files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa začala bez piatich legionárok. Chýbali aj nové posily Godečová a Čorovičová

Hádzanárky Iuventy Michalovce odštartovali v pondelok tretiu fázu prípravy na novú sezónu. Novinkou oproti májovej a júnovej fáze je to, že už prerušená nebude a že ich už čakajú aj prípravné zápasy. Prvý odohrajú už budúci piatok proti maďarskej Kisvárde. Tréner Peter Dávid privítal na prvom tréningu trinásť hráčok, chýbalo mu päť legionárok.

Michalovské Čiernohorky na letisko vo svojej domoviny dorazili, do Michaloviec ale neleteli (foto: facebook)

Čiernohorky nepustili do lietadla

Chýbali všetky štyri hráčky z Čiernej Hory, teda aj nové posily – krajná spojka Nada Čorovičová a pivotka Ivana Godečová, ktorá sa s klubom dohodla iba v týchto dňoch. Obidve spoločne s ďalšími dvoma krajankami Máriou Radovičovou a Milicou Trifunovičovou, ktoré v Iuvente pôsobili už vlani, uviazli na letisku vo svojej domovine. Klub momentálne rieši situáciu s nimi a jeho predstavitelia veria, že ich dostanú do Michaloviec čo najskôr. „Koronavírus nám stále strpčuje život. Stále sa menia podmienky cestovania a na to doplatili aj naše hráčky. Všetci veríme, že v najbližších dňoch sa všetky tri zapoja do tréningového procesu. Mária Radovičová naďalej rehabilituje po operácii ramena, trénovať by mala začať v auguste,“ informoval nás tréner Iuventy Peter Dávid, ktorému na prvom tréningu chýbala aj poľská brankárka Kordowiecká. „Má menšie zdravotné problémy. V najbližších dňoch by mala prísť.“  

Tréner Peter Dávid privítal na úvodnom tréningu trinásť hráčok  

 Odpadol im Vác, hrať budú aj proti Jaroslawu

V tretej fáze prípravy na novú sezónu čakajú na dvanásťnásobného slovenského majstra už aj herné previerky. Prvú absolvujú už budúci piatok, kedy o 11.00 hod. privítajú účastníka najvyššej maďarskej ligy KKC Kisvárda, ktorého dres obliekajú aj bývalé hráčky Iuventy Veronika Habánková a Izabela Kondášová. „Ja osobne sa na zápasy už veľmi teším. Posledný sme odohrali ešte začiatkom marca v Olomouci, odvtedy sme mohli iba trénovať,“ zdôrazňuje Peter Dávid, ktorý za pochodu musí riešiť aj zápasový program svojho tímu. „Hrať nebudeme s maďarským Vácom, ktorý zrušil dohodnuté zápasy. Na druhej strane nám pribudol dvojzápas s poľským Jaroslawom. Riešime aj predposledný augustový víkend, kde sa mal hrať turnaj Final-four Slovenského pohára. Ten sa ale presunul na posledný víkend, kedy už nám mala začať liga. Prvé kolo s Prešovom teda musíme presunúť na iný termín,“ dodáva Peter Dávid.

Začali s prípravou:

Brankárky: Iryna Jablonská – Bobal, Petra Kakaščíková. Hráčky v poli: Nikoleta Trúnková, Miriam Kakaščíková, Vladimíra Bajčiová, Adriana Holejová, Iryna Kompaniecová (trénuje individuálne po operácii kolena), Michaela Štefánová, Bibiana Štefaníková, Natália Dmytrenková, Martina Popovcová, Valéria Dulinová, Lívia Klučková.

Peter Brendza



Uverejnené: 06.07.2020 15:20:40 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.