files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tipsport liga odštartuje začiatkom októbra, účastníkom aj Miškovec

Tak ako sa predpokladalo, základná časť najvyššej hokejovej Tipsport ligy odštartuje hneď z kraja októbra. Prvé kolo je na programe v piatok druhého októbra. Vyplynulo to z utorkového stretnutia klubov vo Zvolene. Tam padla aj definitíva ohľadom účastníkov. V sezóne 2020/21 ich bude dvanásť, teda účinkovať v nej bude aj maďarský DVTK Jegesmedvék Miškovec. Zmeniť to môžu už len Košice, ktoré hlásia finančné problémy.

Miškovec sa v najvyššej Tipsport lige predstaví v tretej sezóne v rade

Počet účastníkov sa teda zníži o jedného. Vlani v extralige štartoval aj MAC Budapešť, ktorý sa tentoraz kvôli financiám neprihlásil. Druhý maďarský účastník DVTK Miškovec síce takisto hlásil finančné problémy, Tipsport ligu ale bude hrať aj v nastávajúcej sezóne.

 Účastníci najvyššej Tipsport ligy v sezóne 2020/21

HK Dukla Ingema Michalovce HC Slovan Bratislava
HK Poprad HC Košice
HK Nitra DVTK Jegesmedvék Miškovec
HK Dukla Trenčín HC Mikron Nové Zámky
HC Banská Bystrica MHK 32 Liptovský Mikuláš
HKM Zvolen HC 07 Detva

Základná časť Tipsport ligy bude pozostávať z päťdesiatich kôl. Tímy sa v nej stretnú dvakrát každý s každým doma a vonku. Okrem toho čaká na každý tím šesť zápasov proti geograficky blízkym súperom. Vedenie súťaže ju rozdelí na tri oblastné divízie. Michalovská Dukla by mala hrať teda o dva zápasy viac s Košicami, Popradom a Miškovcom. Tie by sa mali hrať počas vianočných a novoročných kôl.

Neoficiálne rozdelenie divízii

Východ Stred Západ
HK Dukla Ingema Michalovce HC 05 Banská Bystrica HC Slovan Bratislava
HK Poprad HKM Zvolen HK Dukla Trenčín
HC Košice HC 07 Detva HK Nitra
DVTK Jegesmedvék Miškovec MHK 32 Liptovský Mikuláš HC Mikron Nové Zámky

Po základnej časti sa tentoraz nebude hrať nadstavba, ale hneď sa pôjde do play-off. V prvom kole sa s určitosťou predstaví šesť najlepších tímov po základnej časti. Tímy od siedmeho do desiateho miesta si zmerajú sily v predkole play-off a víťazi série doplnia účastníkov prvého kola. Pre tímy na jedenástom a dvanástom mieste sa po základnej časti sezóna skončí. Z Tipsport ligy v sezóne 2020/21 nevypadne ani jeden tím, víťaz prvej ligy si automaticky vybojuje miestenku v sezóne 2021/22.

Novinkou je Kaufland Cup. V ňom sa zúčastní jedenásť slovenských účastníkov Tipsport ligy a päť tímov z prvej ligy. Zápasy základných skupín a štvrťfinále by sa malo hrať ešte pred začiatkom Tipsport ligy. Formát a aj program bude známy v najbližších dňoch. Michalovská Dukla Ingema sa zrejme predstaví vo východnej skupine a jej súpermi budú HK Poprad, HC Košice a HK Spišská Nová Ves. Podľa neoficiálnych informácii by v základnej skupine mal odohrať každ tím po tri zápasy. Hrať sa bude na ľade v minulej sezóne horšie postaveného tímu. V tom prípade by Michalovčania hrali v Spišskej Novej Vsi a doma by privítali Košice a Poprad. 

Peter Brendza



Uverejnené: 08.07.2020 16:38:47 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.