files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Alkoholom posilnená Humenčanka spôsobila nehodu. Mala viac ako tri promile!

Alkohol nepatrí za volant! O tom sa presvedčila v utorok podvečer aj mladá vodička (32) z Humenného. Tá si sadla za volant auta zn. Citroen C3 „posilnená“ alkoholom a na jednej z križovatiek v Spišskej Novej Vsi spôsobila reťazovú dopravnú nehodu, pri ktorej sa poškodili ďalšie štyri vozidlá pred ňou.  Policajti vodičke v dychu namerali 1,51 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 3,15 promile!

Táto dopravná nehoda si našťastie vyžiadala „len“ jedno ľahké zranenie (spolujazdec v jednom z vozidiel „reťazovky“), ostatní účastníci bez požitia alkoholu. Materiálna škoda na 5 poškodených vozidlách bola predbežne vyčíslená na 2.800 eur.  „Humenčanka už čelí obvineniu za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý jej hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.  Skúsenosti s alkoholom za volantom už táto mladá dáma má, pretože pred dvoma rokmi za tento čin bola trestne stíhaná. Teraz „sedí„ v cele a čaká na svoj verdikt. Spišskonovoveskí dopravní policajti už pracujú na spracovaní podnetu na jej vzatie do väzby,“ píše polícia v tlačovej správe.

Policajti vykonávajú dohľad na cestách Košického kraja nonstop, „posvietia“ si na nedisciplinovaných a opitých vodičov na cestách

Ako už začiatkom týždňa polícia avizovala, kontroly na cestách zintenzívni v záujme zvýšenia bezpečnosti účastníkov cestnej premávky. „Vzhľadom na nepriaznivý vývoj dopravnej nehodovosti s následkami na živote a zdraví sme prijali opatrenia a vykonávame dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky nepretržite, pretože si to dopravno-bezpečnostná situácia na cestách vyžaduje,“ píše sa v tlačovej správe polície. Počas uplynulých dní pri dopravných nehodách na cestách Košického kraja prišli o život dvaja vodiči. V okrese Spišská Nová Ves v sobotu (6.6.) pri nehode zomrel vodič motocykla, ďalší preletel zvodidlá a skončil s ťažkými zraneniami v zráze 8 metrov pod úrovňou cesty. V okrese Michalovce začiatkom tohto týždňa vodič osobného auta pri nehode utrpel zranenia nezlučiteľné so životom. „Nehovoriac o tom, že dennodenne policajti na cestách odhalia opitých vodičov, ktorí ohrozujú nevinných účastníkov cestnej premávky. Len minulý sme odhalili 40 vodičov, ktorí šoférovali opití. Ani zadržaný vodičský preukaz nie je pre niektorých vodičov problém.  Policajti vykonávajú nepretržitý výkon služby v dohľade nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky, pričom sa zameriavajú najmä na dodržiavanie zákazu požitia alkoholu alebo inej návykovej látky vodičmi pred alebo počas vedenia vozidla, dodržiavanie ustanovených alebo obmedzených rýchlostí jazdy, taktiež na vodičov motocyklov a ich spolujazdcov, ale i cyklistov. Do zvýšeného dohľadu je zapojený maximálny počet policajtov služby dopravnej, poriadkovej a železničnej polície,“ dodáva polícia v tlačovej správe.



Uverejnené: 10.06.2020 09:51:30 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.