files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Bartánus nechce zľaviť z ambícii: Idem do zaujímavého klubu

Prvými dvoma hráčmi, ktorých podpisy dostali funkcionári HK Dukla Ingema Michalovce na papier, sú obranca Vladimír Mihálik a útočník Marek Bartánus. Niekdajšie opory Banskej Bystrice, ktoré „Baranom“ pomohli k trom respektíve dvom titulom, prichádzajú na Zemplín s jasným cieľom, zlepšiť lanské siedme mieste vtedy ešte ambiciózneho nováčika. A tajným snom zrejme bude aj útok na historickú medailu!

K tomu sa musia Michalovčania posilniť. Začali tak ako sa na ambiciózny tím patrí. Podpísali dvoch slovenských reprezentantov. Marek Bartánus netají, že prvý kontakt medzi ním a Michalovcami prišiel ešte počas vlaňajšej sezóny. „Prebehol v strede lanskej sezóny, kedy sa mi Michalovce ozvali prvýkrát. Vzhľadom na to, že sme mali s Bystricou našliapnuté veľmi ďaleko som ale nechcel meniť prostredie. Ďalší kontakt prišiel taký mesiac a pol dozadu. Od tohto momentu sme sa snažili dohodnúť a teraz sme to spečatili podpisom,“ poznamenal pre náš portál účastník majstrovstiev sveta v hokeji v roku 2016.

Tridsaťtriročného rodeného Liptáka dlhodobo žijúceho v Košiciach presvedčilo aj jednanie Michalovčanov. „Boli priami! Dukla v posledných rokoch napredovala. Dostal som možnosť spoznať ľudí z vedenia klubu a bol som milo prekvapený z ich profesionalizmu. Som veľmi rád, že som sa mohol stať členom takéhoto ambiciózneho tímu,“ zdôraznil Bartánus, ktorý vlani v drese Bystrice čelil Michalovčanom štyrikrát. Dukla v každom jednom dueli bodovala. Doma majstra dvakrát zdolala, pod Urpínom padla po predĺžení. „Sú súperi, ktorí vám vyslovene nesedia a sú zase súperi, s ktorými ťaháte víťazné šnúry. Proti Michalovciam sa nám dobre rozhodne nehralo. V každom zápase hrali dobre. Nechali na ľade všetko. Chlapci boli na tom veľmi dobre korčuliarsky a veľa hlavne v ich domácich dueloch zohralo aj hľadisko,“ pokračuje Bartánus.

Michalovská Dukla v nedokončenej sezóne obsadila siedme miesto. Takéto umiestnenie zrejme v tej nasledujúcej sezóne nebude jej predstaviteľom stačiť. „V prvom rade treba povedať, že ešte nevieme kde, kedy a s akými mužstvami sa začne súťaž. Keď začne, myslím si, že Michalovce budú vyššie ako na siedmom mieste. Čaká nás ale strašne veľa roboty. Musíme ísť do každého zápasu s pokorou. Pred nami je kopec roboty. Uvidíme ako to skončí. Mená ešte nikdy nič nevyhrali, prvoradý je kolektív,“ zdôraznil Marek Bartánus, ktorý sa v Michalovciach stretne nielen so svojim bývalým trénerom Ivanom Droppom, ale aj spoluhráčmi Vladimírom Mihálik či Tomášom Matouškom. Ten sa s Duklou dohodol vo štvrtok. „Som veľmi rád, že zmluvu podpísal aj Vlado Mihálik. Sme rovesníci, poznáme sa od malička. Som rád, že tu je a to isté sa týka aj Tomáša Matouška.“ Marek Bartánus vo svojej kariére získal päť slovenských titulov. Raz sa tešil so Slovanom Bratislava, dvakrát s Košicami a takisto dvakrát s Banskou Bystricou. „V prvom rade som rád, že môžem pôsobiť v takom ambicióznom klube, ako sú Michalovce. Idem do veľmi zaujímavého klubu. Nechcem ale teraz hovoriť o tom, čo sa nám podarí získať. Určite by som rád zbierku svojich titulov rozšíril, no uvidíme... Sme len na začiatku cesty.“

Peter Brendza



Uverejnené: 06.06.2020 09:40:44 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.