files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prípravu hokejistov komplikuje koronavírus. Kedy im bude k dispozícii ľad?

V týchto dňoch sa už mali potiť v príprave na suchu. V druhej polovici mája sa pravidelne uskutočňujú u hokejistov prvé fázy letnej prípravy. Rok 2020 je ale v tomto výnimočný. Koronavírus nielenže zrušil sezónu 2019/20, ale komplikuje aj prípravu na novú. Momentálne sa stále nevie, kedy odštartujú sezóny, v akom móde a hlavne s akými tímami.

Mládež trénuje s obmedzeniami, Dukla až od augusta

Michalovské hokejové kluby sa s touto situáciou vysporiadali odlišne. Zatiaľ, čo michalovská Dukla Ingema prvú fázu letnej prípravy vynecháva, v HK Mládež spustili tréningy s obmedzeniami v druhej polovici mája. „Trénujeme každý deň. Samozrejme, v polovici mája sme ešte museli trénovať v skupinkách, čo bolo veľmi náročné, teraz po uvoľnení opatrení to je už lepšie. Trénujú všetky naše tímy s výnimkou juniorky, kde ešte nevieme, čo bude. V tréningovom procese budú až do konca júna,“ poznamenal manažér HK Mládež Michalovce Jozef Kužma.

 

V mládeži už „zarezávajú“, Dukla má začiatok prípravy naplánovaný až na desiateho augusta (foto: Peter Brendza).

Inú stratégiu sa rozhodli uplatniť v michalovskej Dukle. Keďže v čase plánovaného začiatku prípravy na suchu boli ešte dosť veľké obmedzenia nielen pre tréning, ale trebárs aj pre stravu hráčov, či ubytovanie, v Dukle sa rozhodli prvú fázu letnej prípravy vypustiť. „Hráči majú individuálne plány, ktoré musia dodržiavať,“ konštatuje manažér Dukly Peter Tirpák, podľa ktorého slov by sa hráči mali na prvom tréningu spolu zísť v prvej polovici augusta. „Naša spoločné príprava by sa mala začať desiateho augusta.“ Stále je otázne, kedy by sa michalovské kluby mohli dostať na ľad. V minulom roku to bolo už v polovici júla, teraz to bude určite neskôr. Je to spôsobené aj tým, že kvôli opatreniam začnú všetky hokejové súťaže na Slovensku zrejme až v októbri. „Máme informácie, že by sa to malo stať začiatkom tohto mesiaca. Skôr to zrejme nebude,“ podotýka Peter Tirpák a podobného názoru je aj Jozef Kužma. „Uvidíme, ako sa bude vyvíjať situácia s vírusom a obmedzeniami. Čo viem, naše súťaže by mali odštartovať v októbri.“

Ľadová plocha by mala byť (ak to nezmení koronavírus) v auguste (foto: Peter Brendza).

Mesto ako prevádzkovateľ zimného štadióna tak môže s výrobou ľadu začať neskôr a aj tak nenaruší prípravy tímov. „Tvorba ľadovej plochy je predbežne naplánovaná na druhú polovicu augusta. Všetko však bude závisieť od toho, kedy začnú súťaže. Ak začnú až ku koncu roka, posunie sa aj výroba ľadu na neskoršie obdobie,“ poznamenala pre náš portál referentka Mestského úradu Marcela Sabovčíková, podľa ktorej ďalších slov na zimnom štadióne momentálne prebiehajú akurát úpravy šatne A – mužstva Dukly Ingema.

Peter Brendza



Uverejnené: 04.06.2020 14:11:53 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.