files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zosunie Anton Šoltis po sobote MFK Zemplín na dno tabuľky?

Na viacerých aktérov sobotňajšieho duelu tretieho kola Fortuna ligy FK Senica – MFK Zemplín Michalovce čaká špecifická situácia. Na stretnutí dvoch tradičných účastníkov by nebolo nič špecifické, keby sa v lete trénerom FK nestal Anton Šoltis. Tréner, ktorý predtým tri a pol roka úspešne viedol práve Michalovčanov. Ďalším špecifikom je, že na jeho miesto zasadol dovtedajší asistent Jozef Majoroš, ktorý najvýchodnejšieho fortunaligistu vedie dodnes. Dvaja bývalí kolegovia bude tentoraz súpermi.

Anton Šoltis a Jozef Majoroš viedli Michalovce spolu dva a pol roka (foto: Róbert Andrejov)

Rozhodnutie majiteľa klubu musel rešpektovať

Začiatkom novembra minulého roka ťahali Michalovčania nepriaznivú sériu. Nevyhrali v siedmych dueloch v rade, čo stálo funkciu hlavného trénera Šoltisa. Ten predtým doviedol michalovský futbal k viacerým historickým míľnikom. Dvakrát s ním skončil na ôsmom mieste, raz dokonca na piatom. Aj keď spomenutá nepriaznivá séria bola veľmi nepríjemná, jeho odvolanie viacerých prekvapilo. „Určite, že ma to zo začiatku zabolelo, no teraz to už tak neberiem. Je to futbalový život, to patrí k tomu. Bolo to rozhodnutie majiteľa klubu, ktoré každý musel rešpektovať. Človeka to zo začiatku škrelo, no nič sa s tým nedalo robiť. Ja osobne prajem Michalovciam len všetko dobré. Mám tam veľa kamarátov a známych. Strávil som tam peknú časť svojho života a na Michalovce má pekné spomienky,“ poznamenal 44-ročný kormidelník, ktorý sa v lete upísal ďalšiemu účastníkovi Fortuna ligy FK Senica.

Súboj dvoch bezbodových

Práve víkendové tretie kola najvyššej futbalovej súťaže po prvýkrát v tejto sezóne spojí najvýchodnejšieho a najzápadnejšieho účastníka Fortuna ligy. Obaja sa bez bodového zisku po dvoch kolách krčia na posledných miestach v tabuľke. Michalovčania dostali o jeden gól menej (skóre majú 0:7) a patrí im jedenásta priečka, Senica je posledná dvanásta. Mimochodom, ide o posledné dva tímy, ktoré v sezóne ešte nebodovali. „Skôr, či neskôr sme sa stretnúť museli,“ smeje sa aj napriek zlému štartu do sezóny dobre naladený Šoltis. „Sme v podobnej fáze ako Michalovce. Takisto skladáme mužstvo za pochodu. Prvé dve kolá pre nás nebola ideálna. Nebolo to prejavom zlej hry, skôr toho, že sme nebodovali,“ pokračuje Anton Šoltis. Ten videl oba zápasy Michalovčanov v tejto sezóne a... „Čo som si všimol, hrali dobre organizovane. Určite výsledky nezodpovedali tomu, čo sa dialo na ihrisku.“

Verí, že šesťbodový duel zvládnu

Aj keď Zemplínčania hrajú v sobotu na pôde súpera, ich bývalý tréner vidí viac výhod pred šesťbodovým duelom na ich strane. „My hráme doma, čo môže byť dvojsečná zbraň. Obaja potrebujeme zabodovať, no my budeme pod väčším bodovým tlakom ako oni. Michalovský káder sa síce obmenil, no stále tam dosť hráčov poznám. To môže byť zase naša výhoda. Rozhoduje sa ale na ihrisku. Čo sa týka psychického nastavenia, vo výhode sú Michalovce. My sme ale doma a veríme, že šesťbodový duel zvládneme,“ dodáva na záver tréner, ktorý bol v čase odchodu z Michaloviec najdlhšie slúžiacim kormidelnikom vo Fortuna lige.  

Peter Brendza



Uverejnené: 13.08.2020 18:20:22 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.