenie nového harmonogramu vývozu.



Uverejnené: 01.06.2020 10:52:44 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.