files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Pred rokom „vlkov“ odstrelil do prvej ligy, teraz im chce pomôcť k návratu

Po troch rokoch mení dres. Kreatívny stredný útočník Jakub Linet sa po tom, čo s Michalovcami dosiahol dvakrát prvoligový titul, postup do Tipsport ligy, ako aj účinkovanie v nej, lúči s milovaným Zemplínom. V budúcej sezóne už bude obliekať dres Žiliny, teda klubu, ktorého je odchovancom.

Paradoxom je, že to bol práve on, kto Žilinčanov odstrelil do prvej ligy. V rozhodujúcom siedmom barážovom zápase pod Dubňom vlani totiž pri výhre Dukly 2:1 strelil oba jej góly. „Nejaké podpichovačky už aj boli,“ smeje sa 29-ročný útočník, ktorý sa teší na návrat domov. „Určite! Je to pre mňa obrovská motivácia a výzva. Teším sa, že si znova zahrám doma. Klub má smelé ambície, verím, že ich naplníme. Čo sa týka tej baráže, možno bolo aj dobré, že vtedy Žilina vypadla. Klub sa očistil a teraz čoraz viac šancí majú dostávať chlapci odtiaľ,“ pokračuje Linet. „Mne sa veľmi páči vízia klubu. Verím tomu, že v najbližšej dobe by sa nám mohol podariť úspech. Ak všetko sadne tak ako má, mohli by sme hrať aj o postup do Tipsport ligy.“

Už skúsený stredný útočník v materskom klube pôsobil naposledy v sezóne 2013/14. Tú nakoniec dohral v Michalovciach, kde hviezdil sezónu predtým. Práve Michalovce sa pre neho stali druhým domovom. Ešte ako mladé ucho tu dostal šancu v sezóne 2012/13, ktorá ho vystrelila do seniorského hokeja. Pôsobil tu aj v sezóne 2014/15, následnú odohral v Bardejove a ďalšiu vo francúzskom La Roche su Yon. Potom prišiel tretí návrat do Michaloviec, kde pôsobil až doteraz. „Michalovce sa mi ozvali aj pred touto sezónou. V klube chceli, aby som pokračoval. Nedospeli sme ale k dohode. Naše cesty sa tak rozišli. Nerozišli sme sa však v zlom. Nevylučujem, že v budúcnosti sa ešte spoja,“ zdôrazňuje Linet, pre ktoré boli Michalovce druhým domovom. „Ja nemôžem na klub povedať jedno krivé slovo! Zažil som tu najkrajšie sezóny kariéry. Dvakrát sme prehrali vo finále, dvakrát sme získali titul v prvej lige. Nikdy nezabudnem na cestu domov zo Žiliny, kde nás bolo povzbudzovať šesť autobusov,“ pokračuje jeden z obľúbencov michalovského publika.

V michalovskej Dukle už nebudú pôsobiť ani ďalší z miláčikov publika ako kapitán Marek Kolba, Adam Trenčan, Daniel Hančák či Igor Safaralejev. Divák si bude zvykať na iné mená. Linet však verí, že to bude dobré a Dukle praje úspech. „Samozrejme! Ide o klub, ktorý mi prirástol k srdcu. Ako hovorím, teraz sme sa nedohodli, no nikdy nehovor nikdy, že sa tu nevrátim. Divákov tu som mal veľmi rád. Boli fantastickí a zaslúžia si hokejový úspech. Vedenie klubu postavilo na budúcu sezónu veľmi silné mužstvo a ja chlapcom určite budem držať palce,“ dodáva na záver Jakub Linet. 



Uverejnené: 17.07.2020 09:11:28 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.