files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa v pohárovej Európe opäť proti Francúzkam

Francúzky sú im asi súdené. Hádzanárky Iuventy Michalovce v druhom kole Európskej ligy (vynovený formát Pohára EHF) narazia opäť na francúzsky tím. Ich súperom bude v nedokončenej sezóne piaty tím ligy Paris 92. Družstvo z hlavného mesta Francúzska má v kádri aj českú reprezentantku Veroniku Malú, ktorá v minulosti hrala za Písek aj Slaviu Praha. Prvý duel sa bude hrať v termíne 10./11. október vo Francúzsku, odveta je na programe o týždeň neskôr (17./18. október) v Chemkostav aréne.  

Pred skupinovou fázou dve kolá

Aj keď sa názov pohára zmenil, formát ostal rovnaký. Európska liga bude mať hlavnú skupinovú fázu, ako aj tri postupujúce kolá. Prvé sa hrať nebude, EHF rozdelila ďalších dvanásť tímov do druhého kola. Osemnásť tímov, aj s českým majstrom DHK Baník Most, je nasadených do tretieho kola a štvorica Herning-Ikast Handbold (Dánsko), Siofok KC (Maďarsko), CS Minaur Baia Mare (Rumunsko), Handball Club Lada (Rusko) už má istotu skupinovej fázy. Druhé a tretie kolo sa hrá k.o. systémom na odvety.

 

Vlani jediný zástupca Slovenska v pohárovej Európe v druhom kole taktiež narazil na tím z Francúzska. S Nice síce Michalovčanky držali krok, po dvoch tesných prehrách ale vypadli.

Opäť tie Francúzky...

Iuventa mala s tímom od Eifelovej veže zatiaľ čo dočinenia trikrát. Prvýkrát to bolo v predkole Ligy majstrov v sezóne 2007/2008, keď Michalovčanky podľahli na turnaji v Gyori Métam 26:33. Na francúzsky tím nestačili ani v minulej sezóne. Družstvo trénera Petra Dávida síce v taktiež v druhom kole Pohára EHF zdatne vzdorovalo vicemajstrovi krajiny OGC Nice Cote d Azur, no po prehrách 21:23 a 23:25 ďalej postúpil francúzsky tím, ktorého farby háji aj bývalá hráčka Iuventy Martina Školková. Jediný raz si s družstvom z Francúzska poradili v sezóne 2008/09. Zverenky vtedajšieho trénera Michala Lukačína vtedy vyradili v treťom kole Harve AC po výsledkoch 22:25 a 23:19.  „Je to pre nás veľmi ťažký los,“ rozhovoril sa tréner Iuventy Peter Dávid, ktorý ale veľmi na výber nemal. Z nasadených tímov mu hrozil aj nemecký Thuringer, ruský Krasnodar či maďarský Alba Fehervár, ktorý Iuventu vyradil v treťom kole Pohára EHF v sezóne 2017/18. „Tímy z Nemecka, Maďarska, Ruska a Francúzska sú veľmi kvalitné. Nemáme v tomto ani kúsok šťastia...,“ pokračuje Dávid. Ten ale určite zbrane nezloží. „Pokúsime sa uhrať čo najlepšie výsledky. Určite sa pobijeme o postup do tretieho kola.“

Štvornásobný vicemajster, v kádri aj česká reprezentantka

Paris 92 je popredný francúzsky tím, ktorý ešte pod názvom Paris Issy bol finalistom Pohára víťazov pohárov (rok 2013) a Vyzývacieho pohára (rok 2014). V kádri štvornásobného vicemajstra Francúzska, ktorý vlani obsadil v nedokončenej sezóne piate miesto, je sedemnásť hráčok, z toho je päť legionárok. Ešte v minulej sezóne zaň hrávala aj popredná francúzska reprezentantka Allison Pineau, ktorá ale v týchto dňoch prestúpila do Budučnosti Podgorica. V minulej sezóne zaň hrávali aj dve české reprezentantky. Brankárka Satrapová prestúpila v týchto dňoch do Nice, s kridelníčkou Veronikou Malou budú mať zverenky trénera Petra Dávida čo dočinenia, keďže naďalej ostáva hráčkou francúzskeho tímu. My len dodajme, že lepší z dvojice postúpi do tretieho kola, v ktorom sa pobije o postup do skupinovej fázy. V nej bude štartovať šestnásť tímov.

Peter Brendza



Uverejnené: 28.07.2020 18:22:39 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.