files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Nedávno po ňom bažil Juventus Turín, v Michalovciach chce rozvinúť svoj talent

V michalovskej futbalovej mládeži je ďalší zaujímavý hráč. Na začiatku roka získal MFK Zemplín do svojich radov talentovaného útočníka Adama Grigera. Reprezentant do šestnásť rokov je zaujímavý aj tým, že minulý rok bol na skúške v slávnom talianskom Juventuse Turín.

Odchovanec prešovského futbalu minulý rok strávil v Poprade, kde bol kapitánom celku U17. Tam najskôr upútal pozornosť reprezentačných trénerov do šestnásť rokov a v reprezentácii aj slávneho Juventusu. „Bol som tam na týždňovej skúške. Beriem to ako obrovskú skúsenosť. Videl som, ako sa trénuje vo veľkoklube a určite by som sa rád do takéhoto klubu niekedy dostal,“ poznamenal útočník, ktorý šestnásteho marca oslávil šestnáste narodeniny.

Debut tak skoro nečakal, jeho cieľom bolo urobiť niečo so zápasom

Príchod talentovaného futbalistu do Michaloviec nabral rýchly spád po začiatku roka 2020. „Po odchode z Popradu som bol na skúške v Nitre. Zavolal mi tréner Ondrík, ktorá ma poznal z Popradu, či nechcem prísť do Michaloviec. Klub ma sem pozval na skúšku a dohodli sme sa,“ uviedol na margo svojho príchodu do metropoly Zemplína slovenský mládežnícky reprezentant. „Michalovce sú momentálne dobrou adresou pre mladých hráčov. Tí tu dostávajú šancu aj v prvom tíme. Ja som sem prišiel napredovať. Určite to je pre mňa obrovská skúsenosť. Môžem tu niečo pochytiť od starších hráčov a rozvíjať svoj talent,“ pokračuje Griger.

Vysoký útočník na prvú šancu v michalovskom drese ani čakať dlho nemusel. Súčasná situácia, keď hráčov v tíme trénera Majoroša nie je veľa, spôsobila, že šancu dostal už v prvom kole Fortuna ligy proti Spartaku Trnava (0:2). Majoroš ho poslal na ihrisko po hodine hry namiesto nevýrazného Sidibeho s cieľom oživiť ofenzívu, čo sa šestnásťročnému útočníkovi aj podarilo. „Ak mám povedať pravdu, takto skoro som svoj debut v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži nečakal,“ smeje sa Griger, ktorý k zápasu s Trnavou dodáva. „Za šancu sa chcem trénerom poďakovať. Myslím, že som ich nesklamal. Všetko som poctivo odmakal. Mojou snahou bolo nejako pomôcť k zvratu, čo sa nepodarilo. Na svoj prvý zápas vo Fortuna lige ale určite nezabudnem.“

 

V spoločnosti Stocha, Káčera či Rendlu

Mladý michalovský útočník sa po svojom premiérovom štarte v najvyššej slovenskej súťaži ihneď zaradil do zaujímavej spoločnosti viacerých hráčov, ktorí to dotiahli aj do zahraničia. Vo veku 16 rokov a 145 sa stal druhým najmladším hráčom Michaloviec, ktorý debutoval vo Fortuna lige. Prvenstvo si udržal Martin Bednár, ktorý debutoval o 44 dní skôr. Na prvom mieste naďalej ostal Andrej Rendla. Ten zažil premiérový štart v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži vo veku 16 rokov a 1 deň. Zaujímavosťou je, že v prvej desiatke sú aj hráči ako Miroslav Stoch, či Miroslav Káčer, ktorý v lete prestúpil zo Žiliny do Viktórie Plzeň. Stochovi patrí v tabuľke tretie miesto, keď debutoval za rodnú Nitru vo veku 16 rokov a 17 dní, druhý je Jakub Vojtuš, ktorý za Žilinu debutoval vo veku 16 rokov a 2 dni. Bednárovi patrí stále piata priečka. „Som strašne rád, že som zaradený do takejto spoločnosti. Ide o hráčov, ktorí už niečo vo futbale dokázali. Verím, že sa im postupne vyrovnám,“ dodáva na záver útočník, ktorý najviac obdivuje portugalskú megastar Cristiana Ronalda.

Peter Brendza



Uverejnené: 09.08.2020 10:19:05 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.