files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Mihálik sa už teší na michalovského diváka. „Pobijeme sa o úspech“

Hral na troch majstrovstvách sveta, v dvoch najsilnejších ligách sveta a získal tri slovenské tituly. Skúsený obranca Vladimír Mihálik je jednou z posíl ambicióznej michalovskej Dukly Ingema pred novou sezónou. Robustný slovenský reprezentant by mal Michalovčanom pomôcť k vyšším métam, ktoré chcú zdá sa podľa skladania kádra dosiahnuť. Pomôcť by im k tomu mala aj ďalšia banskobystrická légia ovenčená slovenskými titulmi.


Vladimír Mihálik nie je jediným „Baranom“, ktorý sa v týchto dňoch upísal líškam z Ingemy. Okrem neho sa vedenie klubu dohodlo taktiež s 33-ročným Marekom Bartánusom, zmluvu podpísal aj ďalší útočník Tomáš Matoušek, odchovanec klubu spod Urpína, ktorý lanskú sezónu odohral v Slovane Bratislava a v pondelok klub zverejnil aj podpis zmluvy s jedným z najobávanejších útočníkov ligy, Kanaďanom Jordanom Hickmottom. V pozícii asistenta tu bude pôsobiť aj Ivan Droppa, ktorý posledné dve sezóny taktiež strávil na tejto pozícii v Banskej Bystrici. „S Ivanom si veľmi dobre rozumiem a aj to bol samozrejme dôvod, že som ponuku Dukly prijal. Michalovčania majú vyššie ambície, chcú hrať o najvyššie priečky. Keď to chcú splniť, musia mať kvalitný káder. My sme v Bystrici tri roky po sebe získali titul, takže zrejme to zavážilo a zamerali sa na nás,“ poznamenal skúsený obranca.

V minulej sezóne boli súpermi, v tej nastávajúcej budú s Petrom Galambošom spoluhráčmi.

Marek Bartánus dostal ponuku od Michaloviec zhruba mesiac dozadu a nejako v tom istom čase oslovili predstavitelia Dukly aj jeho rovesníka z obrany. Čo ho presvedčilo, aby kývol na michalovskú ponuku? „Manažment mi predstavil víziu klubu a ako sa bude skladať káder. Takisto mi rozprávali, o ktorých hráčov majú záujem. Práve ich ambície ma presvedčili, aby som sa rozhodol kývnuť na ich ponuku,“ podotkol dvojmetrový bek, podľa ktorého ďalších slov sú ambície najvýchodnejšieho účastníka najvyššej hokejovej Tipsport ligy najvyššie. „Mojou osobnou ambíciou je pomôcť mužstvu najviac ako sa dá. Určite sa tu chceme pobiť o úspech,“ pokračuje Mihálik.

Rodák z Prešova, ktorý na Slovensku okrem Banskej Bystrice, za ktorú hral v posledných štyroch sezónach, pôsobil aj v „khlkových“ Leve Poprad či Slovane Bratislava, bude okrem polročnej epizódy v Poprade a začiatkoch v Šariši po prvýkrát pôsobiť na východe Slovenska. „Pre mňa osobne to nebude veľká zmena. Do Michaloviec ideme celá rodina, budeme tu aj bývať. Do Prešova je to predsa hodina cesty a s troma malými deťmi by to bolo ťažké. Preto sme sa rozhodli takto,“ zdôrazňuje Vladimír Mihálik, ktorý sa už teší na michalovského fanúšika. „Celú sezónu si divák nachádzal cestu na štadión. Ja verím, že to takto bude aj naďalej a my budeme robiť ľudom v Michalovciach radosť.“

Peter Brendza



Uverejnené: 09.06.2020 16:42:53 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.