files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ako bude vyzerať zostava michalovskej Dukly?

 

Michalovská Dukla Ingema by mala byť vo svojej druhej sezóne medzi slovenskou elitou silnejšia ako v premiérovej. Vedenie klubu káder vystužilo kvalitou aj skúsenosťou. Navyše, ostali aj viacerí lídri z minulej sezóny, takže sa zdá, že Dukla bude rúbať vysoko. My sme sa zahrali na prognostikov a rozhodli sme sa poradiť trénerom, ako by mohla vyzerať zostava. Súhlasíte s nami?

Brankár
V prvých zápasoch zrejme dostane ako jednotka šancu Tomáš Tomek. Má viac skúsenosti ako Stanislav Škorvánek, ktorý už ale zrejme má dosť toho robiť dvojku. Bude sa teda snažiť vydobyť si pozíciu jednotky. Dôležité bude aj to, že vždy jeden z nich bude chytať za prvoligovú rezervu v Humennom, kde by mohol šancu dostať aj Vladimír Glosár. Michalovskí brankári tak budú v zápasovej permanencii.

Obrany
Zloženie prvej obrany je jasné. Jordona Southorna by mal rovnako ako v Banskej Bystrici doplniť Vladimír Mihálik. Táto dvojica si spolu rozumela v tíme trojnásobného majstra a zrejme ich tréner Chudý zaradí spolu do formácie aj tu. Druhú obrannú formáciu by mohli vytvoriť Fín Sameli Ventelä a nová posila Vojtech Zeleňák. Mohli by sa tak skĺbiť Ventelove útočné chúťky s poctivou defenzívou bývalého mládežníckeho reprezentanta. V tretej obrannej formácii vidíme Jána Ťavodu a Slovinca Juriho Repeho. Ako siedmy bek by do zápasov mal naskakovať Alexander Zekucia. Ten spĺňa podmienku dvoch hráčov do dvadsať rokov na súpiske. Rovnako je na to aj Adam Stripai. Netreba však zabúdať ani na Martina Bdžocha.

Zahrá si Jordan Southorn v obrane opäť s Vladimírom Mihálikom?

Útoky
Aj v útočných radoch má tréner Miroslav Chudý na výber bohatú plejádu možností. Keďže sme do prvej obrany dali Southorna, na krídlo dávame aj jeho krajana Jordana Hickmotta. Tomu by mohol robiť centra Samuel Takáč a bystrickú formu z minulej sezóny by si do prvého útoku mohol priniesť Samuel Mlynarovič. V druhom útoku sme vsadili na zohratosť Lalancetta s Korhonenon z minulej sezóny. K ním by sme zaradili buď Gabriela Spilara alebo Mareka Mašlonku. Ten by mohol alternovať aj v tretej lajne. K nemu zaradzujeme na post centra Tomáša Matouška a na krídlo Mareka Bartánusa, o ktorom sme rozmýšľali aj v prvom útoku namiesto Mlynaroviča. Checking-line by potom mohli tvoriť zvyšní hráči. Chýbať v nej zrejme nebude Dávid Šoltés, ktorý by mohol dostať šancu aj vo vyšších útokoch. Ako centra tam vidíme Petra Galamboša. Ten ale v minulej sezóne ukázal, že má na to, aby hral aj vyššie. To isté sa týka Mateja Giľáka na kridle. Určite bude mať ambície hrať vyššie. Ako trinásty útočník zrejme bude pendlovať v zostave jeden z trojice Lukáš Lačný, Matej Farkaš či Jakub Ragan. Spĺňajú rovnakú podmienku ako Zekucia či Stripai. Všetci by mohli získavať aj seniorské ostrohy v prvoligovom Humennom. Po uzdravení by tam nemal chýbať ani Dominik Borov. V Humennom by mal pôsobiť aj Radoslav Mesaroš, ktorý by sa v prípade dobrých výkonoch mohol predstaviť opäť aj v drese líšok.


Samuela Takáča vidíme ako centra prvého útoku

Príde aj k nejakému prekvapeniu?
Šancu by mohli v nejakom zápase dostať aj talentovaní dorastenci, reprezentanti do šestnásť rokov Jenčko s Kurillom. V prípade ich štartu by Dukla atakovala rekord doteraz najmladšieho hráča, ktorý si zahral v Tipsport lige. V hre samozrejme sú aj Tomáš Torok so Samuelom Chalupom, ktorí vlani podávali výborné výkony a vybojovali si tým zmluvy aj do ďalšej sezóny. Dvere v Dukle nezatvárajú ani pred hráčmi, ktorých tentoraz prichýli prvoligové Humenné. A kto vie. Možno sa dočkáme ešte nejakého letného prekvapenie v podobe angažovania ďalšieho hráča...

Peter Brendza



Uverejnené: 16.07.2020 10:16:04 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.