files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Bezpečnosť cestujúcich zostáva pre ARRIVU prioritou aj po pandémii

Núdzový stav vyhlásený v marci bol ukončený v sobotu 13. júna. Slovensko pandémiu zvládlo. Pre najväčšieho súkromného poskytovateľa dopravných služieb spoločnosť ARRIVA na Slovensku to bola jedinečná a mimoriadna skúsenosť. Prvoradá bola bezpečnosť cestujúcich, vodičov, prísne hygienické opatrenia a zodpovedný prístup zamestnancovi ústretová spolupráca s objednávateľmi dopravy.

"hokejovavystroj"

Spoločnosť ARRIVA považuje bezpečnosť cestujúcich za prvoradú, a to nielen počas koronakrízy.  Verejná doprava musí zabezpečovať služby pre ľudí cestujúcich do práce aj v mimoriadnych situáciách. Povinnosťou je nastupovať vždy do autobusu s rúškom, resp. inou ochranou tváre. V tejto veci boli cestujúci veľmi disciplinovaní a drvivá väčšina našich cestujúcich prejavila ohľaduplnosť, za čo im ďakujeme. Ukazuje sa, že nielen modernizácia a komfort, ale aj bezpečnosť cestujúcichi vodičov  vo verejnej osobnej doprave zostanú veľkými témami aj po skončení pandémie,uviedol generálny riaditeľ spoločností ARRIVA László Ivan.

V dôsledku prijatých zmien a opatrení počas pandémie zriadila ARRIVA na svojich stránkach špeciálnu sekciu LIVE, kde o aktuálnych opatreniach a zmenách aj naďalejinformuje.Po prihlásení sa na odber noviniek na internetovej stránke spoločnosti, majú cestujúci možnosť dostávať aktuálne informácie online do svojich e-mailových schránok. Poďakovanie patrí objednávateľom dopravy – mestám a vyšším územným celkom – za spoluprácu počas uplynulých týždňov,povedal László Ivan a dodáva:Počas mimoriadneho stavu sme sa sústredili na zaistenie zvýšenia bezpečnosti a ochrany zdravia našich cestujúcich i kolegov a plynulé pokračovanie verejnej dopravy. Nateraz sa nám podarilo udržať všetky pracovné miesta. K tzv. prekážke v práci sme pristúpili len v minimálnom rozsahu, finančné dopady situácie však budeme pociťovať dlhšie. Za spoločnosť ARRIVA predpokladáme stratu na úrovni vyše dvoch miliónov EUR.“

Všetky spoločnosti ARRIVA na Slovensku prijali hneď v marci opatrenia na obmedzenie šírenia pandémie. Na zvýšenie bezpečnosti cestujúcich i vodičov zabezpečili popri ochranných pomôckach pre vodičov aj dôkladnú dezinfekciu vozidiel a ďalších priestorov.Núdzový stav v súvislosti s koronavírusom končí a našim kolegom – vodičom autobusov, ktorí denne pracovali v prvej línii,ako aj všetkým zamestnancom, ktorí zabezpečovali a stále zabezpečujú chod verejnej autobusovej dopravyaj v týchto dňoch, patrí naše poďakovanie. Podobne ako ďalšie povolania, aj oni boli v permanentnej službe verejnosti. Okrem zabezpečenia ochranných pomôcok pre vodičov (rúška, ochranné rukavice, dezinfekčné prostriedky,navyše v Trnavskom a Košickom krajiboli po dohode s objednávateľmi vodičivybavení aj ochrannými štítmi) sme prijali rozšírené opatrenia na zvýšenie bezpečnosti cestujúcich i vodičov vrátane vyznačenia potreby dodržiavania bezpečnej vzdialenosti od vodiča, povedal László Ivan.

Ako prvý poskytovateľ verejnej dopravy začala ARRIVA intenzívnejšie dezinfikovať vozidlá špeciálnymi prístrojmi, ktoré sú na sanitáciu bežne používané v nemocniciach. Vodiči zároveň každý deň dezinfikovali najčastejšie používané miesta, s ktorými prichádzajú cestujúci do kontaktu – teda madlá, kľučky a pod. Pre zamedzenie šírenia vírusu pristúpila ARRIVA v čase najprísnejších opatrení aj k obmedzeniu otváracích hodín zákazníckych centier a čakární. Vyrovnávanie sa s dôsledkami pandémie bude ešte pre všetkých dlhé a náročné. Spoločnými silami, prejavením solidarity, rešpektu jeden voči druhému a disciplinovanosťou môžeme dôsledky pandémie spolu prekonať.



Uverejnené: 23.06.2020 10:15:15 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.