files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Komentár: Nie je päťka ako päťka

Keď hráči MFK Zemplín Michalovce cestovali v pondelok na zápas do Bratislavy, kde sa na Tehelnom poli stretli v druhom kole Fortuna ligy s obhajcom titulu Slovanom, viacerí ich po prehre v prvom kole s Trnavou odpisovali. Vzhľadom na aktuálnu silu kádrov mali na to reálne dôvody. Na ihrisku to ale hlavne v prvom polčase vidno nebolo. Michalovčania odohrali s favoritom vyrovnanú partiu a keby Sidibe Modibo premenil čistú gólovú šancu za stavu 0:1, mohlo byť... To už ale špekulujeme!

Jediný zástupca Fortuna ligy v najvyššej súťaži má po dvoch kolách na svojom konte nula bodov a vysoko pasívne skóre 0:7. S takýmto štartom sa ale rátalo. Michalovčania už pravidelne plátajú káder aj v prvých kolách Fortuna ligy a ich dni prichádzajú až v ďalších týždňoch. Dvakrát sa im týmto štýlom podarilo skončiť medzi najlepšou šestkou na Slovensku a podobnú stratégiu zvolili aj teraz. Prehry aj preto až tak nebolia. Hlavne na Slovane sa čakala, povedzme si pravdu na rovinu. Utorňajší zápas na Tehelnom poli ale ukázal aj vec, že všetko zlé môže byť aj na niečo dobré. Ukázal, že zverenci trénera Jozefa Majoroša dokážu s favoritom držať krok skoro hodinu hry. Keď príde k avizovanému rozšíreniu a posilneniu kádra, minúty, ktoré dokážu držať krok s favoritmi budú pribúdať. Tentoraz Slovan strhol duel na svoju stranu aj kvalitnou lavičkou. Keď jeho tréner Ján Kozák poslal na ihrisko striedajúcich hráčov, tí boli ešte lepší ako tí, ktorých striedali. Na druhej strane, Jozef Majoroš mal na lavičke iba násťročných mladíkov, ktorých štarty vo Fortuna lige by sme dokázali spočítať aj na prstoch dvoch rúk.

Prehra 0:5 na papieri vyzerá veľmi zle. Nie je však päťka ako päťka. Kto videl utorňajší duel musí povedať, že bola pre Michalovčanov až príliš krutá. Za stavu 0:1 mali tri dobré šance na vyrovnanie. Keby ich premenili, zápas by sa možno vyvíjal inak, možno by ale Slovan zapol na vyššie obrátky a svojho súpera by roztrhal. Najvýchodnejší fortunalisgista zatiaľ zbiera prehry, no jeho mladí hráči aj skúsenosti. V budúcnosti sa to môže klubu vrátiť. A to aj v tejto sezóne.

Hodnotenie hráčov MFK Zemplín

Rostislav Dehtiar

Bol to asi doteraz jeho najťažší zápas v kariére. Nepopasoval sa s ním najhoršie. Keď ešte bol jeho tím v hre o lepší výsledok, viackrát ho podržal. Za góly nemohol, snáď len pri druhom mohol vyraziť loptu inak a pri piatom ostal stáť na čiare. Výsledná známka 5.

Martin Kolesár

Jeden z jeho lepších výkonov. Aj keď obrana inkasovala až päťkrát, ukázal viacero dobrých momentov a aj to, že si už konečne začína zvykať na základnú zostavu. Asi dozrel na to čas, aby hrával viac. Výsledná známka 6.

Ian Pino Soler

Obrana pod jeho dirigentskou taktovkou fungovala asi hodinu hry. Zdá sa, že Soler môže byť jej pilierom aj celú jeseň a keď príde k očakávanému vystuženiu defenzívy, bude menej aj chýb, ktoré urobil tentoraz. Vrásky na čele trénerom urobilo jeho zranenie. Pán boh ochraňuj Zemplín od toho, aby musel v tomto čase pauzovať. Výsledná známka 6.

Matúš Vojtko

Síce má stále iba devätnásť rokov, v prvom tíme je už ale tretiu sezónu a kiksy ako pred štvrtým gólom mu už nemôžu byť odpustené. Michalovský obranca si toho je určite vedomý. Ako sme napísali už po Trnave, v prípade zocelenia obrany pôjdu hore aj jeho výkony a z Vojtka sa stane bek, ktorý si dovolí veľa aj v ofenzíve. Výsledná známka 4.

Georgios Neofytidis

Grécky režisér stredu poľa hrá od zápasu k zápasu lepšie. Získava hernú prax a ňou aj svoju pevnejšiu pozíciu na ihrisku. Na Tehelnom poli si dovolil už aj dlhé prihrávky za obranu súpera, ktoré niekoľkokrát našli adresáta. Nie je to ešte Savvidis z minulej sezóny, no mladý defenzívny záložník sa k nemu môže približovať od zápasu k zápasu viac. Výsledná známka 6.

Igor Žofčák

Michalovský kapitán sa vrátil na staré známe Tehelné pole. Jeho úlohou opäť raz bolo usmerňovať svojich spoluhráčov, ale aj niečo vymyslieť na ihrisku. Slovanisti vedeli odkiaľ môže prísť gólová prihrávka a preto si na Žofčáka dávali pozor. Z jeho kopačky nakoniec finálka neprišla, no aj utorkový zápas ukázal, že stále má tímu čo dať. Hlavne v týchto ťažkých časoch skladania kádra. Výsledná známka 5.

Dimitrios Popovits

Grécky záložník vyslal na slovanistickú bránu dve tvrdé strely, ktoré mohli skončiť v sieti. Michal Šulla prvú vyrazil, druhú krotil na dvakrát. Keby aspoň jedna skončila v sieti, známka by bola vyššia. Výsledná známka 5.

Matúš Begala

Takéto zápasy sú pre neho najlepšou školou. Slovanisti mu síce dali pocítiť, kto je pánom na ihrisku a viackrát sa tak musel zdvíhať zo zeme, no Begala to už má za sebou a verme, že výkonmi pôjde nahor. Šikovných stredných záložníkov potrebuje Zemplín viac ako dosť. Výsledná známka 4.

Alejandro Mendez Garcia

Mladý španielsky krajný hráč je takisto hodený do vody ťažkých fortunaligových duelov. Zatiaľ sa neutopil... Ani on sa však nevyhol chybám. Zvýšenou minúťažou by mal stúpať aj jeho výkon. Výsledná známka 4.

Ricardo Phillips

Opäť najlepší hráč Zemplínčanov. Nebál sa súperovi podkúriť, nebál sa ísť do súbojov. Viackrát sa zdalo, že hlavný arbiter nemal pri zákrokoch na neho až také prísne oko, ako na druhej strane. Výsledná známka 7.

Issa Sidibe Modibo

Keby v závere prvého polčasu vyrovnal z tisícpercentnej šance na 1:1, bol by možno aj hrdinom. Sidibe ale so šancou naložil zle. Čo z toho, že opäť nabehal kilometre, keď bolo jasné, že Michalovčania sa do veľkých šancí veľa nedostanú. Keď by chceli byť úspešní, museli byť efektívni. A Sidibe nebol... Výsledná známka 4.

Matej Trusa, Artem Vovkun, Maxim Hirnij, Adam Griger

Hrali menej ako pol hodinu, ich výkony nehodnotíme. Prišli na ihrisko v čase, kedy Slovan získal dominanciu. Mali teda sťaženú pozíciu.

Peter Brendza



Uverejnené: 12.08.2020 20:19:22 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.