files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Najlepší výkon im na postup nestačil, z tímu odíde desať hráčov

Futbalisti MFK Zemplín majú po sezóne. Turbulentné obdobie spojené až s dvoma prestávkami ukončili v utorok na pôde Ružomberka, kde prehrali 0:1 v semifinále play-off o Európsku ligu. Zverenci trénera Jozefa Majoroša sa paradoxne rozlúčili po najlepšom výkone po korona prestávke.

Rozhodla penalta

Ostatné výkony na ihriskách súperov nedávali pred duelom v Ružomberku fanúšikom veľa nádejí na prienik do finále baráže. Michalovčania sa ale po prehre 0:5 v Žiline skonsolidovali. Odohrali najlepší zápas za posledné obdobie. O všetkom sa rozhodlo na začiatku poslednej desaťminútovky, keď Martin Kolesár fauloval Martina Regáliho a Twardzik z pokutového kopu rozhodol o tesnej výhre tímu spod Čebraťa. Ten bol počas celého duelu lepším, viac sa tlačil do útoku, Michalovčania ale dobre bránili a čo preniklo za obranu pochytal skvelý Kira. Je len na škodu, že duel musela rozhodnúť penalta, ktorú hlavný arbiter ani písknuť nemusel. „Prvý polčas z našej strany bol dobrý. Súper mal síce viac z hry, my sme dobre takticky bránili. Obrovská škoda veľkej šance Igora Žofčáka. V druhom polčase sme pokračovali v dobrej hre. Súper mal šance iba po štandardkách. Bohužiaľ, o osude zápasu rozhodla penalta,“ uviedol na margo duelu po Čebraťom tréner Michalovčanov Jozef Majoroš.

Do zostavy sa vrátil kapitán Igor Žofčák a hneď to bolo vidno. Bola to jeho derniéra v drese MFK Zemplín?

Nadstavba im nevyšla

Michalovčania vstupovali po korona prestávke do skrátenej nadstavbovej časti zo štvrtého miesta, s výraznými vyhliadkami aj obsadiť túto pozíciu. Doma totiž privítali oboch súperov, ktorí boli v tabuľke pod nimi. Domáce zápasy tak s Ružomberkom (1:1), ako aj Trnavou (2:2) ale výsledkovo nezvládli a stratené body im chýbali v konečnom účtovaní. Obsadili teda až šieste miesto a baráž museli absolvovať u súpera. „Pri reštarte sme boli spokojní s tým, že aj počas prestávky ostal káder pokope. Tešili sme sa z malej výhody. Bohužiaľ, káder sme celý neudržali. Hráči, ktorým skončili zmluvy, odišli domov, prišli zranenia, či tresty a posledné zápasy sme museli dohrávať aj s dorastencami. Je to škoda, pretože sezóna zlá nebola. Splnili sme cieľ, ktorý sme si dali, no na viac sme už nemali. Mužstvo by ukázalo väčšiu kvalitu, keby bolo pokope až do konca sezóny,“ obhliadol sa Majoroš za skončenou sezónou, ktorú okrem zimnej prestávky na tri mesiace preťal aj koronavírus.

Odíde možno až desať hráčov

Jozef Majoroš nedávno podpísal zmluvu novú dvojročnú zmluvu a na lavičke MFK Zemplín bude pôsobiť aj naďalej. Zmenou ale prejde jeho tím, kde skončí možno až desiatka hráčov. Zmluvy skončili a na nových sa nedohodli Kirovi, Gričovi, Turikovi, Dankovi, Carrillovi, Diarrovi, Žofčákovi či Petrovi Kolesárovi. Uvidí sa, kto ostane z hráčov, ktorí boli na hosťovaní. Je teda isté, že Majoroš počas trojtýždňopvej prestávky bude skladať nový káder. „Áno, zrejme to tak bude,“ konštatuje michalovský lodivod.

Ten už s tým má bohaté skúsenosti. Od leta 2017 totiž asistoval Antonovi Šoltisovi, ktorého v novembri minulého roka nahradil a zakaždým sa prvé týždne zaberali zložením kádra. „Príprava bude veľmi krátka. Teraz máme týždeň prestávku a po nej nás čakajú iba tri zápasy a hneď štart ligy. Začneme 22. júla. Hneď 25. júla nás čaká zápas v Mezokovesdi. Vo štvrtok 30. júla v Poľsku nastúpime proti AS Monaco a generálku absolvujeme v nedeľu 2. augusta doma proti Diosgyoru. V sobotu 8. augusta už hráme prvé ligové kolo. Pre nás to bude o to ťažšie, že budeme musieť skladať káder, z ktorého nám odíde možno aj desať hráčov. Musíme sa s tým popasovať,“ dodáva na záver košický rodák na michalovskej striedačke.

Peter Brendza



Uverejnené: 16.07.2020 09:21:22 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.