files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Kto bude nástupcom Matúša Kiru?

Meno Marek Rodák sa v týchto dňoch objavuje vo všetkých slovenských médiách. Slovenský futbalový reprezentačný brankár totiž so svojim tímom FC Fulham postúpil do najvyššej anglickej Premier League. Dvadsaťdvaročný odchovanec košického futbalu tímu pomohol výraznou mierou, keď bol na svojom poste vyhlásený za najlepšieho brankára druhej najvyššej súťaže. Radosť z jeho výkonov má aj otec Marek starší, v súčasnosti tréner brankárov v MFK Zemplín Michalovce.

Tréner, pod ktorého rukami v doraste vyrastá ďalší syn Patrik, takisto brankár, momentálne rieši aj dilemu. Koho postaviť v sobotu do brány v prvom kole Fortuna ligy proti Trnave. Michalovskú bránu chránil doteraz Matúš Kira, ktorý bol v posledných dvoch sezónach neohrozenou jednotkou. Postupne sa vypracoval až na najlepšieho brankára v lige. Po skončení zmluvy neodolal ponuke druholigových Košíc a miesto jednotky medzi žrďami nechal voľné. Kto ho zaujme?

 

Rostislav Dehtiar stál v bráne v prvom polčase proti Mezokovesdu.

 

Druhý odchytal Dráb, ktorý stál v bráne aj v stredu v drese farmy zo Sobraniec.

Momentálne má Marek Rodák dve možnosti. Buď postaví do brány Tomáša Drába alebo Rostislava Dehtiara. Ten odchytal prvý polčas v generálke proti Mezokovesdu. Dráb zase chytal v druhom polčase a v permanencii bol aj v stredu, keď sa postavil do brány treťoligovej farmy Sobrance-Sobranecko proti Plavnici (2:2). Či michalovský tréner brankárov týmto krokom sledoval to, aby boli obaja v permanencii, alebo, aby si brankár, ktorý dostane príležitosť v sobotu odchytal aspoň jeden ostrý duel, to sa dozvieme v sobotu. „Momentálne neviem povedať, kto bude v sobotu chytať,“ odpovedal Rodák na našu otázku v stredu pred tréningom. „Uvidíme, ako sa rozhodneme. Obaja sú na rovnakej štartovacej čiare. Obom chlapcom verím. Robím s nimi okolo dvoch rokov a pripravujem ich na situáciu, že budú musieť prebrať zodpovednosť. Verím, že ukážu svoj talent, ktorý majú obaja. Inak by tu určite neboli,“ pokračuje Marek Rodák starší, ktorého zámerom bola dať v nedávno skončenej sezóne obom šancu. Dráb chytal v dvoch zápasoch nadstavbovej časti, Dehtiar si zachytal v jednom. „Chcel som, aby dostali šancu, aby si všetkým prešli a aby som ich videl v akcii. Obaja sú v pozícii, v akej bol Matúš Kira pred dvoma rokmi. Boli pripravovaní na to, že dostanú šancu a je na nich, ako sa jej chytia.“

Peter Brendza



Uverejnené: 06.08.2020 16:26:25 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.