files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

HC 19 Humenné a HK Dukla Ingema Michalovce bližšie k spolupráci. Hráči majú dvere otvorené aj k tipsportligistovi

Hokejisti HC 19 Humenné sú bližšie k účasti v prvej lige. Ako je známe, víťaz východnej skupiny druhej ligy dostal podobne ako víťaz zo západu Žiar nad Hronom šancu na účinkovanie v prvej lige. Humenčania sú tomu naklonení a po schválení dotácie 67 589 eur od mestského zastupiteľstva nič nebráni klubu, aby si podal prihlášku do druhej najvyššej hokejovej súťaže.

Humenčania tak plnia podmienku spolupráce s HK Dukla Ingema Michalovce, ktorá sa už začala minulú sezónu. Vtedy Michalovčania poslali na Horný Zemplín štvoricu hráčov (Hopkovič, Novický, Hamráček, Mesároš), ktorá pomáhala naplniť cieľ postupu do prvej ligy. Ten sa síce kvôli nedokončeniu sezóny nepodarilo uskutočniť, Humenčania sa ale aj napriek tomu zrejme dostanú do prvej ligy. „Spolupráca by mala prebiehať na úrovni toho, že by sme mali byť ich farmou. Na zápasy by tak mohli chodiť aj hráči z Michaloviec. O tom, v akom počte, to sa uvidí podľa situácie,“ povedal nedávno pre náš portál šéf humenského hokeja Peter Ždiňák. Ten potvrdil, že trénerom tímu ostáva Milan Staš. „Spoločne s asistentom Jurčenkom zostávajú aj naďalej,“ podotýka Ždiňák, ktorý následne odpovedal na zloženie kádra. „Na tom pracujeme v týchto dňoch. Do konca mesiaca by sme ho chceli mať poskladaný.“

Trénera michalovskej Dukly Miroslava Chudého teší, že tipsportligista bude mať rezervu vo vyššej súťaži a hráči tak neostanú bez zápasovej praxe. Podľa našich informácii v tíme HC 19 nebudú pôsobiť iba michalovskí hráči v rámci striedavého štartu, ale aj niektorí z hráčov, ktorí tu boli vo vlaňajšej sezóne. S Humenným vraj koketujú Hopkovič, Novický, ale aj Hamráček, Toma, Hvila či Mesároš. „Je to dobré pre obe strany. My máme niekoľkých hráčov, ktorí sa tentoraz do kádra nezmestili a môžu tak hrávať v Humennom, kde budú na očiach. Namierené tam majú aj hráči, ktorých ja dobre poznám a viem, čo od nich čakať môžem. Nikde nie je napísané, že v prípade dobrých výkonov nemôžu dostať šancu aj u nás. Spolupráca by mala byť obojstranná,“ podotýka tréner Dukly Michalovce Miroslav Chudý.

Lukáš Hamráček putoval do Humenného už v závere lanskej sezóny. Zahrá si tam aj v tej nasledujúcej?

Spolupráci s prvoligistom je naklonený aj prezident Dukly Michalovce Martin Burinský. „Naším zámerom je, aby hráči, ktorí nedostanú šancu v našom zápase, boli nasadení v Humennom. Nestratili by tak hernú prax. Humenčania prejavili záujem o spoluprácu. My sme im pomohli už vlani. Verím, že spolupráca bude obojstranná. Teda nielen, že tam budú chodiť naši hráči, ale v prípade, že nás zaujme niektorý z hráčov HC 19, dostane šancu aj u nás,“ podotýka prvý muž michalovského hokeja.

Peter Brendza



Uverejnené: 07.07.2020 10:47:44 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.