files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Faktory (ne)hrajúce pre prvé víťazstvo

Ani pätnásty pokus im nevyšiel. Futbalisti MFK Zemplín Michalovce neporazili Ružomberok v najvyššej Fortuna lige ani v pätnástom zápase v rade. A hoci boli blízko, podobne ako v predchádzajúcich zápasoch, opäť im niečo chýbalo. Treba objektívne povedať, že niečo im chýba prakticky celú jarnú časť...

"hokejovavystroj"

Michalovčania sa hotovali v nedeľu Ružomberok zdolať. Situácia hrala pre nich. Ružomberok mal v nohách stredajší pohárový duel z Dunajskej Stredy, ich tréner šetril viaceré opory na stredajšiu odvetu, no a výhodou malo byť aj domáce prostredie, hoci bez divákov (to by sa mohlo v nasledujúcom zápase zmeniť, keďže ÚLK uvažuje o presune celého tretieho nadstavbového kopla na stredu prvého júla. Na tribúny by sa tak dostali aj viacerí diváci...). Žiaľ, proti ich víťazstvu opäť hrali viaceré faktory. V dvanástej minúte sa spustil hustý dážď. Podmočený terén rozhodne nehral pre ich kombinačný futbal (podmienky ale boli pre oboch rovnaké...). Tréner Ružomberka Haspra šetril viaceré opory (hráči z lavičky mu ale mohli dať signál, že aj oni patria na ihrisko). No a tretím dôležitým faktorom bolo to, že v jarnej časti sa nevedia nakopnúť. Snahu odčiniť prehru z Dunajskej Stredy zverencom Jozefa Majoroša uprieť nemožno, chýbala im ale finálna fáza. Hoci sa do šancí dostali, buď to nerozhodnou prihrávkou pokazili, alebo nemierili presne. Práve to rozhodlo, že zápas skončil zaslúženou remízou 1:1. Ako povedal tréner Haspra, prehrať si nezaslúžil ani jeden tím. A Zemplínčania si na zdolanie Ružomberka zaslúžene ešte musia počkať.

Ku cti Michalovčanom slúži, že šancu dostali viacerí mladíci. Dráb v bráne nesklamal, Mendez na ľavej strane takisto nie a Hovhannisjan v útoku tiež svoje odohral, hoci pri ňom by sa niekedy pýtala aj kvalitnejšia finálna fáza v kombinácii. Všetko sú to ale mladíci, ktorým treba chyby odpustiť. V budúcej sezóne by mali nahradiť tých, ktorým končia zmluvy a nové nepodpíšu. Mimochodom, kde bolo vedenie klubu celú sezónu, keď nechalo situáciu s končiacimi zmluvami zájsť až do tohto okamihu (podľa hráčov žiadne rokovania neboli...)? Prečo si necháme pustiť najväčšie predajné artikle zadarmo a ani s nimi oficiálne nerokujeme o novej zmluve?

Hodnotenie Michalovčanov

Tomáš Dráb – na premiéru v najvyššej súťaži nie najhorší výkon. Dostal gól, ktorý jeho nebol, jedna lopta mu síce vypadla, ostatné situácie riešil s pokojom. Pomohla mu dobre hrajúca obrana. Výsledná známka 7.

Dimitris Konstantinidis – grécky pravý obranca konečne ukázal svoj potenciál. Dobre bránil, podnikal útočné výpady, bol kombinačný, strelil vyrovnávajúci gól. Ako by sme videli na pravej strane znova Rotu. Výsledná známka 7.

Jose Carrillo Mancilla – obrana zahrala v nedeľu svoj štandard a výrazne k tomu pomohol aj jej pilier. Carrillo veľa súbojov neprehral, bol platný aj pri štandardkách. Výsledná známka 6.

Jakub Grič – podobné hodnotenie ako pri Carrillovi. Grič viedol viackrát ťažké súboje s vysokým Almásim, v ktorých sa nestratil. Výsledná známka 6.

Alejandro Mendez – mladý španielsky krajný obranca nastúpil taktiež premiérovo v zostave trénera Majoroša a ani on sa nestratil. Na mokrom teréne sa snažil hrať, niekedy mu to vyšlo, niekedy nie. Výsledná známka 5.

Kyriakos Savvidis – kto videl zápas v Dunajskej Strede a s Ružomberkom, musel pozerať, kto to hrá na poste defenzívneho stredopoliara. Savvidis neprehral jeden súboj, bol platný aj v ofenzíve, nabehal kilometre. Jednoznačne najlepší hráč na ihrisku. Výsledná známka 8.

Milan Kvocera – snahu čipernému stredopoliarovi vytknúť nemôžeme, zlú finálnu fázu ale áno. Na mokrom teréne sa snažil niečo po krídle podniknúť, bolo ho vidieť. Výsledná známka 5.

Igor Žofčák – do desiatej minúty hnal michalovské útoky, dážď ale ubral na jeho výkone. Mokrý terén mu nevyhovoval, aj napriek tomu bol blízko ku gólu, Macík však jeho dobre mierený priamy kop vytlačil na roh. Výsledná známka 5.

Jozef Šimon Turík – spolu so Savvidisom sa starali o ofenzívu. Jemu pre zmenu mokrý terén vyhovoval, ukázal bojovnosť, aj kvalitu. Výsledná známka 7.

Dimitrios Popovits – pri gréckom krajnom záložníkovi podobné hodnotenie ako pri Kvocerovi. Snaha na výbornú, prvá fázu prechodu do útoku takisto. Finálna fáza ale pokrivkávala. Keby strelil gól, bol by hrdinom. Mal na to dve šance, s ktorými nenaložil najlepšie. Výsledná známka 5.

Armen Hovhannisjan – snahu arménskemu útočníkovi uprieť. Keby bol skúsenejší, situáciu dvoch na jedného v druhom polčase rieši inak. Na druhej strane, vpredu vyhral niekoľko súbojov a ukázal, že v prípade neúčasti Modiba môže byť náhradou. Nigerský útočník bol ale po prestriedaní v ofenzíve platnejší. Výsledná známka 4.

Sidibe, Danko, Kountouriotis – hrali menej ako tridsať minút, ich výkony nehodnotíme. Sidibe s Dankom po svojom príchode oživili ofenzívu, boli platnejší ako tí, ktorých vystriedali. Kountouriotis nemal veľa času na to ukázať, čo v ňom je.

Peter Brendza



Uverejnené: 23.06.2020 10:48:05 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.