files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla Ingema v príprave aj proti Slovanu Bratislava

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce odštartujú už v pondelok desiateho augusta prípravu na novú sezónu. Vo svojej druhej sezóne medzi slovenskou elitou už budú mať vyššie ambície ako tentoraz. Tomu prispôsobili aj skladbu kádra. K príprave samozrejme patria aj zápasy. Dukla sa predstaví opäť aj na Tatranskom pohári, kde vlani skončila až vo finále, no a minimálne tri zápasy jej hráči odohrajú v novovytvorenom Kaufland Cupe.

Na ľad by mali ísť v druhej polovici augusta

Tréner Miroslav Chudý privíta svojich zverencov na prvom tréningu v pondelok desiateho augusta. Prvý týždeň by ešte mali trénovať na suchu. Hráči sa navyše podrobia prehliadkam. „Prvý týždeň bude taký zoznamovací. Čakajú nás tréningy na suchu, testy a lekárske prehliadky. Vzhľadom na prísne podmienky to bude aj pre nás niečo nové, no musíme sa tomu prispôsobiť,“ poznamenal športový riaditeľ Dukly Peter Tirpák. Ľad by sa mal v Michalovciach začať robiť v prvej polovici augusta, hráči Dukly naň vykorčuľujú zrejme až v druhej polovici mesiaca. „Mali by sme naň ísť niekedy okolo sedemnásteho augusta. Všetko to ale závisí od jeho tvorby,“ pokračuje Tirpák, podľa ktorého slov sa žiadne sústredenie neplánuje. „Nie! Všetko, čo potrebujeme máme tu.“

 

Opäť na Tatranský pohár

Michalovčania sa po druhýkrát v rade predstavia na prestížnom Tatranskom pohári, ktorý napíše svoju 73. kapitolu. Práve v týchto dňoch uzrela svetlo sveta listina účastníkov a program druhého najstaršieho pohára v Európe. Ten vlani unikol Michalovčanom popod prsty. Po výhrach v základnej skupine nad francúzskym Nice (2:1) a Popradom (2:1 po nájazdoch) sa dostali do finále, kde narazili na maďarský Miškovec. Finále sa ale neodohralo v riadnom termíne, keďže pred ním mala väčšina hráčov Miškovca zdravotné problémy. Turnaj sa dohral až v októbri v Michalovciach, kde Dukla v rámci ligy privítala DVTK. Zápas mal okrem ligového punc aj finále Tatranského pohára. Dukla síce viedla po dvoch tretinách 2:0, no nakoniec prehrala 2:3 po predĺžení. „Táto prehra nás veľmi mrzela. Veľmi sme chceli pohár získať. Pokúsime sa o to pri našej druhej účasti tam,“ zdôraznil Peter Tirpák. Michalovčania to ale budú mať veľmi ťažké. Na turnaji totiž budú štartovať aj domáci HK, ktorý takisto skladá silný káder a aj Slovan Bratislava. Štvrtým účastníkom je slovenská dvadsiatka. Hrať sa bude od utorka prvého do štvrtka tretieho septembra.

V Kaufland Cupe dvakrát doma

Okrem prestížneho turnaja spestrí Michalovčanom letnú prípravu aj novovytvorený Kaufland Cupe. V ňom budú štartovať všetci jedenásti účastníci najvyššej súťaže a k nim sa pridajú piati prvoligisti. Michalovčania sú vo východnej základnej skupine. Postupne sa predstavia v Spišskej Novej Vsi, privítajú Poprad a Košice. Zo základnej skupiny postúpia najlepší dvaja do štvrťfinále, ktoré sa odohrá ešte pred začiatkom ligy. Prípadné semifinálové súboje sú už na programe počas reprezentačných prestávok. „Pre každého účastníka je to zaujímavá súťaž. Vedenie ligy sa snaží týmto aspoň trochu kompenzovať straty tímov z vlaňajšej nedokončenej súťaže. Pre nás je to atraktívne aj z toho dôvodu, že doma privítame v derby zápasoch Poprad a Košice,“ podotýka športový riaditeľ Dukly.

Ďalšie zápasy podľa potreby

Tatranský pohár a Kaufland Cup tak vyplnia zápasovú prípravu Dukly. V nej nateraz nefiguruje ďalší zápas. Meniť sa to môže podľa situácie. „V prípade, že nepostúpime zo skupiny Kaufland Cupu, budeme zrejme riešiť ďalšie zápasy. V prípade, že ale skončíme v prvej dvojke, pribudnú nám ďalšie dva zápasy a zrejme už ďalšie riešiť nebudeme,“ dodáva Tirpák.

Program HK Dukla Ingema v príprave
Utorok 1. september: Michalovce - Slovensko 20 (15.00 hod.) - Tatranský pohár.
Streda 2. september: Michalovce - HC Slovan Bratislava (16.00 hod.) - Tatranský pohár.
Štvrtok 3. september: Michalovce - HK Poprad (19.00 hod.) - Tatranský pohár.
Utorok 8. september: HK Spišská Nová Ves - Michalovce - Kaufland Cup.
Štvrtok 10. september: Michalovce - HK Poprad - Kaufland Cup.
Utorok 15. september: Michalovce - HC Košice - Kaufland Cup.
Možné štvrťfinále Kaufland Cup 22. a 24. september.

Peter Brendza



Uverejnené: 30.07.2020 10:50:26 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.