files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Chudý si oddýchol na Šírave, na prípravu sa už veľmi teší

Po skoro piatich mesiacoch ožije ruch na michalovskom zimnom štadióne. Do prípravy sa totiž zapoja hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce, ktorí majú úvodný zraz naplánovaný na pondelok desiateho augusta. Prvý týždeň ešte budú trénovať na suchu, od pondelka sedemnásteho augusta by mali vykorčuľovať aj na ľad.

Všetci hráči musia mať negatívne testy

Michalovská Dukla sa pri preventívnych opatreniach pred vírusom COVID-19 riadi nariadeniami Slovenského zväzu ľadového hokeja. „Každý hráč, ktorý sa zapojí do tréningového procesu, musí predložiť negatívny test. Naši slovenskí hráči si ich robili minulý týždeň buď doma, alebo prišli do Michaloviec,“ informoval nás športový riaditeľ Dukly Peter Tirpák, podľa ktorého ďalších slov je odlišná situácia pri legionároch. Dukla ich má pred začiatkom prípravy sedem. Ide o štyroch Kanaďanov (Lalancette, Hickmott, Southorn, McCormack), dvoch Fínov (Korhonen, Ventelä) a jedného Slovinca (Repe). „Legionári prichádzajú do Michaloviec v týchto dňoch. Ako prvý tak učinil Hickmott. Všetci legionári po príchode pôjdu do päťdňovej karantény, po ktorej im bude urobený test. Keď bude negatívny, zapoja sa do prípravy,“ pokračuje Tirpák.

Už ich svrbeli ruky

Tretiu letnú prípravu v rade s Duklou odštartuje tréner Miroslav Chudý. Ten ostal lodivodom Dukly Ingema aj po minulej nedokončenej sezóne, kedy boli jeho zverenci v tabuľke na siedmom mieste. Zmenilo sa akurát zloženie jeho realizačného tímu, keď sa novými asistentmi stali Ivan Droppa a Juraj Faith. „Nielen ja, ale podľa mňa všetci hráči, sa na začiatok prípravy veľmi tešíme. Dlho sa v hokeji nič nedialo. Prakticky od marca sa spolu netrénovali a som si istý, že chlapcov už svrbia ruky. Ja len dúfam, že sa to znova nepokazí a že nám nejaké okolnosti znova do toho nezasiahnu. Na robotu sa už veľmi teším a od pondelka ideme na to,“ poznamenáva tréner Dukly Miroslav Chudý, ktorý bol čerpať novú energiu hneď na mieste svojho terajšieho pôsobiska. „Zobral som celú rodinku a dovolenkovali sme na Zemplínskej šírave. Musím povedať, že ja som si poriadne oddýchol,“ smeje sa michalovský lodivod.  

V hre aj zápasy s Miškovcom a Humenným

Michalovčania majú zatiaľ v príprave naplánovaných šesť duelov. Tri odohrajú na Tatranskom pohári v Poprade (od prvého do tretieho septembra sa postupne stretnú s tímom SR 20, Slovanom Bratislava a domácim HK), no a potom ich čaká základná skupina novovytvoreného Kaufland Cupu. V ňom sa predstavia v Spišskej Novej Vsi a doma privítajú Poprad a Košice. „Čaká nás náročná príprava. Tatranský pohár opäť sľubuje obrovskú kvalitu. Hlavne domáci výber a Slovan nás dobre preveria. Uvidíme, ako sa bude vyvíjať Kaufland Cup. Máme v ňom svoje ambície. Určite by sme radi postúpili zo skupiny a v tom prípade by sme nemuseli už riešiť žiadne prípravné zápasy,“ podotýka Miroslav Chudý. My len dodajme, že klub ešte dolaďuje prípravný zápas s maďarským Miškovcom a v hre je aj duel s prvoligovým Humenným, ktoré by malo byť farmou Michalovčanov.  

Káder má na to biť sa o vyššie priečky

Lanský nováčik najvyššej Tipsport ligy chce v novej sezóne rúbať vyššie. Vedenie tomu prispôsobilo aj tvorbu kádra, do ktorého pribudlo až trinásť nových hráčov. V Michalovciach si udržali opory z lanskej sezóny (Korhonen, Lalancette, Ventelä, Galamboš, či Giľák). Do bránky pribudla dvojica Tomáš Tomek a Stanislav Škorvánek, do obrany slovinský reprezentant Jurij Repe, mladý Vojtech Zeleňák, o ktorého sa bili aj ďalšie extraligové kluby, no a posledným prírastkom je Kanaďan McCormack. V útoku sa bude môcť tréner Chudý oprieť o služby Samuela Takáča či ďalšieho stredného útočníka Tomáša Matouška. Z Banskej Bystrice si to do Michaloviec namierila rovno šestica hráčov – Kanaďania Southorn s Hickmottom a Marek Bartánus, Vladimír Mihálik, Dávid Šoltés a Samuel Mlynarovič. „Klub to deklaroval aj počas minulej sezóny, že do tej ďalšej chce ísť vyššie. Tomu sme prispôsobili aj tvorbu kádra. Som veľmi rád, že sa nám to podarilo vyskladať takto. Cieľom je ísť cez prvé kolo play-off, na čo sme sa potrebovali posilniť. Podľa môjho názoru máme reálnu možnosť bojovať o medailu. Tú ale má aj ďalších päť či šesť tímov,“ podotýka Miroslav Chudý, ktorý je trénerom michalovskej Dukly od októbra 2017, kedy vymenil ešte v prvej lige Miroslava Ihnačáka.

Posilňujú aj ostatní, Chudý čaká opäť vyrovnanú sezónu

Kvalitné mužstvá ale skladajú aj súperi Michalovčanov. Z najhoršieho sú vonku Košice aj Slovan Bratislava, ktorý zmenil majiteľa, kvalitných hráčov podpisujú aj Zvolen s Popradom, či Nitrou a silu určite budú mať opäť aj Miškovec, Trenčín či Banská Bystrica. No a odpisovať nemožno ani ďalších troch účastníkov Tipsport ligy Detvu, Nové Zámky a Liptovský Mikuláš. „Ja som pri hokeji už dlho a táto situácia ma vôbec neprekvapila. Vedel som, že aj ostatné tímy poskladajú kvalitu. V médiách sa možno najviac hovorí o nás, pretože sme išli s menami von ako prví, no nespia ani ostatní. Podľa súčasnej situácie má päť či šesť mužstiev na to, aby bojovali o medailu. Lanská sezóna bola vyrovnaná a podobne to očakávam aj teraz. Opäť bude môcť každý zdolať každého,“ dodáva na záver Miroslav Chudý.

Peter Brendza  



Uverejnené: 08.08.2020 15:40:48 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.