files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Matúš Kira má nový klub. Kam putujú jeho kroky?

Brankár Matúš Kira po desiatich rokoch strávených v MFK Zemplín Michalovce mení dres. Od novej sezóny sa stal hráčom druholigového VSS Košice, s ktorým sa dohodol na zmluve. O dohode s hráčom informuje facebooková stránka Košičanov.

 

Rodák z Kolonice prišiel do Michaloviec ešte v žiackom veku. Postupnými krokmi sa prepracoval až do prvého tímu, kde najskôr kryl chrbát skúseným Martinovi Raškovi či Mariánovi Kelemenovi. V posledných dvoch sezónach už bol neohrozenou jednotkou najvýchodnejšieho účastníka Fortuna ligy. Za Zemplín odchytal dokopy 133 duelov, z toho bolo 86 v najvyššej súťaži. Do druhej najvyššej súťaže sa vracia po piatich rokoch. „V kontakte sme boli už dlhšie, no ešte som to odkladal. Mal som aj iné ponuky, ale Košice boli rýchle, korektné a splnili všetko, čo som požadoval. Majú dobrý projekt. Ja verím, že ten projekt bude napredovať, aj to ma sem pritiahlo,“ prezradil bývalý mládežnícky reprezentant Slovenska, ktorý sa s ambicióznym účastníkom druhej ligy dohodol na ročnej zmluve s opciou.

Ako krok späť do neberie

Matúš Kira sa postupne vypracoval na najlepších brankárov najvyššej súťaže. V minulosti sa o jeho služby zaujímali aj kluby zo zahraničia. Aj napriek tomu svoj prestup do Košíc ako krok späť neberie. „Všetko ukáže až čas, ale keďže som tu, tak to neberiem ako krok späť. Možno to mnohých prekvapí, ale ja viem, prečo som to urobil,“ kontruje Kira, podľa ktorého slov sú v Košiciach podmienky lepšie ako v niektorých kluboch Fortuna ligy. „Áno je to tak. Košice napredujú. Mojou ambíciou je pravidelne chytať, napredovať a čo najviac pomôcť mužstvu.“



Uverejnené: 28.07.2020 13:26:29 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.