files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovskej Dukle prípravu spestrí Kaufland Super Cup a asi aj Tatranský pohár

Ohľadom nového ročníka najvyššej hokejovej Tipsport ligy bolo v posledných dňoch poriadne ticho. V týchto konečne uzrel svetlo sveta aspoň predbežný návrh základnej časti, ako aj pripravovaného Kaufland Super Cupu, ktorého značná časť by sa mala hrať v septembri.

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce odštartujú prípravu na novú sezónu v pondelok desiateho augusta. Počas takmer dvoch mesiacov by mali odohrať minimálne sedem duelov. Všetko závisí od toho, ako sa bude vyvíjať ich účinkovanie v Kaufland Super Cupe, ktorý spestrí prípravu všetkým slovenským Tipsport ligy. Ide o novú súťaž slovenských tímov. Tou chce vedenie Pro-hokeja aspoň trochu zmenšiť straty klubom po predčasne skončenej sezóne. Štartovať by v ňom mali všetci účastníci najvyššej súťaže a päť tímov z prvej ligy. „Podľa nášho názoru je to veľmi dobré riešenie. Kaufland Super Cup nás dobre preverí pred sezónou a navyše v zápasoch o niečo pôjde. Nebudú to teda typické prípravné zápasy,“ zdôrazňuje manažér HK Dukla Ingema Michalovce Peter Tirpák.

Doma privítajú Košice a Poprad

Michalovčania by mali štartovať vo východnej skupine spoločne s Košicami, Popradom a Spišskou Novou Vsou. „Ešte to nie je definitívne, ale hrať sa zrejme bude raz každý s každým. Výhodu domáceho prostredia má tím, ktorý v minulej sezóne skončil horšie. My by sme teda mali hrať v Spišskej Novej Vsi a doma s Košičanmi a Popradom. Do štvrťfinále postúpia dvaja najlepší,“ oboznamuje nás s možným programom zápasov Peter Tirpák. „Výhodou je to, že v prípade nášho postupu do štvrťfinále nám pribudnú ďalšie dva zápasy a prípravu na nový ročník by sme mali prakticky poriešenú. Kaufland Super Cup by sa mal hrať v septembri, semifinále a finále bude zrejme až v roku 2021. Ešte pred jeho začiatkom by sme sa chceli zúčastniť Tatranského pohára, kde by sme chceli obhajovať lanské druhé miesto,“ dodáva k príprave manažér HK Dukla Ingema.

Liga odštartuje v októbri

Hneď z kraja októbra, teda v piatok druhého, by mal odštartovať ďalší ročník Tipsport ligy. Momentálne sú viaceré otázniky, ako napríklad to, koľko ľudí bude môcť byť na tribúnach. „Všetci veríme, že sa situácia s vírusom ukľudní a na zápasoch budeme môcť privítať plné štadióny,“ zdôrazňuje Tirpák, podľa ktorého ďalších slov bude systém súťaže známi v najbližších dňoch. „Aktuálne máme k dispozícii neoficiálny termínovník.  Ak sa nič nezmení, hrať by malo dvanásť tímov, teda aj maďarský Miškovec. V základnej časti bude hrať každý s každým dvakrát doma a dvakrát vonku. Novinkou je, že šesť duelov by sme mali odohrať aj s tímami z takzvanej východnej divízie, teda s Popradom, Košicami a Miškovcom. Tieto pre nás atraktívne zápasy by sa mali odohrať počas vianočných sviatkov.“ Po skončení základnej časti prvých šesť tímov postúpi do play-off, družstvá od siedmeho do desiateho miesta sa pobijú o zvyšné dve miestenky do play-off v jeho predkole. Pre zvyšné tímy sa sezóna skončí. Ako je známe, z Tipsport ligy opäť nik nevypadne, víťaz prvej ligy si zabezpečí účasť medzi slovenskou elitou pre sezónu 2021/22.

Peter Brendza



Uverejnené: 02.07.2020 10:36:39 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.