files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tucet nových posíl michalovskej Dukly

Už počas minulej sezóny sa z hokejovej Dukly Ingema Michalovce ozývali hlasy, že ambiciózny tipsportligista chce ísť vo svojej druhej sezóne v najvyššej súťaži vyššie. Tieto slová neboli iba slovami do vetra. Klub bol veľmi aktívny na hráčskom trhu. Aktuálne má podpísaných 25 hráčov, z toho rovná dvanástka je nových. Všetci v minulej sezóne pôsobili v najvyššej slovenskej Tipsport lige. Až šiesti hrali za Banskú Bystricu, ktorá bola v čase vyhlásenia o nedokončení súťaže na prvom mieste. Traja hráči prichádzajú z Košíc a po jednom zo Zvolena, Slovana Bratislava a Popradu. My sme sa vám ich rozhodli v nasledujúcich riadkoch predstaviť.

Brankári

Tomáš Tomek (naposledy pôsobil vo Zvolene)

Brankár, ktorý má za sebou už aj štarty v reprezentácii, by mal na poste jednotky nahradiť Adama Trenčana. Miláčik michalovských tribún po štyroch rokoch Duklu opúšťa. Paradoxom je, že si s Tomekom vymenili miesta, keďže Trenčan sa upísal práve Zvolenu, odkiaľ Tomek prichádza na Zemplín. Čochvíľa 32-ročný skúsený golman chytal okrem materskej Skalice na Slovensku aj v Nových Zámkoch, Piešťanoch, Žiline a Zvolene. So Žilinou má bronzovú medailu. V minulosti si v drese českého Znojma zachytal aj v nadnárodnej EBEL lige a pôsobil aj v nemeckom SC Riesersee, ktorý je účastníkom DEL 2.

Stanislav Škorvánek (naposledy pôsobil v Košiciach)

Spolu s Tomekom a Vladimírom Glosárom, ktorý v Michalovciach pôsobil aj vlani, bude bránku Dukly chrániť aj 24-ročný Stanislav Škorvánek. Stoosemdesiatsedem centimetrov vysoký brankár naposledy pôsobil v Košiciach, kde sa dostal do bránky v dvanástich dueloch. Okrem materskej Žiliny a Košíc chytal aj za vtedy prvoligový Bardejov, Nové Zámky, Trnavu, Detvu, Prešov a zachytal si aj za Humenné, kde končil sezónu 2018/19.

Obrancovia

Vladimír Mihálik (naposledy pôsobil v Banskej Bystrici)

Keď chce ísť Dukla vyššie, musela hlavne posilniť zadné rady. Obrovskou posilou by mal byť 33-ročný Vladimír Mihálik. Obranca, ktorý si zahral na troch svetových šampionátoch má na konte 15 duelov v NHL a zahral si aj v nadnárodnej KHL. Prešovský rodák si po Leve Poprad zahrá na východe Slovenska po prvýkrát. Šesť sezón pôsobil za morom. Okrem NHL si zahral aj v AHL, kde odohral dokopy 270 duelov. Po návrate do Európy pôsobil v spomenutom Leve Poprad a v KHL obliekal aj dres Slovana Bratislava, kde strávil štyri sezóny. Krátku anabázu absolvoval aj vo švédskej Timre. Od sezóny 2016/17 bol súčasťou tímu Banskej Bystrice, ktorej pomohol k trom slovenským titulom. Na štvrtý siahal vlani, v nedokončenej sezóne, v ktorej bola Bystrica na čele tabuľky, sa ale titul neudeľoval.

Jordon Southorn (naposledy pôsobil v Banskej Bystrici)

Okrem Mihálika z Banskej Bystrice prichádza aj jeden z najlepších bekov celej ligy, Kanaďan Jordon Southorn. Ten sa v nedokončenej sezóne s 51 bodmi stal najproduktívnejším obrancom ligy, v celkovom poradí produktivity mu patrilo ôsme miesto. Tridsaťročný rodák z Montrealu bol v roku 2008 zo 104 miesta draftovaný tímom Buffalo Sabres. V NHL si ale nikdy nezahral. Na svojom konte má akurát 32 duelov v AHL. V sezóne 2016/17 prišiel do Európy. Najskôr pôsobil v kazašskom Torpedo Ust Kamenogorsk, 23 duelov si v následnej sezóne zahral aj v KHL za Barys Astana. Počas rozbehnutej sezóny 2017/18 prišiel do Banskej Bystrice, ktorej pomohol k slovenskému titulu. Na ten mala Bystrica nábeh aj v minulej sezóne, kedy v jej obranných radoch kraľoval práve Southorn. Ten by mal vytvoriť obrannú dvojicu práve s Mihálikom, s ktorým sa v Bystrici výborne dopĺňali.   

Jurij Repe (naposledy pôsobil v Košiciach)

Posilou pre zadné rady by mal byť aj slovinský reprezentant Jurij Repe. Dvadsaťpäťročný rodák z Kranju od pätnástich rokov pôsobil v Česku. Postupne prešiel mládežníckymi tímami Třinca a pôsobil aj v Havířove a Kladne. Sezóny 2012/13 a 2013/14 si zahral za morom, potom sa opäť vrátil do Európy. Okrem Čiech pôsobil aj v dánskom Herningu. Minulú sezónu strávil v Košiciach, kde s ním bola obrovská spokojnosť. V 44 dueloch zaznamenal dvanásť kanadských bodov (5+7). Repe je pravidelným slovinským reprezentantom. V roku 2018 si zahral na olympiáde v kórejskom Pjongčangu.

Vojtech Zeleňák (naposledy pôsobil v Košiciach)

Štvrtým novicom v zadných radoch Dukly je 22-ročný urastený Vojtech Zeleňák. Bez štyroch centimetrový dvojmetrový odchovanec košického hokeja je bývalým mládežníckym reprezentantom. V pätnástich rokoch odišiel do Čiech, kde postupne pôsobil v Přerove, Sparte Praha a Litomeřiciach. V sezóne 2018/19 sa vrátil na Slovensko, no nie do materských Košíc, ale do Zvolena. Materskému klubu sa upísal až vo vlaňajšej sezóne, kedy mala o jeho služby záujem aj michalovská Dukla. V Košiciach odohral v nedokončenej sezóne 33 duelov, v ktorých zaznamenal šesť prihrávok.

Útočníci

Marek Bartánus (naposledy pôsobil v Banskej Bystrici)

Dukla podpísala až šesť nových útočníkov. Prvý, kto im dal svoj podpis na zmluvu, je skúsený 33-ročný Marek Bartánus. Účastník MS v roku 2016 na Slovensku doteraz hrával v Košiciach, Trebišove, Poprade, Liptovskom Mikuláši, Slovane Bratislava, Skalici, Piešťanoch a Banskej Bystrici, kde strávil posledné tri sezóny. Okrem toho krátko pôsobil aj za morom, v Česku (Sparta Praha, Beroun, Karlové Vary a Vítkovice) a vo Švajčiarsku (Ajoie). Na svojom konte má päť slovenských titulov. Jeden získal so Slovanom Bratislava, dvakrát sa tešil v Košiciach a Banskej Bystrici.  

Jordan Hickmott (naposledy pôsobil v Banskej Bystrici)

Ofenzívnu silu by mal zvýšiť aj kanadský útočník Jordan Hickmott. Tridsaťročný rodák z mesta Mission až do skončenia sezóny 2015/16 pôsobil v súťažiach za morom. V troch zápasoch si zahral aj v AHL. V sezóne 2016/17 zamieril do Banskej Bystrice, ktorej pomohol k premiérovému titulu, keď v 71 zápasoch zaznamenal 69 kanadských bodov. Po úspešnej sezóne odišiel do rakúskeho Villachu a EBEL ligu si zahral v drese Linzu aj v nasledujúcej sezóne. Po desiatich dueloch bez bodu ale odišiel do nemeckého Tolzeru Lowen. V minulej sezóne sa vrátil do Banskej Bystrice. V nedokončenej sezóne zaznamenal v 55 zápasoch 54 kanadských bodov (21+33).

Dávid Šoltés (naposledy pôsobil v Banskej Bystrici)

Tretím útočníkom, ktorý v minulej sezóne hral v Banskej Bystrici, je 25-ročný Košičan Dávid Šoltés. Bronzový medailista z MS do 20 rokov v roku 2015 už za Michalovce odohral dva zápasy. Bolo to ešte prvoligovej sezóne 2015/16, keď v rámci striedavého štartu odohral dva zápasy štvrťfinále play-off v Liptovskom Mikuláši. Okrem súťaží za morom pôsobil iba v dvoch tímoch a to v materských Košiciach a Banskej Bystrici, kde prišiel počas sezóny 2018/19. Hneď sa aj tešil zo slovenského titulu. V minulej sezóne odohral v drese „baranov“ vinou zranení iba 26 duelov, v ktorých zaznamenal pätnásť kanadských bodov za sedem gólov a osem prihrávok.

Samuel Mlynarovič (naposledy pôsobil v Banskej Bystrici)

No a štvrtým útočníkom do partie, ktorý prichádza z Banskej Bystrice, je Samuel Mlynarovič. Tridsaťročný odchovanec popradského hokeja zamieril do Banskej Bystrice vlani. Po nevýraznom začiatku sezóny v Poprade v Bystrici bodovo explodoval. V 24 zápasoch zaknihoval 21 kanadských bodov za 14 gólov a 7 prihrávok. Prvý slovenský titul mu ale nebol dopriaty, keďže sa sezóna nedokončila. Mlynarovič bol predtým trikrát vo finále extraligy, no dvakrát s Košicami a raz s Popradom neuspel. Okrem toho hrával aj v Bardejove a kazašskom Ertis Pavlodar. Práve s ním má jediný titul zo sezóny 2014/15.   

Tomáš Matoušek (naposledy pôsobil v Slovane Bratislava)

Banskobystrickú minulosť má aj 28-ročný Tomáš Matoušek, ktorý je odchovancom hokeja spod Urpína. Účastník majstrovstiev sveta v roku 2017 má na svojom konte s materským klubom dva slovenské tituly. Okrem toho si zahral aj v českom Litvínove, minulú sezónu strávil v Slovane Bratislave. Matoušek má na svojom konte aj 50 duelov v KHL (26 za Donbass Doneck, 24 za Slovan Bratislava).

Samuel Takáč (naposledy pôsobil v Poprade)

Šiestym novicom v ofenzíve je odchovanec popradského hokeja Samuel Takáč. Dvadsaťosemročný kreatívny center, ktorý je známy mimoriadnym prínosom pre tím kvôli čiernej robote, nie je pre michalovského fanúšika neznámou. Pôsobil tu aj v sezóne 2013/14, kedy v rámci striedavého štartu odohral v play-off prvej ligy šesť duelov s bilanciou siedmych kanadských bodov za dva góly a päť prihrávok. Okrem Popradu Takáč na Slovensku nehral nikde inde. Tri roky strávil vo Francúzsku, kde hral za tímy Gap a Lyon. V lanskej nedokončenej sezóne odohral za Poprad 50 duelov, v ktorých zaznamenal 34 kanadských bodov (16+18).

Trinásť hráčov z lanského kádra

Okrem dvanástky novicov Dukla podpísala aj trinásť hráčov, ktorí tu pôsobili aj v minulej sezóne. Ide o brankára Vladimíra Glosára, obrancov Jána Ťavodu, Sameliho Ventelu, Martina Bdžocha a Alexandra Zekuciu, či útočníkov Gabriela Spilara, Mareka Mašlonku, Petra Galamboša, Mateja Giľáka, Samuela Chalupu, Tomáša Toroka, Villeho Korhonena a Christopha Lalancetta.

Peter Brendza (foto: peter brendza, hk dukla ingema a hokej.sk)



Uverejnené: 28.06.2020 12:45:00 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.