files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Spišiaci lovili v michalovských vodách. Ich cieľom bude postup do extraligy

Spišská Nová Ves patrila v minulosti medzi bašty slovenského hokeja. Odchovala viacerých reprezentantov a aj v najvyššej súťaži sa bila o vrchné priečky. V posledných rokoch ale prišiel úpadok hokeja na Spiši. Chýbajúce peniaze spôsobili, že hokej sa tam dostal až na dno. Zdá sa, že na Spiši sú z najhoršieho vonku. Po odrazení sa chcú byť opäť v rodine klubov Tipsport ligy. Pomôcť k tomu by im mala aj trojica Daniel Hančák, Filip Surák a Lukáš Hvila, ktorí naposledy pôsobili v Michalovciach. Tento týždeň sa upísali Spišiakom s jasným cieľom. Po roku si znova zahrať extraligu!

Filip Surák, Daniel Hančák a Lukáš Hvila sa dohodli so Spišskou Novou Vsou (foto: hokej.sk)

Spišiaci mali záujem aj o štvrtého hráča Dukly Michalovce, útočníka Lukáša Hamráčka. Šikovný kridelnik ale nakoniec ostáva v extralige, keď sa dohodol na zmluve s Liptovským Mikulášom. Partia Spišiakov v Michalovciach sa tak rozpadá. Minulú sezónu tu boli piati, v tej nastávajúcej ostávajú už iba Giľák so Zekuciom. Daniel Hančák s brankárom Filipom Surákom už budú pôsobiť v materskom klube. „Už bolo načase vrátiť sa domov a vrátiť materskému klubu to, čo mi kedysi dal,“ rozhovoril sa 36-ročný obranca Daniel Hančák.

 

Ten z materského klubu po prvýkrát odišiel ako sedemnásťročný do Slovana Bratislava. V tíme belasých sa postupne prepracoval do prvého mužstva, s ktorým získal päť slovenských titulov. Ďalšie dva pridal v prvej lige v drese Michaloviec. „Cieľom bude postup do extraligy a verím tomu, že to zvládneme. Toto mesto si najvyššiu súťaž zaslúži. Sú tu dobrí diváci, ktorí by chodili na extraligu určite vo vysokom počte. Ja som hrával celú kariéru o najvyššie méty a teraz ma láka zopakovať to, čo sme dokázali s Michalovcami,“ pokračuje Hančák, ktorý si vo vlaňajšej sezóne po deviatich rokoch znova zahral v najvyššej slovenskej súťaži. Za Duklu odohral 44 duelov s bilanciou troch gólov a šiestich asistencií.

Ďalším Spišiakom, ktorí sa vracia domov je brankár Filip Surák. Ten vo vlaňajšej sezóne výborne kryl chrbát Adamovi Trenčanovi a v prípade potreby ho aj dobre zastúpil. Michalovce boli jeho prvým klubom mimo materského, do ktorého sa po roku znova vracia s postupovými ambíciami. „Teším sa na návrat domov. Veľa chlapcov v tíme poznám. Dúfam, že spravíme úspech. Chcem tomu pomôcť svojou mierou i ja. Verím, že zúročím skúsenosti, ktoré som nabral v extralige a pomôžem tímu k postupu do najvyššej súťaže,“ zdôraznil Filip Surák, podľa ktorého to ale bude ťažké. „Každý z účastníkov vidí šancu, keďže sa postupuje priamo. Tímy zbroja, no zbrojíme aj my. Súťaž určite bude kvalitná a ja osobne sa už na zápasy teším,“ pokračuje Surák. Ten vďačí za šancu michalovskej Dukle. „Extraliga mi dala strašne veľa. Odchytal som ťažké zápasy, ktoré by som asi v prvej lige neodchytal. Verím, že sa do extraligy ešte vrátim a najlepšie by bolo s materským klubom.“

Tretím do partie je ďalší skúsený útočník Lukáš Hvila. Ten vlani do Michaloviec prišiel po sklamaní v Žiline, s ktorou vypadol v baráži práve s Duklou. Najlepší extraligový strelec zo sezóny 2015/2016 odohral v najvyššej súťaži v súčte základnej časti a play-off skoro tisíc duelov a rozdávanie skúsenosti si od neho sľubujú aj v Spišskej Novej Vsi. „Chcel som ostať v najvyššej súťaži, nebol ale záujem z klubov. Potom sme si viackrát zavolali s Rišom Rapáčom a dohodli sme sa na mojom účinkovaní v Spišskej Novej Vsi,“ rozhovoril sa 38-ročný útočník, ktorý na Spiš takisto prichádza s postupovými ambíciami. „Bude tu viacero klubov, ktoré budú chcieť priamo postúpiť. Pre prvoligistov je oveľa ľahšie vyhrať prvú ligu a postúpiť, ako sa ešte biť v baráži. Ja verím, že sa to podarí nám a dostaneme Spišskú Novú Ves tak, kde patrí. Do najvyššej súťaže.“

Peter Brendza



Uverejnené: 19.07.2020 10:30:01 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.