files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Všetci vodiči spoločnosti Arriva s negatívnym testom na Covid 19

V stredu 27. mája bolo otestovaných 110 zamestnancov spoločnosti ARRIVA, všetci mali negatívne výsledky na COVID-19.

Vodiči autobusov slúžia, podobne ako príslušníci ďalších povolaní, prakticky nepretržite svojim klientom, v tomto prípade cestujúcim. Ochrana a bezpečnosť cestujúcich a vodičov sú preto pre najväčšieho súkromného poskytovateľa dopravných služieb, spoločnosť ARRIVA na Slovensku, prvoradé. Aj preto ARRIVA Michalovce privítala rozhodnutie objednávateľa služieb verejnej dopravy, Košického samosprávneho kraja, otestovať zamestnancov vo verejnej doprave. Testy prvých 110 zamestnancov zo strediska Michalovce dopadli výborne, všetci boli na COVID-19 testovaní negatívne. Aj napriek tomu, že situácia s koronavírusom sa začína stabilizovať, po otestovaní zamestnancov sociálnych zariadení pokračujeme v testovaní mestských policajtov, všeobecných lekárov i vodičov verejnej autobusovej dopravy, ktorí počas pandémie stoja v prvej línii. Našou prioritou je zabezpečiť ochranu zdravia a minimalizovať šírenie nákazy. Tento týždeň absolvovalo PCR testy 110 zamestnancov spoločnosti ARRIVA a sme veľmi radi, že všetci testovaní mali negatívne výsledky na COVID-19. V priebehu mája a júna otestujeme celkovo približne 620 zamestnancov našich oboch zmluvných autobusových dopravcov, ktorí denne prichádzajú do kontaktu s množstvom cestujúcich,“ povedal Rastislav Trnka, predseda Košického samosprávneho kraja.

Všetky spoločnosti ARRIVA na Slovensku prijali hneď v marci opatrenia na obmedzenie šírenia pandémie. Na zvýšenie bezpečnosti cestujúcich i vodičov zabezpečili popri ochranných pomôckach pre vodičov aj dôkladnú dezinfekciu vozidiel a ďalších priestorov. Rozhodnutie objednávateľa našich služieb – Košického samosprávneho kraja – zabezpečiť testovanie ľudí z prvých línií sme privítali. Je to ďalší krok na zvýšenie bezpečnosti našich cestujúcich i kolegov. V troch termínochbudú postupne pretestovaní všetci zamestnanci vodiči, dispečeri, pracovníci zákazníckych centier, vedúci a ďalší zamestnanci dopravných závodov,uviedol Gejza Sačko, generálny riaditeľ spoločnosti ARRIVA Michalovce.

S postupným uvoľňovaním opatrení a nástupom detí do školských a predškolských zariadení i zamestnancov do zamestnaní je predpoklad zvýšenej koncentrácie aj v prostriedkoch verejnej dopravy, preto je nevyhnutné nepoľaviť v dodržiavaní bezpečnostných opatrení a aj naďalej nosiť rúška, prípadne rukavice. Chránime tým seba aj svojich blízkych. Informácie o aktuálne platných cestovných poriadkoch a obmedzeniach získajú záujemcovia na webe ARRIVA Michalovce i prostredníctvom linky zákazníckej podpory na čísle +421 915 733 733, a to každý deň vrátane víkendov a sviatkov od 8.00 do 20.00.  V dôsledku prijatých zmien a opatrení počas pandémie vytvorila ARRIVA, na zlepšenie dostupnosti informácií pre cestujúcich, špeciálnu sekciu LIVE,  kde sú správy priebežne aktualizované. Po prihlásení sa na odber noviniek na internetovej stránke spoločnosti, majú cestujúci možnosť aktuálne informácie dostávať online do svojich emailových schránok.



Uverejnené: 02.06.2020 10:30:51 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.