files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prvá hokejová liga znova na Zemplíne? HC 19 Humenné si chce podať prihlášku

Od éry samostatnosti Slovenska sa nestalo ani jednu sezónu, že v druhej najvyššej hokejovej lige nemal región Zemplína zastúpenie. Buď tam hrali Michalovce, alebo Trebišov či Humenné. Stalo sa tak až v sezóne 2019/20. Dukla Michalovce si vybojovala účasť v najvyššej Tipsport lige a novovznikajúcemu klubu HC 19 Humenné nebolo umožnené štartovať v prvej lige, musel ísť do ligy druhej. Zemplín teda ostal bez prvej ligy. To by sa malo v novej sezóne zmeniť. Do ligy si totiž chce podať prihlášku víťaz druhej ligy skupina Východ HC Humenné.

Milan Staš ostáva trénerom HC 19.

Zatiaľ je to na sto percent, zmeniť to môže dotácia od mesta

Humenčania účinkovali v druhej najvyššej súťaži aj v sezóne 2018/19. Hoci si vybojovali účasť v play-off, do ďalšej sezóny ich vedenie súťaže nepustilo. Kvôli dlhom totiž zanikol predošlý klub a nový HC 19 Humenné musel začať od druhej ligy. „My sme záujem mali, nemohli sme ale pokračovať v klube, ktorý mal dlhy. Museli sme teda vytvoriť nový,“ povedal nedávno pre náš portál prezident HC 19 Humenné Peter Ždiňák.

Peter Ždiňák verí v ich účasť v prvej lige (foto: humenský expres).

Minulé leto tak vznikol nový klub, ktorý si víťazstvom v druhej lige skupina Východ vybojoval finále tretej najvyššej súťaže, kde mal naraziť na Žiar nad Hronom. To ale stopol koronavírus. Predstavitelia prvej ligy sa rozhodli obom umožniť štart v nej. Zatiaľ, čo Žiar nad Hronom na túto ponuku nereflektoval, Humenčania áno. „Zväzu sme potvrdili náš záujem. V júli sa budú podávať prihlášky a my si ju podáme,“ referuje Peter Ždiňák, ktorý momentálne vidí účasť HC 19 v prvej lige na sto percent. Zmeniť to môže akurát mestské zastupiteľstvo. „Vieme, že mesto Humenné chce znižovať príspevky do športových klubov. Vieme, že každého čakajú ťažké časy, nie len nás. V pondelok sa v našom meste uskutoční zastupiteľstvo, na ktorom nám majú schvaľovať dotáciu. Pokiaľ by dotácia bola veľmi nízka, tak do toho nepôjdeme. Zatiaľ ale platí, že chceme ísť do prvej ligy. Dotácia od mesta je to jediné, čo by to mohlo zmeniť,“ pokračuje šéf humenského hokeja.  

Michalovčania a Humenčania budú od novej sezóny spolupracovať.

Spolupráca s Michalovcami, trénerom ostáva Milan Staš

Vyzerá to teda tak, že Humenčania sa už pod novým názvom vrátia po roku po prvej ligy. Trénerom by mal ostať Milan Staš, ktorý ich vedie od sezóny 2018/19. „Realizačný tím bude pokračovať v zložení Milan Staš hlavný tréner a Rudolf Jurčenko ako asistent,“ podotýka Peter Ždiňák, ktorého sme sa opýtali aj na zloženie kádra. „Vieme, že budeme musieť získať aj kvalitu. S niektorými hráčmi sme už aj ústne dohodnutí. Podpísaného však zatiaľ nemáme ani jedného. Začneme s tým v júli,“ podotýka Ždiňák. Tomu pri skladaní kádra zrejme pomôže spolupráca s extraligovými Michalovcami. Humenčania by mali byť farmou ambiciózneho tipsportligistu. „Dohodli sme sa na tom, že k nám budú chodiť nejakí hráči. Bude to podľa aktuálnej situácie. Môže sa stať, že príde k nám aj jedna päťka, no môže nastať situácia, že nepríde nikto,“ uzatvára debatu šéf humenského hokeja. My len dodajme, že Humenčania odštartujú prípravu v auguste. Prvá liga by mala začať v októbri.

Peter Brendza



Uverejnené: 25.06.2020 10:15:40 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.