files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

McCormack sa chce posúvať vyššie. S Duklou chce až na vrchol!

Michalovská Dukla bude mať vo svojom rade v nastávajúcej sezóne dvoch z troch najproduktívnejších obrancov celej Tipsport ligy v nedávno nedokončenej sezóne. Pred niekoľkými týždňami vedenie klubu podpísalo najproduktívnejšieho beka Jordona Southorna, ktorý pôsobil v Banskej Bystrici a v týchto dňoch sa jej upísal aj tretí najproduktívnejší zadák, Kanaďan Graeme McCormack, ktorý hájil farby trenčianskej Dukly.

Dvadsaťdeväťročný rodák z kanadského Ontaria, konkrétne z Thunder Bay, ktorý začínal ako každý zámorský hráč v nižších súťažiach (jeden zápas odohral aj v AHL), bude na Slovensku pôsobiť už tretiu sezónu. Pod Tatry prišiel v sezóne 2018/19, ktorú strávil v Nitre, vlani pôsobil v Trenčíne.

Na Slovensku zatiaľ odohral 124 stretnutí, v ktorých zaznamenal 84 kanadských bodov (16 gólov + 68 asistencií). „Na Slovensku som spokojný,“ rozhovoril pre portál hokejovysvet.sk sa McCormack. „Som tu už tretí rok a páči sa mi tu. Ľudia tu hokej majú radi. Aj preto som sa rozhodol ostať v tejto krajine,“ pokračuje kanadský zadák, ktorý okrem Slovensku na starom kontinente pôsobil aj v Nórsku a Francúzsku. Po jednej sezóne tam odohral v Sarpsborgu a v tíme GAP.

 

McCormak je už siedmym legionárom, ktorého michalovská Dukla podpísala pred sezónou. Z tej minulej tu ostávajú kanadský center Lalancette a dvojica Fínov Korhonen – Ventelä. V novej sezóne tu bude pôsobiť aj slovinský zadák Jurij Repe. Najsilnejšia bude ale kanadská enkláva. Okrem McCormacka a Lalancetta tu budú pôsobiť aj ich ďalší dvaja krajania – obranca Jordon Southorn a útočník Jordan Hickmott. „Som veľmi rád, že v Michalovciach budem hrať s viacerými krajanmi. Poznám ich zatiaľ len zo zápasu hviezd, určite sa ale spoznáme lepšie. Mal som aj iné ponuky, no ako som povedal, chcel som ostať na Slovensku a michalovská ponuka bola najvýhodnejšia,“ zdôrazňuje kanadský obranca, ktorý má v Michalovciach veľké ambície. „Čo sa týka mňa samotného, osobne chcem získať čo najviac bodov a čo najviac pomôcť tímu. Naše ambície budú vysoké. Vedenie klubu poskladalo veľmi silný káder, ktorý má aj na titul. Určite sa pokúsime skončiť čo najlepšie a možno sa nám podarí dostať až na vrchol.“

Peter Brendza



Uverejnené: 01.08.2020 12:41:26 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.