files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Žofčák verí v prvé víťazstvo nad Ružomberkom. Ukončí po ňom kariéru?

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce neodštartovali nadstavbovú časť o titul najlepšie. V prvom zápase po viac ako troch mesiacoch prehrali na ihrisku DAC Dunajská Streda hladko 0:5. V zápase im nevyšiel hlavne druhý polčas, v ktorom inkasovali až štyrikrát. DAC im tak vrátil rovnakú prehru z jesennej časti. Michalovčania sa musia rýchlo z tejto porážky otrepať. Už v nedeľu ich totiž aj pred televíznymi kamerami čaká od 18.00 hod. duel s Ružomberkom, ktorý ešte v najvyššej súťaži nezdolali.

"hokejovavystroj"

Michalovčania síce na Žitnom ostrove ukázali v prvom dejstve aj niekoľko svetlých momentov, v druhom polčase sa ale po druhom a treťom góle súpera rozsypali. „Je to za nami, ideme ďalej,“ rozhovoril sa kapitán tímu Igor Žofčák. „Osobne si myslím, že prehra 0:5 je pre nás až príliš krutá. V prvom dejstve sme mali niekoľko šancí, nevyužili sme ich ale. Naopak, domáci zo siedmych striel na bránu dali až päť gólov... Chýbalo nám teda aj šťastie. Vo futbale sa to však niekedy stáva,“ pokračuje Žofčák, ktorý na Žitnom ostrove hral na pre seba netradičnom poste, pravej strane obrany.

Zverenci trénera Jozefa Majoroša by v prípade bodovanie v Dunajskej Strede stále živili nádej na tretiu priečku zaručujúcu účasť v pohárovej Európe. Po vysokej prehre môžu na ňu zrejme zabudnúť, keďže aktuálne štyri kolá pred koncom strácajú na DAC jedenásť bodov. „Už je to pre nás ťažšie. Veľká šanca ale popravde nebola ani predtým. Je to pre nás kruté, pretože sme tam chceli bodovať. V športe sa ale stávajú aj takéto veci. Pohárová Európa ešte pre nás celkom stratená nie je. Veď ešte stále je šanca hrať aj baráž,“ zdôrazňuje michalovský kapitán, ktorý sa už teší na nasledujúci duel Zemplínčanov. Tí sa po viac ako troch mesiacoch v nedeľu predstavia na domácom trávniku, keď privítajú Ružomberok. „Ja osobne sa na tento duel veľmi teším. Je to pre mňa trošku špecifickejší zápas, keďže práve v Ružomberku som dostal prvú veľkú šancu v seniorskom futbale a získal som tam svoj prvý titul,“ pokračuje 37-ročný Igor Žofčák, ktorý pod Čebrať odišiel z Michalovce ako devätnásťročný.

Práve Ružomberok je jedným z dvoch súperov, ktorý Michalovčania v najvyššej súťaži ešte nezdolali. Zo štrnástich duelov sa šesť skončilo remízou a osem víťazstvom „Ruže“. Naposledy tu na jeseň síce dominovali herne Michalovčania, Ružomberok ich ale zlomil gólom v samom závere. „Ja verím, že sa to tentoraz opakovať nebude a tešiť sa budeme konečne my. Jednoznačne chceme vyhrať. Doma sme silnejší ako vonku,“ zdôrazňuje michalovský kapitán. Toho sme sa na záver museli opýtať aj na pokračovanie kariéry. Ako je známe, Žofčák obnovuje s Michalovčanmi zmluvu každý pol rok. Budú domáce súboje s Ružomberkom a Trnavou pre neho labuťou piesňou vo veľkom futbale? „Už viackrát som spomínal, že sa chcem lúčiť pred divákmi. Tí momentálne na tribúnach sú iba v obmedzenom stave. Uvidíme teda...“

Peter Brendza

"hokejovavystroj"



Uverejnené: 18.06.2020 10:32:42 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.